HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

Spotnet Handleiding

Thema's en meer installeren en beheren met de Themes Config Tool

Om Spotnet van een aantal extra functies en thema's te voorzien installeren we de Themes Config Tool van Wheaten. Dit volgt de volgende extra's aan Spotnet toe:

 • Kopieerfunctie voor spottitel;
 • Support voor Windows XP, Windows 7 en Windows 8;
 • Encrypted NZB is geïntegreerd in downloadknop;
 • Responsive lay-out voorkeur resolutie 1280 x 768 of groter;
 • Integratie van Spotnet Improver. (blacklist, whitelist, abusive words);
 • Melding wanneer de lijsten een aantal dagen niet zijngeüpdatet;
 • Configuratie, update tool voor het thema;
 • Smileys;
 • Vet, onderstreept, cursief lettertype;
 • Kopiëren en plakken functie voor reacties;
 • Rapporteerfunctie;
 • Integratie van IMDb;
 • Integratie van Last.fm (API-key nodig, zie instructies);
 • Sneller en minder problemen met timing

Download de Themes Config Tool + Setup ConfigTool.exe om het programma éénmalig te updaten. Daarna kunnen alle updates kunnen via de tool zelf naar binnen gehaald worden. Dan moet je er wel voor zorgen dat het tooltje toegang tot het internet heeft, dit is nodig om de updates te kunnen downloaden.

Na het downloaden pak je Spotnet_Theme05_Installer.zip uit met bijvoorbeeld WinRar en start je de installatie door op Spotnet Theme05 Installer V1.0.exe te dubelklikken.

Spotnet Theme01 installer

De installatie stelt niet zo veel voor, een paar keer op de next knop drukken en je bent klaar. Wel belangrijk is om even de installatie map te onthouden.

Spotnet Update Config Tool

Dan installeren we direct de Update Config Tool erachteraan. Ook dit is niet meer dan drie muisklikken, let alleen goed op dat je het tooltje in dezelfde map installeert als waar je Spotnet Theme01 Installer hebt geïnstalleerd.

Je hebt dan een nieuwe snelkoppeling, genaamd Template Configuration Tool op het bureaublad erbij gekregen. Start nu deze tool op.

Spotnet Theme Config Tool

Als eerste gaan we even naar het tabblad "updates available" en controleren of we de laaste versies van de verschillende onderdelen van de Theme Config Tool hebben. Is dat niet zo gebruik je de update knop achter het desbetreffende gedeelte.

Spotnet Theme Config Tool, template options

Dan kun je op het tabblad template options aangeven of je updates wilt ontvangen voor de black & whitelist en de templates. Dit templates zijn voorzien van een integratie van Spotnet Improver Local (SIL). .Onder enable use of kun je kiezen of je gebruik wenst te maken Spotnet Improver Local opties en welke.
Onder own Spotnet id zet je jouw eigen Spotnet id. Jouw Spotnet id kun je achterhalen door een reactie in Spotnet te plaatsen en dan door met de muisaanwijzer over je naam te gaan.

Als je aanvullende informatie over muziekalbums wil ontvangen in de spots heb je een geldige API-Key nodig van Last.fm. Deze kun je aanvragen op: http://www.last.fm/api/account/create, selecteer "niet-commercieel gebruik", vul een e-mailadres in, bij Application / Device Name geef je "na" op en bij , Application Description ook "na". Dan klik je op registreren en verschijnt boven in het scherm de API key welke je kan kopieeren en plakken in dit veld.

En dan als laatste kiezen we het actieve thema. Welke dat ord bepaal je natuurlijk helemaal zelf, wij kiezen voor thema 5. In het rechtergedeelte van de tool kun je zien dat deze gedownload is / wordt. Als je alles naar wens hebt ingesteld klik je op de save all knop om de wijzigingen op te slaan en start je Spotnet om het resultaat te bekijken. Niet tevreden met het thema, sluit je Spotnet weer af en selecteer je een ander. Niet vergeten om weer op te slaan!

De volgende logische stap is een nzb bestand zoeken en downloaden met Spotnet.
Succes ermee en met vragen en, problemen kun je in het forum terecht. Opmerkingen en aanvullingen op deze handleiding kun je hieronder kwijt.