Snelrennen

Synology NAS => CouchPotato => Topic gestart door: tminus3 op september 28, 2017, 21:11:58 pm

Titel: Kan niet inloggen op NAS met WinSCP
Bericht door: tminus3 op september 28, 2017, 21:11:58 pm
Heren,

Na het volgen van de talloze verhelderende tutorials ben ik na het installeren van Spotweb, aangekomen bij Couchpotato. Bij de tutorial voor wordt verwezen naar een noodoplossing. Helaas loopt het daar spaak. Ik heb de aanpassingen in de config files al hebt gemaakt met Config File Editor. En ook de stappen voor installatie/configuratie voor WinSCP gevolgd.

Maar bij het inloggen krijg ik 'Network error; connection to 'ip adres NAS' refused.

Nu heb ik wel een beetje lopen kl*ten tijdens de stappen met de Config File Editor. Bij het opnieuw installeren van DSM kwam ik niet ingelogd met het default admin account, en heb ik een eigen account aangemaakt. Daarmee heb ik alle stappen tot hier aan toe uitgevoerd (admin staat bij Users in Control Panel op Disabled).
Config File Editor meldde echter 'Please login as admin first, before using this webpage' Ingelogd met de default Admin account kon ik de stappen in de tutorial inderdaad wel volgen.

Voor WinSCP heb ik dezelfde account gegevens ingevoerd, en inmiddels ook mijn eigen account geprobeerd. Maar telkens met bovenstaand resultaat. Misschien dat de experts me kunnen vertellen wat ik verkeerd doe?
Titel: Re: Kan niet inloggen op NAS met WinSCP
Bericht door: snelrennen op september 29, 2017, 08:15:15 am
Je gebruikt het juiste IP adres? En bestand protocol?

En dit is niet iets waarmee je even moet gaan lopen klooien.
Titel: Re: Kan niet inloggen op NAS met WinSCP
Bericht door: tminus3 op september 29, 2017, 20:10:06 pm
Ja, het juiste ip-adres en SCP bestandsprotocol. En klooien is misschien niet het juiste woord. Ik kon na herinstalleren DSM niet inloggen met de default admin acount. Dus een nieuwe aangemaakt waarmee het wel lukte, waarna ik zag de de admin account op disabled stond. Verder niks mee gedaan en alle stappen tot nu toe kunnen doorlopen.  Alleen de Config File Editor wilde pas meewerken nadat ik ingelogd was met de default admin.

Wat me nu wel te binnen schiet is dat ik bij "De benodigde applicaties installeren met het Package Center" o.a. Python moest installeren. De eerste keer (toen Spotweb vervolgens niet werkte) heb ik Python geïnstalleerd. In mijn 2e, succesvolle, poging heb ik Python 3 geïnstalleerd, omdat dit in de screenshot stond.
Bij het installeren van Couchpotato kreeg ik de melding dat ik eerst Python moest installeren, wat ik gedaan heb. Ik heb nu dus zowel Python3 als Python draaien.
Kan dat er iets mee te maken hebben?
Titel: Re: Kan niet inloggen op NAS met WinSCP
Bericht door: snelrennen op september 29, 2017, 21:48:24 pm
ik zou eerst eens opnieuw beginnen en kijken of ik het admin account weer normaal werkend kan krijgen. Weet niet wat er gebeurt is of wat je precies gedaan hebt maar ergens klopt er iets niet. Terug naar de basis is denk ik de beste optie.
Titel: Re: Kan niet inloggen op NAS met WinSCP
Bericht door: tminus3 op oktober 02, 2017, 23:32:55 pm
Ok,  ik hoop dat ik deze week de tijd kan vinden om nog een poging vanaf 0 kan wagen. Ik heb de schijven maar weer even leeg gemaakt, DSM opnieuw geinstalleerd en nu 1 admin account en verder niks.
Voor ik verder ga, welke versie van Python moet geinstalleerd worden in "De benodigde applicaties installeren met het Package Center"? De tekst heeft het over Python, terwijl ik in de screenshots 'Python 3 is geinstalleerd' kan lezen. 
Titel: Re: Kan niet inloggen op NAS met WinSCP
Bericht door: snelrennen op oktober 03, 2017, 07:04:40 am
Ik zou de tekst aanhouden als ik jouw was!
Titel: Re: Kan niet inloggen op NAS met WinSCP
Bericht door: tminus3 op oktober 03, 2017, 13:54:48 pm
Nou, schiet mij maar lek hoor. Ik loop na een par uur weer vast op exact hetzelfde punt. Er gaat voor mij veel te veel tijd in zitten, als ik het uberhaupt al ooit aan de praat krijg.
De NAS gaat in de verkoop, en ik houd het verder wel bij af-en-toe een torrentje downloaden via Transmission op m'n good old WD MyBook Live.
Bedankt voor de tutorials en de adviezen, misschien tot een andere keer.
Titel: Re: Kan niet inloggen op NAS met WinSCP
Bericht door: snelrennen op oktober 03, 2017, 19:45:35 pm
Wil wel eens kijken voor je, Teamviewer een optie?
Titel: Re: Kan niet inloggen op NAS met WinSCP
Bericht door: tminus3 op oktober 04, 2017, 09:33:17 am
Bedankt voor het aanbod, maar de nas wordt vanavond al opgehaald. Komt binnenkort wel weer een goedkoper model voor terug. Ga ik het nog een keertje proberen, en het WinSCP verhaal op een andere pc dan mijn oude Vista bakkie. Misschien helpt dat.
Titel: Re: Kan niet inloggen op NAS met WinSCP
Bericht door: snelrennen op oktober 04, 2017, 17:11:07 pm
Dan doen we deze maar op slot!