HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

Camelsystem PowerPost Handleiding

Wat is Camelsystem PowerPost en waar kan ik het voor gebruiken?

Camelsystem-Powerpost logo

Camelsystem PowerPost is een programma waarmee je eenvoudig in binaire nieuwsgroepen kunt posten. Je kan met het programma zelf PAR2 bestanden maken maar onze voorkeur gaat uit om daar MultiPar voor te gebruiken. Ook het maken van een NZB bestand hoort tot de mogelijkheden van Camelsystem PowerPost. Deze versie van Camelsystem PowerPost is uit 2012 en ondersteunt geen SSL verbindingen. Als je dat toch net even te spannend vind en je wil dat je je bestanden versleuteld verstuurd worden installeer je ook

 

Camelsystem PowerPost is van voor het Windows 10 tijdperk maar draait er gewoon op. Mocht je problemen hebben kun je tijdens het opstarten van Camelsystem PowerPost "Compatibiliteit Problemen Oplossen" eens proberen.

Camelsystem PowerPost v2.4 downloaden

Met onderstaande links kun je Camelsystem PowerPost downloaden

Camelsystem PowerPost configureren

Omdat we hier met de portable versie van Camelsystem PowerPost te maken hebben hoef deze niet geïnstalleerd te worden, pak het ZIP bestand uit met WinRAR in een map die je voor dit doel hebt aangemaakt. Wel zo handig dat je later ook nog het programma kunt terugvinden! Voor het gemak maak je een snelkoppeling op het bureaublad.

Camelsystem-Powerpost venster

Als Camelsystem PowerPost dan voor de eerste maal is opgestart zie je bovenstaand scherm. Druk op de grote instellingen knop, links bovenin de menubalk, of je gaat via de toetsencombinatie CTRL-P of gewoon via het menu "Opties" naar programma instellingen toe.

WinRAR logo

Op het eerste de beste tabblad "Server instellingen" verdelen we het direct in twee opties. Op de linker afbeelding maken we direct vanuit Camelsystem PowerPost een niet een niet gecodeerde verbinding met onze nieuwsserver, Op de rechter afbeelding maken we via Stunnel wel een SSL verbinding zodat ons verkeer via encryptie versleuteld is. Aan jou de keus maar de voorkeur zou altijd naar een SSL verbinding moeten gaan, al is het maar om je inlog gegevens te beschermen!

Nieuws-server adres Links het adres van je nieuwsserver voor een onbeveiligde verbinding en rechts 127.0.0.1 voor een TLS / SSL gecodeerde verbinding via Stunnel. Wat heeft jouw voorkeur?
Poort nummer Altijd 119. Camelsystem PowerPost ondersteunt zelf geen SSL verbindingen
Simultane verbindingen Aantal verbinden met je nieuwsserver, maximaal is 12. Hou gewoon 4 aan, minder kans op fouten en meer levert geen snelheidswinst of iets ander op.

Gebruikersnaam

De gebruikersnaam behorende bij het account van je nieuwsserver
Wachtwoord En het bijbehorende wachtwoord van je nieuwsserver

Camelsystem-Powerpost, tabblad gegevens

Dan het blad "Gegevens", als je gewoon anoniem wilt blijven ga je hier niet je echte naam en email adres invullen. Nick name is prima en vul een email adres is van een niet bestaand domein. Dan wordt een ander ook niet overspoeld met spam e.d. Onder domein ID moet je voor .local wel een unieke naam invoeren, dit is een reeks tekens die wordt toegevoegd aan alle bericht-ID's die het programma genereert, om ervoor te zorgen dat de bericht-ID's uniek zijn.

 

 

Camelsystem-Powerpost, tabblad Nieuwsgroepen

alt.binaries.boneless Alles en nog wat
alt.binaries.dvd Dvd's, video's
alt.binaries.erotica Erotiek, pornografie
alt.binaries.games Computer / console videogames
alt.binaries.hdtv HDTV: tv-programma's
alt.binaries.hdtv.x264 HDTV met H.264-compressie: tv-programma's
alt.binaries.misc Algemeen Diversen
alt.binaries.movies Films, video's
alt.binaries.mp3 Muziek / geluidsbestanden
alt.binaries.test Testen en oefenen
alt.binaries.tv TV shows
alt.binaries.tvseries TV series
alt.binaries.warez Software, programma's, hulpmiddelen

Dan het blad "Nieuwsgroepen", hier kun je nieuwsgroepen toevoegen als je dat wilt, voor het gemak hebben we veel gebruikte groepen even in een tabel ernaast gezet. Hier hoef je nu niets mee te doen, dit later ook bij elke post die je gaat doen aangepast of toegevoegd worden.

Camelsystem-Powerpost, tabblad opties

Het laatste tabblad, "Opties", het belangrijkste hier is dat je bij het aantal yEnc regels hetzelfde invult als dat je in MultiPar hebt gedaan. En als je de RAR/PAR2 Calculator hebt gebruikt heb je daar ook mee gerekend in WinRAR. Als laatste zorg je dat "Creëer NZB bestand" aangevinkt is. Camelsystem PowerPost zal dan een NZB bestand genereren van de te posten bestanden. Dan op toepassen en de "OK" knop drukken om de instellingen op te slaan.


Als je gewoon via een niet gecodeerde verbinding met je nieuwsserver wilt maken kun je nu direct naar de volgende pagina van deze handleiding, het voorbereiden van een nieuwe post met Camelsystem PowerPost. Wil je wel van SSL gebruik maken ga je eerst naar de Stunnel handleiding.

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Wat is een lagere waarde, 1 of 8?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!

Menu Camel PowerPost

 

Er zijn 25 bezoekers online