Auteur Topic: kan mijn DVD niet afspelen op 5.1 set  (gelezen 9305 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Silcootje

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 18
  • Geslacht: Man
kan mijn DVD niet afspelen op 5.1 set
« Gepost op: mei 25, 2010, 16:19:47 pm »
Hoi,

Wie kan mij helpen?

Ik heb een laptop met W7 en nero 9 een dvd brander met lightscribe.

Voorheen gebruikte ik vista met nero 7 en dezelfde brander met lightscribe.

Nu wil ik een dvd branden en bekijken op mijn 5.1 setje, echter speelt deze de dvd niet af. Doe ik dezelfde dvd in mijn laptop dan krijg ik gewoon beeld op mijn laptop, bestanden zijn dus wel gebrand op mijn dvd.

Brand ik dezelfde film van mijn externe harde schijf op mijn desktop met XP en nero 7 dan kan ik deze gewoon overal op bekijken.

De films recode heb ik ook geprobeerd maar dat is een hoop werk


Iemand enig idee  :-\
Mvrgr,

Silcootje

Offline snelrennen

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 1660
  • Geslacht: Man
  • Bij vlagen geniaal, helaas is het meestal windstil
    • Snelrennen
Re: kan mijn DVD niet afspelen op 5.1 set
« Reactie #1 Gepost op: mei 25, 2010, 16:30:22 pm »
Stomme vraag van mij misschien maar je brand toch niet op volle snelheid?
Als je gewoon op de langzaamste snelheid brand hebben we een uitdaging! :)

Zijn er nog meer verschillen tussen je desktop en laptop? Of is het alleen nero 7 en nero 9.
De windows versie laat ik er voor nu even buiten

Offline Silcootje

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 18
  • Geslacht: Man
Re: kan mijn DVD niet afspelen op 5.1 set
« Reactie #2 Gepost op: mei 26, 2010, 00:19:33 am »
Nee hoor, ik brand op de laagste snelheid, dus die uitdaging die is er  :P

De laptop stond vista op en heb ik W7 overheen gegooit, zonder moeilijk doen dus.

Bij mijn XP (desktop) heb ik nero 7 geinstalleerd van orginele schijf, dezelfde nero heb ik toen ook op mijn Vista (laptop) geinstalleerd, beide op dezelfde manier.

Later heb ik W7 op mijn laptop gedaan en heb daarna Nero 9 eveneens van orginele schijf alleen met gezochte sleutel van internet ivm dat je maar op 3 pc's kan installeren en de persoon de sleutel niet wilde geven maar wel de orginel Nero 9.

De laptop kan overigens wel gewoon cd schijfjes branden met muziek enof programma's en afspelen, ook op mijn 5.1 setjekan ik deze muziek dan afspelen
Mvrgr,

Silcootje

Offline snelrennen

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 1660
  • Geslacht: Man
  • Bij vlagen geniaal, helaas is het meestal windstil
    • Snelrennen
Re: kan mijn DVD niet afspelen op 5.1 set
« Reactie #3 Gepost op: mei 26, 2010, 05:55:58 am »
Probeer de videobestanden eens te fixen met fixvts.
http://www.afterdawn.com/software/audio_video/video_tools/fixvts.cfm#description
Brand ze daarna eens op een rw schijfje en kijk of het heeft geholpen.

Offline Silcootje

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 18
  • Geslacht: Man
Re: kan mijn DVD niet afspelen op 5.1 set
« Reactie #4 Gepost op: mei 26, 2010, 11:57:03 am »
Mag ik vragen wat hier de bedoeling van is?

