HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

== Archief | Handleiding DBP ==

NZB bestanden zoeken en downloaden met het Dutch Binaries Program

De ontwikkeling van het Dutch Binaries Program dois stopgezet en het programma bestaat ondertussen niet meer.

Het installatie programma van DBP

Installeer het programma door de schermen te volgen, is alleen een kwestie van de juiste map of schijf opgeven waar je het geïnstalleerd wilt hebben en de keuze of elke gebruiker op de pc het programma mag gebruiken of dat jij de enige bent.

DBP, Vista info

Voor de Vista en Windows 7 gebruikers zijn bovenstaande tip misschien handig. DBP werkt hier gewoon onder Windows 7 64 bit.

Als de installatie gereed is starten we DBP voor de eerste keer op. Een kwestie van start, alle programma's en dan DBP of je gebruikt de snelkoppeling op het bureaublad die de laatste versie van DBP ook maakt.

DBP, inlogscherm

Als DSP is opgestart zullen we ons eerst moeten registreren voordat we het programma kunnen gaan gebruiken.
Klik daarvoor op de link !!Registreer Nieuw Account!!

DBP, registratie gegevens

Vul hier dus een gebruikersnaam, een wachtwoord in en een geldig E-mail adres. Zet een vinkje bij mail mij de registratie gegevens en druk op de registreren knop.

DBP, inloggen

Dan kun je vervolgens gaan inloggen, vul je gebruikersnaam en wachtwoord in. Als je net zoals ik in dit voorbeeld hebt gedaan alle vakjes aanvinkt zal DBP bij het starten meteen inloggen. De eerste maal natuurlijk wel even op de inloggen knop drukken.

DBP, eerste instellingen doen

Als eerste drukken we nu op de knop instellingen.

dbp, account instellingen

Onder algemene instellingen kun je opgeven hoe DBP met een link naar een afbeelding moet omgaan. Of de afbeelding wordt geopend door de DBP of door je eigen webbrowser.
Als je een vinkje zet bij refresh geluid uitschakelen schakel je dus eigenlijk het ververs geluid van de webrowser(s) uit. Druk op de ok knop om je instellingen op te slaan.

dbp, post instellingen

Op het post instellingen tabblad geef je de retentie op die jouw nieuwsserver heeft. Hoger instellen dan de retentie die je hebt heeft geen zin en levert alleen maar frustratie op tijdens het downloaden.

DBP, opstartscherm

Bovenstaand zie je het opstartscherm van DBP, er zijn 3 tabbladen geopend. De belangrijkste voor de nzb zoeker is natuurlijk de laatste, het blad postoverzicht. Voordat we daar naar toe gaan drukken we eerst even op de update knop links bovenin de knoppenbalk.

DBP, posts en spots bijwerken

Bij de eerste keer updaten krijgen we de volgende melding. Snel verder met de ok knop.

DBP, post overzicht

En als we in het post overzicht terecht zijn gekomen is het programma super overzichtelijk. Het menu is onderverdeeld in Beeld, Muziek Games, Software, PDA en Navigatie en die zijn weer onderverdeeld in duidelijke subcategorieën.
Er is een apart menu gedeelte waarin nieuwe post's sinds je laatste update terecht komen. Ook worden nieuwe post's met dikke letters weergeven in de lijst.
Links boven het post overzicht zie je de categorie waar je je bevind. Helder en duidelijk.

NZB, post informatie

Ook als je een post aanklikt blijft het overzichtelijk en duidelijk. Een berichtje achterlaten voor de poster en dergelijke is allemaal ondertussen wel bekend. In tegenstelling tot bij het welbekende FTD kun je hier meteen via een link naar en van de bekende nzb zoekmachines toegaan om het nzb bestand te zoeken en te downloaden.
Een handig en gebruikers vriendellijk programma dus wat veel posters en gebruikers verdient.

Succes en met vragen en of opmerkingen kun je op het forum terecht.

== Archief ==

 

Er zijn 21 bezoekers online