HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

NewsBin Pro v 6.81 handleiding

NewsBin Pro downloaden en installeren

Newsbin Pro is al een "ouder" usenet programma waarmee je bestanden downloadt van Usenet-nieuwsgroepen zo snel als je internetverbinding het toestaat. Newsbin Pro is ook een all-inn one programma, het download, repareert en pakt de downloads voor je uit. Verder is het programma Nederlandstalig en heeft het een uitstekende maar wel betaalde zoek services.

De laatste versie is de op 18 september uitgekomen versie 6.81. Je kunt natuurlijk de laatste versie van NewsBin Pro downloaden uit ons forum.
Na het downloaden is even dubbelklikken op het nb681-install.exe bestand wat je zojuist hebt gedownload voldoende van om de installatie te starten.

NewsBin Pro, select language

Dan kun je nu direct de taal instellen waarin je NewsBin Pro wilt gebruiken, in ons geval wordt dat dus de Nederlandse taal.

NewsBin Pro setup wizard

NewsBin Pro detecteerf of je een 32 Bit of de 64 Bit versie van Windows draait en zal automatisch de juiste versie van NewsBin Pro installeren. We gaan verder met de "Next" knop.

Newsbin Pro, licentieovereenkomst

Dan de welbekende licentieovereenkomst die toch niemand wil lezen, snel door met de "Akkoord" knop.

NewsBin Pro setup, onderdelen kiezen

Als je een snelkoppeling op je bureaublad wilt zet je een vinkje bij desktop shortcut. Als je ook wilt dat NewsBin Pro automatisch start als je een NZB bestand download of als je dubbelklikt op een NZB bestand zet je ook een vinkje bij associate with NZB files. Alles naar wens? Dan weer verder met de "Next" knop.

NewsBin Pro setup, installatie locatie kiezen

Standaard wordt NewsBin Pro in de map C:\Program Files\Newsbin\ geïnstalleerd. Als je het programma echter in een andere map of op een andere schijf wilt installeren kun je dat hier aanpassen. Druk daarvoor op de bladeren knop. Wij houden de standaard installatie locatie aan.

Free Trial Key

Als je geen "Key" hebt voor NewaBin Pro kun je door op "Ja" te drukken een Free Trial Key aanvragen. Wij hebben een Key gekregen voor het maken van deze handleiding dus wij gebruiken de"Nee" knop!

NewsBin Pro, Data Folder Selection

Het volgende blad is "NewsBin Data Folder Selection", hier kun je de map opgeven waar je wilt dat NewsBin Pro de verzamelde data moet gaan opslaan. Zoals de afbeelding al aangeeft, zorg voor een schijf met voldoende vrije ruimte!

NewsBin Pro setup, news server setup

Omdat je aan NewsBin Pro meerdere nieuwsservers kunt toevoegen vraagt hij om een naam op te geven voor de in het volgende scherm toe te voegen nieuwsserver. Vul dus een naam in zodat je zelf weet en kan zien met welke server je aan het downloaden bent. Dan weer door met de "Next" knop.

NewsBin Pro setup, newsserver adres

XSNews banner
Secure Socket Layer. SSL zorgt voor encryptie van de verbinding tussen jouw computer en je Usenet provider

Bij server adres geef je zoals de naam al zegt het (web) adres van je nieuwsserver op. In ons geval dus NewsGrabber en omdat we de mogelijkheid hebben om een SSL verbinding te maken vinken we deze aan. NewsGrabber is een payserver is waarbij we een username en password hebben gekregen en daarom halen we het vinkje weg bij check this box if your news server DOES NOT require that you log in. Vervolgens gaan we weer verder met de "Next" knop.

NewsBin Pro setup, newsserver configuration

Dan moet je hier nog even de username en password voor je nieuwsserver in te voeren. Als je dat gedaan hebt gaan we weer verder met de "Next" knop.

NewsBin Pro setup, newsbin default settingd

In het bovenste vakje geef je het aantal dagen op hoe oud posts mogen zijn. Kortweg gezegd, bij de eerste keer aanmelden bij een nieuwsgroep worden posts tot maximaal 30 dagen oud gedownload.
Bij het onderste vakje geef je het aantal verbindingen op dat je met je nieuwsserver mag maken. In ons geval dus 20.
Vervolgens op de "Installeren" knop drukken, de juiste versie wordt gedownload en geïnstalleerd.

NewsBin Pro setup, voltooien installatie wizard

Start het programma door op de "Voltooien" knop te drukken. Controleer wel even of het vinkje bij "Launch NewsBin Now" staat anders zal er niet veel opstarten.
De installatie van NewsBin Pro is nu afgerond. Op de volgende pagina van de handleiding gaan we NewsBin Pro configureren.

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Na zaterdag komt?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!

Menu NewsBin Pro

 

Er zijn 26 bezoekers online