HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

Spotnet Handleiding

Spotnet werkt niet meer na Windows update 9-9-2014

En dan net als je denkt dat je alles voor elkaar hebt krijg je de melding Spotnet werkt niet meer of Spotnet wordt plotseling afgesloten, na het openen of sluiten van spots. En dan blijkt er een Windows update Spotnet in de weg te zitten.

Nu blijkt dat update KB2977629 (MS14-052: Cumulative security update for Internet Explorer: september 9, 2014) ervoor zorgt dat Spotnet crasht. De eenvoudigste oplossing is simpelweg deze update "tijdelijk" verwijderen zodat je er voor het moment geen last meer van hebt. Dat wil zeggen, totdat Microsoft met een oplossing of update komt houden wij deze update verborgen.

Ga nu eerst naar het Configuratiescherm en vervolgens naar Programma's en onderdelen.

Geinstalleerde updates weergeven

Dan klikken we op geïnstalleerde updates weergeven.

Windows update verwijderen

En zoek "Beveiligingsupdate voor Microsoft Windows (KB2977629)", een rechtermuisklik op deze update en kiezen voor verwijderen.

De update word verwijderd, kies direct voor opnieuw opstarten en als de pc opnieuw is opgestart gaan we ervoor zorgen dat deze update niet opnieuw geïnstalleerd wordt. Daarvoor gaan we via het Configuratiescherm naar Windows Update.

Windows update

Klik op 1 belangrijke update is beschikbaar.

Een rechtermuisklik op de update die we willen verbergen zorgt ervoor dat we deze optie ook kunnen kiezen. Deze update zal nu niet meer worden geïnstalleerd tenzij wij dit zelf aangeven!

Dus nogmaals, totdat Microsoft het probleem heeft verholpen, of met een nieuwe update komt deze update verborgen houden totdat ieframe.dll geen probleem meer geeft met Spotnet. Gebruik IE in deze tijd niet als browser maar gebruik Chrome of Firefox

Als dan het bericht komt dat het probleem is opgelost kun je deze update weer laten installeren. Doe dat als volgt.

We gaan weer via het Configuratiescherm naar Windows Update en klik vervolgens op verborgen updates herstellen. In het volgende scherm zet je een vinkje bij de update die hersteld moet worden en je drukt op de herstellen knop onderaan het scherm.

 

Sommige Windows 7 en Spotnet 1.8.1 gebruikers melden dat update KB2977629 verwijderen niet werkt. Verwijderen van Internet Explorer 11 is dan de oplossing. Herstel eerst de verborgen update KB2977629 en verwijder daarna pas IE11
Ga via het Configuratiescherm naar Programma's en onderdelen, selecteer geïnstalleerde updates weergeven Zoek en selecteer Internet Explorer 11 en Internet Explorer 11 nl-NL Taalpakket en verwijder deze beide met de verwijderen knop. De pc opnieuw opstarten, Internet Explorer 11 Update verbergen. Zelfde procedure als hierboven beschreven voor de update KB2977629. Windows draait nu weer met Internet Explorer 10 en Spotnet zou ook weer normaal moeten werken.

De volgende stap is het aanpassen en wijzigen van de bestaande filterset in Spotnet.
Succes ermee en met vragen en, problemen kun je in het forum terecht. Opmerkingen en aanvullingen op deze handleiding kun je hieronder kwijt.