Ik neem aan dat mijn bestanden die ik wil branden in orde zijn.
Aangezien mijn bestanden wel gebrand zijn op de dvd en ik ze dus gewoon kan afspalen alleen op mijn laptop.
Brand ik dezelfde film  met mijn desktop dan kan ik ze overal afspelen.
Mvrgr,

Silcootje

Offline snelrennen

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 1660
  • Geslacht: Man
  • Bij vlagen geniaal, helaas is het meestal windstil
    • Snelrennen
Re: kan mijn DVD niet afspelen op 5.1 set
« Reactie #5 Gepost op: mei 26, 2010, 14:05:40 pm »
Ik dacht om de bestanden die nu op je gebrande dvd staan even te controleren met fixvts.
Gewoon om te controleren of de structuur juist is. Misschien doet je nero versie wel iets geks ermee.

We beginnen gewoon bij het begin.
Heb je nu een windows 7 64 bit versie? En zo ja, was de vista versie dat ook?

Wat voor bestanden heb je, een image bestand of dvd videobestanden?
Als het dvd videobetsanden zijn, staan deze dan in de map Video_ts? En heb je er ook een map Audio_ts op staan, zo ja dan zal deze leeg zijn.

Waar brand je mee, nero express waarschijnlijk?

Offline Silcootje

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 18
  • Geslacht: Man
Re: kan mijn DVD niet afspelen op 5.1 set
« Reactie #6 Gepost op: mei 26, 2010, 18:34:36 pm »
Tja .... de reden is dat mijn 5.1 setje zowiezo geen RW_DVD leest  :-\

Ik had vista 64 bit en heb deze geupgrade met W7 ultimate.

Zijn bestanden die in een map VIDEO_TS staan en ook een map AUDIO_TS en deze is idd leeg, ook de ISO bestanden willen niet.

Ik brand idd met Nero express.

Beide doen het, Nero 7 en Nero 9, zelfde, branden wel gewoon cd's waar ik alles mee kan maar de DVD's die willen niet helemaal zoals het hoort. Lightscribe gaat overigens ook gewoon met Nero7 en 9 en zowel op cd's als ook ok DVD's.

Ook heb ik DVD-R en DVD+R geprobeert, hetzelfde resultaat.

Heb ooit een deze vraag ook gesteld bij "Maandblad Computeridee" en hier kreeg ik dus te horen dat ik de bestanden moest recode met Nero, echter had ik ze gewoon met DVD shrink geript en wilde ze dan weer branden, ook hier zou Nero gewoon ingeburgert moeten zijn, echter pakt DVD shrink ook de beide Nero versie's niet waardoor ik deze apart moet opstarten en boven op mijn desktop doen ze het wel met de zelfde setup van DVD shrink en de orginele Nero 7 en Nero 9 schijf installatie.
Mvrgr,

Silcootje

Offline snelrennen

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 1660
  • Geslacht: Man
  • Bij vlagen geniaal, helaas is het meestal windstil
    • Snelrennen
Re: kan mijn DVD niet afspelen op 5.1 set
« Reactie #7 Gepost op: mei 26, 2010, 19:43:14 pm »
Zou het niet eens zo kunnen zijn dat je de DTS 5.1 plugin van Nero nodig hebt?
Die zit er niet meer standaard in.
Heb je een aparte serial code voor nodig.

Offline Silcootje

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 18
  • Geslacht: Man
Re: kan mijn DVD niet afspelen op 5.1 set
« Reactie #8 Gepost op: mei 26, 2010, 22:08:01 pm »
Misschien een dom antwoord van mij maar als ik dat nodig zou hebben waarom doet het wel dan op mijn desktop ?????

Aangezien die op dezelfde manier en met de zelfde plugin's geinstalleert is op beide pc's.

Je merkt denk ik wel dat ik wel dingen wil doen op de pc maar er eigenlijk toch te weinig verstand van heb
Mvrgr,

Silcootje

Offline snelrennen

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 1660
  • Geslacht: Man
  • Bij vlagen geniaal, helaas is het meestal windstil
    • Snelrennen
Re: kan mijn DVD niet afspelen op 5.1 set
« Reactie #9 Gepost op: mei 27, 2010, 05:31:21 am »
Omdat je op je desktop Nero 7 hebt staan misschien?

