NewsXS banner
NewsXS banner

Auteur Topic: Dvd to avi.  (gelezen 7481 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

januari 28, 2012, 15:53:45 pm
gelezen 7481 keer

Joshua1964

  • *****
  • Information Man Offline
  • Hero Member
  • Berichten: 556
  • Eens doe je na hardlopen,snelrennen.
PDF

Benodigheden:Auto Gordian Knot  http://www.free-codecs.com/download/autogk.htm 

In deze handleiding gaan we een hoofdfilm van dvd op harde schijf ,rippen naar een xvid dvdrip.

AutoGK step 1-Selectie Input/Output

Zorg dat je de hoofdfilm van je dvd geript hebt naar harde schijf, en open Auto Gordian Knot .

Klik op Input file .Selecteer je IFO file van je dvd,zoals hieronder.

Bij Output file kies je een output bestandsnaam en doelmap.
Ik kies gewoonlijk dezelfde map als die van de geripte dvd.
Zorg welvoor voldoende schijfruimte! Voor een 2 CD-encodering voorzie je best minstens zo'n 3 GB(AutoGK controleert of er voldoende ruimte aanwezig is.Stap2-Audio en OndertitelingAudio track:hier vind jeal de geluidsporen van de DVD terug.
Selecteer de taal van het spoor dat je wil behouden (meestal Engels veronderstel ik.....)
*AC3 6Ch=Dolby Digital5.1 surround (mijn voorkeur)
*AC3 2Ch=Dolby Digital2.0 stereo
*AC3 1Ch=Dolby Digital1.0 mono
*DTS(vergelijkbaar met AC3 6Ch maar groter Qua omvang)

Subtitle track:Optioneel kan je hier de gewenste ondertiteling aanduiden,maar opgelet: deze zal dus vast in het beeld ingebrand worden(niet in/uitscakelbaar)
Als je geen ondertiteling of in/uitschakelbare ondertiteling wil ,selecteer dan niks.

AutoGK-Step3-selectie omvang/kwaliteitPredefined Size

AutoGK staat standaard ingesteld om een encodering naar 2 cd's te maken en hierbij wordt dan het AC3-spoor behouden,Als je de film op 1cd wil proberen te zetten,selecteer hier dan 1cd en automatisch zal AutoGK mp3 ipv. AC3 als geluid gebruiken .(bij de advenced settings-zie verder-kan je deze automatische keuze Qua type geluid eventueel handmatig veranderen)
Sommige films zijn extreem lang en/of moeilijk comprimeerbaar.In dat geval kan je eventueel voor 3cd's gaan
Als je een encodering naar 2 of meer cd's kiest, danzal AutoGK de uiteindelijke film film meteen splitsen naargelang het aantal geselecteerde cd's.de files krijgen dan namen als  FILM.CD1.AVI en FILM.CD2.AVI.

Custom Size

Hier kan je een eigen gewenste omvang opgeven De resulterende film  wordt niet automatisch opgesplits .Let wel als je 1400 of 2100 MB kiest,zal het resultaat toch automatisch gesplits worden;wil je toch deze omvang en geen splitsing.Kies dan een oneven getal als 1401 of 2101 MB.

Taget quality

Hierbij geef je de gewenste kwaliteit ,uitgedrukt in een % tov. het orgineel.Maar let wel op:de bestandsomvang is hierbij onvoorspelbaar en ook de compatibiliteit met standalone toestellen kan in gedrang komen!
Aanbevolen waardes liggen tussen 67 en 80 % (75% is een zeer goed gemiddelde).
Als horizontale resolutie wordt hierbij de breedte van de bron (720x....)behouden,tenzij in de advanced settings -zie verder -een Vaste /min./max. breedte is opgegeven.het resultaat wordt niet gesplits

AutoGK-step4-Geadvanceerde instellingen PreviewOutput resolution:standaad bepaalt AutoGK zelf de beste breedte voor de avi (auto width).
Hier kan je eventueel een minimum resolutie bepalen of een specifieke resolutie opleggen.Mijn advies is hier voor films met een normale speelduur een minmum van 512 op te geven.

Output audio :standaard bepaald AutoGK zelf het type audio (auto).
Als je de automatische keuze van AutoGK wil opheffen,kan je hier het gewenste audio-type bepalen.

Codec:Xvid of Divx
Beiden geven goede resultaten.Mij persoonlijke voorkeur gaat naar xvid.

