Auteur Topic: Ondertiteling van een dvd verplaatsen in beeld met Dvdsubedit.  (gelezen 17747 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

januari 21, 2012, 16:28:04 pm
gelezen 17747 keer

Joshua1964

  • *****
  • Information Man Offline
  • Hero Member
  • Berichten: 564
  • Je bent nooit te oud om te leren.
PDF


Handleiding voor het verplaatsen in beeld van ondertitels.

Deze handleiding is geschreven voor een ieder die met zijn dure plasma / LCD scherm DVD films bekijkt waar de ondertitels altijd onder de film staan zodat je een lelijke zwarte rand in het scherm hebt.

Hiervoor heb je nodig de DVD subtitle editor (zie www.doom9.org). Dit is freeware, met dank aan de maker Jeanl. Of kijk in de volgende link:
http://forum.doom9.org/showthread.php?t=104058&highlight=move+subtitlesHoe werkt dit ?

Je kunt dit uiteraard niet doen vanaf een DVD schijf. Je zult deze moeten rippen naar de harde schijf. Als voorbeeld heb ik de film HOUSE OF THE SPIRITS genomen. Dit is een 16:9 film met ondertitels die onder de film uit komen.
Het grote voordeel van deze methode is dat je dit rechtstreeks in de .VOB bestanden kunt doen. Je hoeft dus niet eerst de �demuxen�.

De stappen:
1. Sleep de .VOB bestanden in het venster.

De bestanden worden nu gelezen met de ondertitels.2. Wanneer je alleen de NL titels wilt ophogen kun je onder subpic selection de taal kiezen.3. In dit geval is gekozen voor 0x20 (nl). Je zou alle titels kunnen kiezen, maar vaak bij een nieuwe film zijn de NL titels later toegevoegd en staan te laag.
Je ziet dat de titel onder de rand uit komt.

4. Je zou handmatig deze titel kunnen verschuiven, maar de ontwerper heeft een automatische functie bedacht. Namelijk op basis van de vertical borders.Deze functie verschuift de titel direct naar waar die moet zijn voor een 16:9 film.Je kan het ook met de hand doen door met subpic vertical position ,de schuifbalk te bewegen.5.Nu is alleen deze titel omhoog gezet. De rest moet nu natuurlijk ook. klik edit aan,en apply last modifs to all. Druk vervolgens op de knop DO IT!De wijziging is nu toegepast op alle titels van 0x20 (nl).
Blader gerust eens door de film (met de slider) en zie dat de titels allemaal omhoog zijn gebracht. De rode lijnen zijn overigens indicatoren en worden niet in de film meegenomen.

6. Doordat de titels nu in de film staan zou je eventueel de titels nog wat doorzichtiger kunnen maken zodat deze niet zo opvallen.7. Nu wordt het tijd alles terug te schijven naar de film. klik file aan ,dan safe all modifs.De titels worden nu in de .VOB bestanden vervangen met de gewijzigde.

VEEL SUCCES

Snelrennen

Ondertiteling van een dvd verplaatsen in beeld met Dvdsubedit.
« Gepost op: januari 21, 2012, 16:28:04 pm »


There are no comments for this topic. Do you want to be the first?