Repareren en Uitpakken, Branden en Mounten en overige problemen met bestanden > Diverse problemen met bestanden

uitpakken rar

(1/3) > >>

wieb:
Downloaden gaat ptima en ook repareren met Qiuckpar gaat goed. Nu wil ik de gerepareerde files uitpakken met winrar en daar blijft het steken op een melding: onvoldoende schijfruimte beschikbaar; schrijffout: alleen het NTFS-bestandsysteem ondersteuntbestanden groter dan 4GB.

Onvoeldoende schijfruimte kan het niet zijn want ik heb nog 100 GB vrij.
Hoe krijg ik dit weer aan de gang?

Joshua1964:
Je moet je harde schijf converteren van FAT32-bestandssysteem naar NTFS.
FAT kan geen grote bestanden aan.
Hoe dat moet lees je hier: http://www.binaries4all.nl/ntfs/

Dit schrijft windows:

Een harde schijf of partitie converteren naar NTFS

Het NTFS-bestandssysteem zorgt voor betere prestaties en biedt een betere beveiliging voor gegevens op harde schijven en partities of volumes dan het FAT-bestandssysteem, dat in enkele eerdere versies van Windows wordt gebruikt. Als u een partitie hebt met het oudere FAT16- of FAT32-bestandssysteem, kunt u deze partitie converteren naar NTFS met de opdracht convert. Het converteren naar NTFS heeft geen nadelige invloed op de gegevens op de partitie.

Opmerkingen
Nadat u een partitie naar NTFS hebt geconverteerd, kunt u deze niet meer opnieuw naar het FAT-bestandssysteem converteren. Als u weer het FAT-bestandssysteem op deze partitie wilt gebruiken, moet u de partitie opnieuw formatteren, waardoor alle gegevens op de partitie verloren gaan.

Met bepaalde eerdere versies van Windows kunnen gegevens op lokale NTFS-partities niet worden gelezen. Als u een eerdere versie van Windows moet gebruiken om toegang te krijgen tot een partitie op de computer, moet u de partitie niet naar NTFS converteren.

Hoewel de kans op beschadiging of verlies van gegevens tijdens de conversie minimaal is, is het toch verstandig om een back-up van de gegevens op de partitie te maken voor u begint.

Een harde schijf of partitie converteren naar de NTFS-indeling
Sluit alle geopende programma's die worden uitgevoerd op de partitie die u wilt converteren of het logische station dat u wilt converteren.

Klik op de knop Start, klik op Alle programma's, klik op Bureau-accessoires, klik met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt en klik vervolgens op Als administrator uitvoeren. Als u om het beheerderswachtwoord of een bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of een bevestiging.

Typ na de opdrachtprompt de opdracht convert stationsletter: /fs:ntfs, waarbij stationsletter staat voor de letter van het station dat u wilt converteren, en klik op Enter. Met convert E: /fs:ntfs converteert u bijvoorbeeld station E naar de NTFS-indeling.

Typ de naam van het volume dat u wilt converteren en druk vervolgens op Enter. U moet een bestaande volumenaam gebruiken, zo niet wordt de conversie geannuleerd. U kunt de beschikbare volumes weergeven in de map Computer onder Hardeschijfstations.

Klik hier om Computer te openen.

Als de partitie die u converteert, systeembestanden bevat, wat het geval kan zijn als u de volledige harde schijf converteert waarop het besturingssysteem werd geïnstalleerd, moet u de computer opnieuw starten om de conversie mogelijk te maken. Als uw harde schijf bijna vol is, kan het conversieproces mislukken. Als er een foutbericht wordt weergegeven, kunt u het probleem proberen op te lossen door overbodige bestanden te verwijderen of door back-ups te maken van bestanden op een andere locatie om schijfruimte vrij te maken.



 suc6  :)

wieb:
Voordat ik je advies wilde uitvoeren heb ik het geprobeerd op de C-schijf te downloaden; dat lukte.
Nu zou ik het willen branden; echter het bestand is 8 GB en vlgs mij gaan de schijfjes niet verder dan 4,7 GB.
Hoe kan ik dat nu weer oplossen ?. (sorry; ik ben alleen maar een gebruiker en weet verder niet zo veel van computers)

Joshua1964:
Dat kan met dvdshrink maar het bestand wordt wel minder van kwaliteit.
Ik heb hier een doc met een handleiding http://www.keepandshare.com/doc/638475/handleiding-dvdshrink-3-1-doc-june-17-2008-10-24-pm-313k?da=y

Hier kan je dvdshrink downloaden http://www.keepandshare.com/doc/1183981/dvdshrink32setup-zip-may-7-2009-10-29-pm-1-1-meg?da=y

wieb:
is er een andere manier om deze data te koppelen aan mijn virtuele fietsprogramma? Het betreft een Tacx virtual reality player.
ik heb het al geprobeert te importeren vanuit mijn C schijf; dat lukt niet.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie