HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

Handleiding Filezilla

Downloaden van ftp servers met Filezilla

De eerste stap is het downloaden van Filezilla en dat kun je hier doen, na het downloaden dubbelklik je op het gedownloade bestand en het installeren begint.

Filezilla client setup, license agreement

Klik op I agree om verder te gaan.

choose installation options

Van mij mag iedereen het programma gebruiken dus dit laten we lekker zo staan. Verder met next.

choose components

En een desktop icoontje is wel makkelijk dus die vinken we ook aan. Met next gaan we door.

choose install location

Hier nog even de plaats ingeven waar je Filezilla geïnstalleerd wilt hebben. Vervolgens 2 keer op next en 1 maal op install klikken en Filezilla is geïnstalleerd. Als je Filezilla nu voor de eerste keer opstart krijg je onderstaand scherm te zien.

Filezilla hoofdscherm

Je hoeft er ook helemaal niets aan in te stellen, als het goed is zou het moeten moeten werken. Alleen als je achter een router of firewall zit kan het wel eens misgaan. Even simpel gezegd, we kijken eerst of het werkt en anders lopen we de configuratie wizard uit die je terug kan vinden onder de tab bewerken en dan instellingen. Om het te testen gaan we kijken of we iets kunnen downloaden van een openbare ftp server. In dit geval gaan we kijken of we van ftp://ftp.quicknet.nl iets kunnen downloaden.
Helemaal boven in het venster zie je 4 invulvelden staan. Als je bij host het ftp adres van de server opgeeft en je klikt op snelverbinden kun je meteen zien of je verbinding krijgt. Aangezien het een openbare server is hoef je geen gebruikersnaam of wachtwoord in te voeren. En het veld poort kun je leeg laten. De standaard poort voor ftp verkeer is poort 21 en Filezilla vult deze zelf in. >

verbinding en mappenlijst is ontvangen

Zoals je nu links bovenin het venster kunt zien hebben we verbinding en is de mappenlijst ontvangen. In het rechter gedeelte (externe site) zie je de mappenlijst waarin je kunt gaan zoeken. Eens kijken of we wat kunnen vinden. Je kunt trouwens net zoals met de Windows verkenner de mappen uitvouwen en er doorheen bladeren.

bestand om te downloaden selecteren

Door er dus door heen te bladeren kom ik een map movie tegen en daarin zien we een zip bestand staan van Clive Barkers Jericho. We klikken er met de rechtermuisknop op en selecteren download.

download loopt

Zoals je kunt zien wordt het bestand gedownload met een lekkere snelheid. Nu kan je ook met Filezilla van de ftp servers downloaden, het gaat er alleen nog om dat je openbare of slecht beveiligde ftp servers kan vinden vanwaar je kan downloaden. Ook zijn er ftp zoekmachines die je kunnen helpen te vinden wat je zoekt.

We zullen proberen om een zo up to date mogelijke lijst met openbare ftp servers en zoekmachines op het forum te krijgen. Ook voor je vragen kan je daar terecht. Succes

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Wat is de kleur van gras?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!

 

Er zijn 26 bezoekers online