Output formaat:Hier kan je enkel een keuze maken maken als je Divx -codec gebruikt(wat wij niet doen)

Subtitle options:
-Forced subtitles is de Engelse tekst die je in beeld krijgt als de acteurs een "vreemde(bv russisch/Japans)taal"spreken.Als je Nederlandse ondertitels gebruikt,heeft dit weinig nut: dus geen vinkje.
-Use external subtitles zorgt ervoor dat AutoGK de gekozen ondertiteling opslaat in een externe file .Omdat dit echter niet zo'n veelgebruikt formaat is ,zou ik dit niet gebruiken.
Opgelet: AutoGK onthoud deze zelf gekozen instellingen ook voor volgende encoderingen.
Neem hier dus bij elk encoderings-project even een kijkje om te zien of alles wel naar wenst staat!


Druk OK om terugnaar het hoofdscherm te gaan
->optioneel:preview
Hiermee kan je optioneel een voorbeeld bekijken van de uiteindelijke encodering .
Vermits het even duurt vooraleer deze preview klaar is(15 minuten),zou ik dit enkel gebruiken als je AutoGK ondertiteling laat verwerken om te controleren of wel de goede ondertiteling geselecteerd is.
Opmerking:als je ervoor gekozen hebt om de ondertiteling vast in beeld te laten zetten,dan zal je in de preview(waarschijnlijk)de ondertiteling dubbel zien.Maak je hierover geen zorgen :in de uiteindelijke versie zal slechts 1 ondertiteling staan.

AutGK-verborgen instellingenAls je in AutoGk op de toetsencombinatie Ctrl F9 drukt ,verschijnt een venster (Hidden Options)waar je exstra instellingen kan ingeven.
(Let wel:je moet eerst een bron file in het Input-veld geselecteerd hebben).

Enkele mogelijke interesante opties:

Force encoding sound in mono MP3:kan handig zijn als je fan bent van oude films waarbij het geluid vaak maar mono-track is.

Force Cartoon Mode for xvid:aanvinken als je teken/animatiegaat encoderen(let op ;niet gebruiken bij japanse anime-films.

Credits:hiermee kan je de aftiteling optioneel aan een lagere bitrate laten encoderen dan de rest van de film.Vul in het vakje Starting Frame de start-frame in van de aftiteling of geef bij Frame Calc.de tijd in waar de aftiteling begint+de frame rate van de film.Een manier om die begintijd van aftiling op te zoeken is de dvd aaf te spelen opje pc.BijQuality kies je 40.
(let op;als de aftiteling nog filmbeelden bevat,gebruik je deze End Crediet Compression best niet)
Colorcorection:dit zorgt ervoordat de kleurenzo dicht mogelijk bij het dvd- orgineel ligt(als je dit wilt gebruiken,zet dan een vinkje en secteer Fast- > vertraagt de encodering aanzienlijk.

Detect43: vinkje

Compatibility:zet hier altijd een vinkje bij Enable en selecteer ESS

Auto crop: zet hier een vinkje ,om de zwarte balken uit de film te verwijderen.

Druk ok om terug naar het hoofdscherm te gaan.

AutoGK-Step5-start encodering

Als alles ingesteld staat, rest je enkel nog op Add jop-knop te klikken om de taak in de wachtrij te zetten,en vervolgens op de Start-knop te drukken om de encodering te starten.
Als je meerdere films achter elkaar wil verwerken,kan je deze achter elkaar in de wachtrij plaatsen en zal AutoGK ze automatisch achter elkaar verwerken.
Tijdens het encoderen kan je  met je pc werken ,maar dit zal natuurlijk z'n invloed hebben op de benodigde encoderings tijd.
Als je de encodering om een of anderen reden wil onderbreken'hoef je maar op de Abort-knop te drukken ;je bent dan wel wel alles kwijt(met uitzondering van de geripte files).
Je kan je pc automatisch laten uitschakelen ,nadat de encodering is af gelopen :vinkje shutdown when done.Handig voor nachtelijke encoderingen.
Tijdens de encodering kan je zien wat AutoGK aan het doen is (log window).Deze info wordt ook opgeslagen in een bestand filmnaam-agk.log.dat je in dezelfde map als de uiteindelijke film zal vinden.

Deze handleiding komt van http://www.sectie.be ,die niet meer online is.


There are no comments for this topic. Do you want to be the first?