HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

Handleiding Newsleecher

De ouderwetse manier van downloaden uit de nieuwsgroepen

Nu gaat het ouderwetse werk dus beginnen, de instellingen zijn gedaan en we hebben de groepenlijst gedownload en ons aangemeld bij 1 of meerdere groepen (in ons voorbeeld 1 maar dat maak je natuurlijk lekker zelf uit). Tijd om de headers van de groep waar we wat uit willen gaan downloaden op te halen en dat doen we als volgt.

tabblad manager

Eigenlijk wijst de afbeelding hierboven voor zich. Ga naar het tabblad manager, selecteer de groep die je wilt updaten, een rechter muisklik en dan update en selected all new headers. De groep worden nu geupdate.
Houd er rekening mee dat de eerste keer dat Newsleecher headers aan het downloaden is het lang kan duren voordat alles gedownload is.

tabblad articles

Als het updaten gereed is en je nu op het tabblad articles klikt zie je de headers in het rechter hoofdscherm van de op dat moment actieve groep. In bovenstaand geval dus van alt.binaries.nl. Je ziet ook dat de headers in een kleur worden weergegeven. Groen is ok, rood betekent dat het bestand incompleet is en als ze wit zijn kan het betekenen dat je deze al eens eerder gedownload hebt. Na een update wordt wat nu groen is ook wit.

Hieronder kijken we even wat beter naar de verschillende filters die we tot onze beschikking hebben om te vinden waar we naar op zoek zijn. Druk even op het vergrootglas en de volgende komen te voorschijn.

diverse filters

>
Quick search Laat alleen de headers zien waarin het woord voorkomt dat je hier ingeeft.
Poster Toont de headers van een bepaalde poster.
Max kb Laat de headers zien van bestanden die groter zijn in de ingevulde waarde.
Min kb Laat de headers zien van bestanden die kleiner zijn in de ingevulde waarde.
Max days Verberg de headers die ouder zijn dan de hier ingegeven waarde.
Min days Laat de headers zien die ouder zijn dan de hier ingegeven waarde.

Zoals al eerder vermeld hoef je deze velden niet te gebruiken maar als je ergens naar op zoek bent en je combineert er een paar kun je heel gericht zoeken.

zoeken in de headers

Dan wordt het nu de hoogste tijd om eens wat te gaan downloaden met Newsleecher. We scrollen beetje door de headers heen en komen een uitzending van de serie Carriers tegen. We geven de bestandsnaam als zoekterm in in het veld quick search en zien de volgende resultaten in onderstaand scherm verschijnen. Zet een vinkje bij hetgene wat je wilt downloaden en het downloaden zal direct starten.

Downloaden met newsleecher

Op het tabbald queue zie je dan weer dat je download is gestart.

Download gereed

En klaar is je download weer. Op dit moment wordt hij uitgepakt.
En even later vinden we onze download gewoon kant en klaar voor gebruik weer terug in de vooraf geconfigureerde mappen.

bestanden bekijken

We zien dat we nu een avi bestand gedownload, deze kan je met vrijwel alle multimediaspelers direct op je pc afspelen. Je kunt het natuurlijk ook bijvoorbeeld met convertxtodvd naar dvd videobestanden converteren en zo een dvd maken die je op de meeste standalone dvd spelers kunt afspelen. .

Nu je ook weet hoe dit werkt hebben we alle belangrijke functies wel zo een beetje gehad en ben je zover op de hoogte van Newsleecher dat je al deze functies nu ook zou kunnen gebruiken. Succes ermee en met vragen, problemen en opmerkingen kan je in het forum terecht.
Op de laatse pagina van deze handleiding gaan we nog even in op de super search functie van Newsleecher.

Menu NewsLeecher

 

Er zijn 12 bezoekers online