Auteur Topic: Spotweb update niet  (gelezen 11708 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

juni 27, 2018, 08:14:33 am
gelezen 11708 keer

heula

  • *
  • Information Offline
  • Newbie
  • Berichten: 4
Ik heb nadat alles goed liep op mijn PC Spotweb op mijn nieuwe Synology DS418 NAS ge?nstalleerd met de handleiding van Snelrennen.
Dat ging allemaal prima maar ik krijg de Spotweb database niet ge-update.

Als ik de "Ophalen" knop indruk zegt het dat de spots worden binnen gehaald maar het eindigt met "Laatste update: onbekende"

Als ik via Putty kijk zie ik deze error en daar hodt het voor mij nu even op aangezien ik net kom kijken in de wereld van de NAS.

 /usr/bin/php /volume1/web/spotweb/retrieve.php
PHP Fatal error:  Undefined class constant 'MYSQL_ATTR_FOUND_ROWS' in /volume1/w                            eb/spotweb/lib/dbeng/dbeng_pdo_mysql.php on line 28

Dezelfde error krijg ik als ik de tekst uit de handleiding gebruik.

 /usr/local/bin/php56 /volume1/web/spotweb/retrieve.php
PHP Fatal error:  Undefined class constant 'MYSQL_ATTR_FOUND_ROWS' in /volume1/web/spotweb/lib/dbeng/dbeng_pdo_mysql.php on line 28

Ik heb een taak aangemaakt die ieder uur de update uitvoert met het commando "/usr/bin/php /volume1/web/spotweb/retrieve.php"

Wat kan ik doen om Spotweb goed te laten updaten?

Alvast bedankt.

juni 30, 2018, 09:35:11 am
Reactie #1

heula

  • *
  • Information Offline
  • Newbie
  • Berichten: 4
Handmatig is het inmiddels gelukt om bij de nieuwste downloads te komen maar de commandline "/usr/local/bin/php56 /volume1/web/spotweb/retrieve.php --force" blijft de bovenstaande foutmelding geven.

Ik hoor graag wat ik kan doen om deze foutmelding weg te krijgen.

Nogmaals bedankt.

juli 04, 2018, 14:25:12 pm
Reactie #2

snelrennen

  • *****
  • Information Man Offline
  • Hero Member
  • Administrator
  • Berichten: 2676
    • Snelrennen
En als je /usr/local/bin/php56 /volume1/web/spotweb/retrieve.php opgeeft? Dus zonder toevoegingen of wat dan ook.

En spotweb is toch wel in /volume1/web/spotweb/ geïnstalleerd?

juli 09, 2018, 08:45:18 am
Reactie #3

heula

  • *
  • Information Offline
  • Newbie
  • Berichten: 4
En als je /usr/local/bin/php56 /volume1/web/spotweb/retrieve.php opgeeft? Dus zonder toevoegingen of wat dan ook.

En spotweb is toch wel in /volume1/web/spotweb/ geïnstalleerd?
Ja, Spotweb staat in /volume1/web/spotweb/

Het rare is dat iedere keer als ik opnieuw begin om te kijken of het op een andere manier wel lukt het resultaat steeds hetzelfde is.
In een paar dagen tijd wordt alles binnen gehaald tot en met de post van de laatste uren. Wanneer dat punt is bereik stagneert de boel en zie ik nu bijvoorbeeld dat de laatste update is van 1 dag en 17 uur geleden.

Als ik dan de taakplanner handmatig zijn ding laat doen gebeurd er niets. Doe ik het via putty met dezelfde command-line dan komen wel de laatste updates binnen.
Ik gebruik nu php 7.0 dus mijn command-line nu is "/usr/local/bin/php70 /volume1/web/spotweb/retrieve.php"

juli 09, 2018, 14:07:39 pm
Reactie #4

snelrennen

  • *****
  • Information Man Offline
  • Hero Member
  • Administrator
  • Berichten: 2676
    • Snelrennen
Voor zover ik weet werkt Spotweb niet met php7. Ik zou gewoon eens opnieuw beginnen met versie 5.6.

En als ik het helemaal mis heb en Spotweb dus wel geschikt gemaakt is voor 7 hoor ik dat graag!

juli 10, 2018, 19:13:48 pm
Reactie #5

heula

  • *
  • Information Offline
  • Newbie
  • Berichten: 4
Voor zover ik weet werkt Spotweb niet met php7. Ik zou gewoon eens opnieuw beginnen met versie 5.6.

En als ik het helemaal mis heb en Spotweb dus wel geschikt gemaakt is voor 7 hoor ik dat graag!
Ik geloof dat ik het nu werkend heb met php 5.6 en Nginx. Ik zie nu ook via de taakplanner de nieuwste spots binnen komen.
Hopelijk blijft het zo.

Snelrennen

Re: Spotweb update niet
« Reactie #5 Gepost op: juli 10, 2018, 19:13:48 pm »


Sorry, this topic is locked. Only admins and moderators can reply.