XSNews banner‚Äč

Auteur Topic: Vraag over Exact Audio Copy Cds Rippen  (gelezen 18330 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline la_simone

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 17
Vraag over Exact Audio Copy Cds Rippen
« Gepost op: december 31, 2009, 16:43:41 pm »
goede dag allemaal,

ik heb zins vandaag Exact Audio Copy gedownload en geinstaleerd en alles is goed gegaan.
maar de instellingen van de id3 of hoe je, je mp3 wilt hebben dus bvb 01. .... - ......

en als ik een liedje geript hebt en dan kijk in eigenschapen van de track dan staan ze dubbel,

dus bij artiest en bij titel de track en song, ik heb al zitten klooien ermee maar kom er niet uit.

weet iemand de juiste instelling voor dit?

hoop op een antwoord te krijgen en misschien is het heel dom of simpel maar ik kom er niet uit.

groetjes en alvast een heel goed uit einde van dit jaar.

La_Simone

Offline snelrennen

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 2589
  • Geslacht: Man
  • Bij vlagen geniaal, helaas is het meestal windstil
    • Snelrennen
Re:Vraag over Exact Audio Copy Cds Rippen
« Reactie #1 Gepost op: december 31, 2009, 16:53:29 pm »
Je wilt dus de manier van opslaan van je cd's en geripte muziek wijzigen als ik het goped begrijp?
Dat kan je op onderstaande manier redelijk eenvoudig doen:

Druk op F9 en ga naar het tabblad bestandsnaam.
    Hier kun je de opbouw van de bestandsnaam voor elk nummer aanpassen.
    Als je hier bijvoorbeeld %A - %C - %N. %T opgeeft resulteert dat in deze bestandsnaam :
%A = de artiest
%C = het albumnaam
%N = het songnummer
%T = de song titel
   
Als dit niet is wat je bedoelde horen we het wel. ;D

Offline la_simone

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 17
Re:Vraag over Exact Audio Copy Cds Rippen
« Reactie #2 Gepost op: december 31, 2009, 17:30:50 pm »
hoi snelrennen,

zoiets zal het denk ik wel zijn, maar eac hebben 2 opties:

EAC Instellingen en Comprimeer Instellingen voor de codes die je voor je bestandsnaam kan maken,
en bij deze 2 weet ik niet wat ik moet instellen, om een artiest en song te krijgen en dat ik niet 2x dit krijg:

bvb artiest mr. mister - broken wings

en bij titel is het ook mr. mister - broken wings dus eac ript 2x het zelfde.

Offline snelrennen

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 2589
  • Geslacht: Man
  • Bij vlagen geniaal, helaas is het meestal windstil
    • Snelrennen
Re:Vraag over Exact Audio Copy Cds Rippen
« Reactie #3 Gepost op: december 31, 2009, 19:07:25 pm »
Begrijp ik nou goed dat je bijvoorbeeld 1 nummer van een cd aan het rippen bent?
Of gebruik je eac om een cd te back uppen?

Leg even uit wat je precies wilt, ben je cd's aan het rippen om bijvoorbeeld een verzamel cd te maken of wil je je cd verzameling op je harde schijf zetten?

Gaan we morgen verder, de tijd voor 2009 is op.
Jij ook goed beginnen in 2010. ;D

Offline la_simone

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 17
Re:Vraag over Exact Audio Copy Cds Rippen
« Reactie #4 Gepost op: december 31, 2009, 19:59:09 pm »
is prima, dat we later verder gaan en jij ook vast de alle beste wensen voor 2010 :)

goed, ik wil gewoon cds rippen naar me schijf en bij eac heb je 2 opties waar je de codes voor een mp3 track kan invullen.

dit is foto 1 hoe ik nu de codes heb staan:



dit is foto 2 hoe ik nu de codes heb staan:



eindresultaat van de cd rip is dan dit:

bij foto 3 zie je dat er 2x track + titel staat:



en foto 4 is hoe ik het wel hebben:



hoop dat ik het nu wat duidelijke uitgelegt hebt.

groetjes La_Simone




Offline snelrennen

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 2589
  • Geslacht: Man
  • Bij vlagen geniaal, helaas is het meestal windstil
    • Snelrennen
Re:Vraag over Exact Audio Copy Cds Rippen
« Reactie #5 Gepost op: januari 01, 2010, 11:08:37 am »
Dit is wat er bij gebeurt als ik dezelfde instellingen gebruik die jij ook gebruikt.
Volgens mij is het bij mij wel zoals jij bedoelt?