Offline Silcootje

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 18
  • Geslacht: Man
Re: kan mijn DVD niet afspelen op 5.1 set
« Reactie #10 Gepost op: mei 27, 2010, 09:41:39 am »


Nero 7 of Nero 9 maakt geen verschil op beide pc's helaas
Mvrgr,

Silcootje

Offline snelrennen

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 1660
  • Geslacht: Man
  • Bij vlagen geniaal, helaas is het meestal windstil
    • Snelrennen
Re: kan mijn DVD niet afspelen op 5.1 set
« Reactie #11 Gepost op: mei 27, 2010, 16:31:55 pm »

Ik heb een laptop met W7 en nero 9 een dvd brander met lightscribe.

Brand ik dezelfde film van mijn externe harde schijf op mijn desktop met XP en nero 7 dan kan ik deze gewoon overal op bekijken.


Als je brand met je desktop (XP en Nero7) werkt het wel.
Als je brand met je laptop (Win7 en Nero9) werkt het niet.

Een verschil tussen nero 7 en 9 is het feit dat de DTS plugin er niet meer in zit.
Kan je de gebrande dvd's wel op een andere stand alone dvd speler afspelen?

Offline Silcootje

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 18
  • Geslacht: Man
Re: kan mijn DVD niet afspelen op 5.1 set
« Reactie #12 Gepost op: mei 27, 2010, 19:27:12 pm »
Nee,

Laptop met nero 7 of Nero 9 kan ik geen dvd branden
Desktop met Nero 7 lukt wel dus dat laat ik zo,iets wat werkt is dan toch goed daar moet je niet meer aankomen dan.

Maar zowel de desktop als de laptop hebben allebij dezelfde Nero 7 gehad en is dus op de desktop blijven staan omdat dit werkt. Ben toen van Nero 7  naar Nero 9 gegaan om te kijken of dat werkt, niet dus. Terwijl ik verder gewoon cd's en DVD's en  lightscribe kan doen met de DVD brander in mijn laptop, echter kan ik de DVD's niet afspelen op een normale DVD speler alleen op mijn laptop.

Dus:

Dekstop werkt normaal en kan ik allees enoveral op afspelen wat ik brand.
Laptop kan ik ook alles branden, echter kan ik alleen de DVD's niet afspelen waar ik wil, alleen op een pc en dat maakt niet uit of ik het met Nero 7 of Nero 9 brand op de laptop
Mvrgr,

Silcootje

Offline snelrennen

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 1660
  • Geslacht: Man
  • Bij vlagen geniaal, helaas is het meestal windstil
    • Snelrennen
Re: kan mijn DVD niet afspelen op 5.1 set
« Reactie #13 Gepost op: mei 27, 2010, 20:46:00 pm »
Gewoon ook maar een wilde slag in de rondte vanuit deze kant maar het je het K-lite codec pack al eens geinstalleerd?

En heb je de dvd aleen geprobeerd op je 5.1 set of ook in een andere dvd speler?

Offline Silcootje

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 18
  • Geslacht: Man
Re: kan mijn DVD niet afspelen op 5.1 set
« Reactie #14 Gepost op: mei 27, 2010, 23:15:36 pm »
Laptop kan ik ook alles branden, echter kan ik alleen de DVD's niet afspelen waar ik wil, alleen op een pc dus ook niet op andere 5.1 setjes of alleen staande dvd spelers.

En is het K-lite code pakket niet alleen voor KaZaa  :-\

Wat doet zo'n pakket dan eigenlijk en is dat te vergelijken met "Win7codecs 2.3.1 Final Multilang" want dat heb ik wel geinstalleert op mijn laptop.
Mvrgr,

Silcootje

Snelrennen

Re: kan mijn DVD niet afspelen op 5.1 set
« Reactie #14 Gepost op: mei 27, 2010, 23:15:36 pm »