Er zijn 14 bezoekers online

Cactus VPN Handleiding

VPN op je Android apparaat, waarom?

Als je met je mobiele apparaat op pad bent zal je waarschijnlijk best veel gebruik maken van openbare  en gratis wifi netwerken. Denk aan gratis wifi in de trein of op het terras. En juist die publiek netwerken zijn vaak slecht beveiligd, waardoor niet alleen de internetprovider en beheerder van het netwerk, maar ook iedereen die met hetzelfde wifi netwerk is verbonden jouw internetgebruik in de gaten zou kunnen houden. Maak je zonder VPN gebruik van dit soort hotspots dan loop je het risico dat kwaadwillende bijvoorbeeld je account- en inloggegevens onderscheppen.

 

Waarom zou ik mobiel een VPN moeten gebruiken?

Gewoon omdat het niemand wat aangaat welke websites jij bezoekt, wat jij op je bankrekening hebt staan.  Kun je die film of Tv-Serie niet kunt zien omdat je toevallig in Nederland bent. Daarom zou je een VPN kunnen gebruiken.
Dus Niet alleen om je privacy te waarborgen, maar ook om veilig in te loggen op openbare wifi netwerken.

 

En wat kan ik dan allemaal met een VPN op mijn Android apparaat?

Je wilt graag anoniemer zijn op internet. Met een  ingeschakelde VPN ziet men jouw IP adres niet, kan men geen “profiel” van je maken. Je kunt blokkades van websites omzeilen, ongestoord over het web surfen en downloaden zonder dat iemand mee gluurt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan adverteerders. Ook kun je geografische blokkades omzeilen, ben je in het buitenland op vakantie of aan het werk en je wilt een aflevering van uitzending gemist bekijken. Zonder VPN gaat dat je niet lukken!

 

De CactusVPN App op de Android telefoon installeren

Als eerst gaan we op onze mobiele apparaat even naar de CactusVPN website omdat we straks na het installeren van de App de inlog gegevens hiervoor nodig hebben. Deze kun je terug vinden in het Cliënt Area gebied op de CactusVPN website.  Heb jij deze nog niet, gebruik onderstaande banner om je aan te melden!

CactusVPN App, Log-in

CactusVPN, banner

Dan gaan we in het klanten gedeelte naar het tabblad services en selecteer je pakket. Klik op het pakket welke je hebt aangeschaft. Afhankelijk van het gekozen pakket kies je de dienst, in ons voorbeeld dus de gegevens voor de VPN en daar zie je jouw gebruikersnaam en bijbehorend wachtwoord staan!
En om welbekende reden hebben we ons wachtwoord in de afbeelding verwijderd, je zult dus je eigen wachtwoord moeten gebruiken!

 

Dan eerst naar de Google Play Store om de CactusVPN App voor Android te downloaden.

 Tik op de grote groene "Installeren" knop om de installatie van de CactusVPN App op je Android toestel te starten.

CactusVPN, banner

Als de CactusVPN App dan geïnstalleerd is heb je jouw gebruikersnaam en wachtwoord nodig om in te loggen. Deze staan dus in Cliënt Area gebied op de CactusVPN website zoals hierboven al aangegeven. Overnemen of knippen en plakken, wat je zelf het makkelijkst vind. Daarna even op de grote "Connect" knop drukken. Wij maken nu verbinding voor het VPN gebeuren, als je alleen Smart DNS wilt gebruiken moet je even die "Tab" selecteren.

Na het inloggen gaan we direct naar het "Settings" menu.

Sign in at app start Automatisch aanmelden wanneer de app start.
Connect VPN on Sign in Maak automatisch verbinding met VPN nadat je bent ingelogd.
Hide app on connect Verberg de CactusVPN App na het verbinden met VPN.
Reconnect if connection dropped Maak automatisch opnieuw verbinding als de verbinding wordt verbroken.
Start op boot Start de app automatisch wanneer de Android opstart.
Group servers by country when sorting by speed Wanneer je VPN servers op snelheid sorteert worden ze per land gegroepeerd.
OpenVPN protocol Selecteer hier het OpenVPN protocol dat je wilt gebruiken: TCP of UDP. Welke protocollen zijn er?
OpenVPN port Selecteer hier de OpenVPN poort die je wilt gebruiken.

Dan sluiten we het "setting" menu en drukken op de grote "Connect" knop om verbinding te maken met de VPN server.

CactusVPN, banner

En je hebt nu een veilige verbinding dankzij je VPN. Als je alleen de Smart DNS service wilt gebruiken moet je de verbinding met de "Disconnect" knop verbreken, uitloggen en dan het Smart DNS tabblad selecteren en de gegevens weer uit het Cliënt Area gebied op de CactusVPN website halen.

 

En met vragen of opmerkingen kun je in het forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Opmerkingen

Nog geen opmerkingen. Wees de eerste!

Voeg commentaar toe

* Verplichte informatie
1000
Powered by Commentics