Offline la_simone

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 17
Re:Vraag over Exact Audio Copy Cds Rippen
« Reactie #6 Gepost op: januari 01, 2010, 12:01:26 pm »
maar weet jij een andere instelling? hoe ik de codes moet invoeren bij die 2 opties die je op mijn foto's gezien hebt? anders moet ik het taggen en een mix cd gaat dan wat lastiger om te taggen omdat het dan 1 track is met cue.

en een happy newyear he 8)


Offline snelrennen

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 2589
  • Geslacht: Man
  • Bij vlagen geniaal, helaas is het meestal windstil
    • Snelrennen
Re:Vraag over Exact Audio Copy Cds Rippen
« Reactie #7 Gepost op: januari 01, 2010, 12:46:35 pm »
Haal bij de comprimeer instellingen eens alle vinkjes weg en probeer het nog eens.

Offline la_simone

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 17
Re:Vraag over Exact Audio Copy Cds Rippen
« Reactie #8 Gepost op: januari 01, 2010, 13:32:57 pm »
ook als ik dat weg vink blijf ik na het rippen 2x bvb mr. mister - broken wings houden bij foto 3

snap er niks meer van  ??? :-\

Offline snelrennen

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 2589
  • Geslacht: Man
  • Bij vlagen geniaal, helaas is het meestal windstil
    • Snelrennen
Re:Vraag over Exact Audio Copy Cds Rippen
« Reactie #9 Gepost op: januari 01, 2010, 13:44:41 pm »
Er begint iets te dagen.
Probeer het eens met een andere cd, geen verzamel cd.

Offline la_simone

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 17
Re:Vraag over Exact Audio Copy Cds Rippen
« Reactie #10 Gepost op: januari 01, 2010, 13:56:58 pm »
ook bij een andere cds blijf ik het probleem houden, ik heb nu de originele cd van hitzone best of 2009 en ook het zelfde probleem bij andere originele cds ook.

Offline snelrennen

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 2589
  • Geslacht: Man
  • Bij vlagen geniaal, helaas is het meestal windstil
    • Snelrennen
Re:Vraag over Exact Audio Copy Cds Rippen
« Reactie #11 Gepost op: januari 01, 2010, 13:59:12 pm »
Als je een cd laad haal je dan ook de cd informatie op bij freedb?
En probeer eens geen verzamel cd.

Offline la_simone

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 17
Re:Vraag over Exact Audio Copy Cds Rippen
« Reactie #12 Gepost op: januari 01, 2010, 15:15:46 pm »
met de cd van Aqua is het gelukt, maar nu nog met een verzamel cd,

en heb nog wat zitten klooien met de codes en nu heb ik het bvb zo staan:

01-Hallelujah, maar Lisa moet dan na 01 komen te staan en zit nu met de cd auteur, want bij eigenschappen staat er bij artiest niks en bij titel Hallelujah

en nee voor deze cds stonden de tracks al in eac en hoefde geen freedb te gebruiken.

Offline snelrennen

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 2589
  • Geslacht: Man
  • Bij vlagen geniaal, helaas is het meestal windstil
    • Snelrennen
Re:Vraag over Exact Audio Copy Cds Rippen
« Reactie #13 Gepost op: januari 01, 2010, 15:43:37 pm »
Probeer het eens met de instellingen volgens afbeelding 1 en 2.
Het eindresultaat met rip uit een verzamel cd zie je in afbeelding 3.
Volgens mij is dit wat je hebben wilt.

Offline la_simone

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 17
Re:Vraag over Exact Audio Copy Cds Rippen
« Reactie #14 Gepost op: januari 01, 2010, 16:04:28 pm »
en wat staat er bij jou in de balk CD Auteur? of mag ik anders jou profiel hebben dan kan ik zien of dat de juiste is.

want met jou foto's wil het nog steeds niet lukken.

sorry voor het ongemak

Snelrennen

Re:Vraag over Exact Audio Copy Cds Rippen
« Reactie #14 Gepost op: januari 01, 2010, 16:04:28 pm »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32