Handleiding SABnzbd

  SABnzbd downloaden en installeren

  sabnzbd   Menu SABnzbd
   

  Met SABnzbd kunnen bestanden van usenet worden gedownload. Er zijn versies voor Windows, Linux en OS X van dit gratis programma. Het programma biedt de mogelijkheid om NZB bestanden te laden, waarna de juiste files van usenet worden geplukt, eventueel gerepareerd en uitgepakt. En via de web interface is het mogelijk om het programma via een webbrowser te bedienen

  Je kunt de laatste versie (0.7.18) van SABnzbd downloaden uit ons forum. Let wel op dat je de juiste versie voor jou besturings systeem download!
  Als je het downloaden gereed is dubbelklik je op het zojuist gedownloade SABnzbd-0.7.18-win32-setup.exe bestand (in het geval van een Windows installatie) om de installatie te starten.

  Installate SABnzbd, taal selecteren

  Als eerste selecteren we de taal voor de installatie wizard, wij gebruiken de Nederlandse taal.

  SABnznzbd 0.7.18 licentieovereenkomst

  Natuurlijk gaan we akkoord met de licentie overeenkomst, anders hadden we er net zo goed niet aan hoeven te beginnen. Druk op de akkoord knop om door te gaan.

  SABnzbd, onderdelen kiezen

  Hier selecteren we natuurlijk SABnzbd om te laten installeren en een snelkoppeling op het bureaublad is ook altijd wel handig dus die vinken we ook aan. Als je wilt dat SABnzbd automatisch start als je de computer aanzet zet je nog een vinkje bij opstarten bij systeemstart. NZB bestanden koppelen zorgt ervoor dat als je bijvoorbeeld op een NZB bestand dubbelklikt SABnzbd start en deze verwerkt. Als alles naar wens is aangevinkt ga je verder met de volgende knop.

  SABnzbd, installatie locatie kiezen

  Geef hier op waar je SABnzbd geïnstalleerd wilt hebben. Standaard wordt het in C:/Program Files geïnstalleerd. Wil jij een andere schijf of map waar je het programma geïnstalleerd wilt hebben pas je dat hier aan. Als je de voor jouw juiste locatie hebt ingegeven druk je weer op de volgende knop.

  SABnzbd, startmenumap kiezen

  Nu nog even op de Installeren knop drukken en SABnzbd word geïnstalleerd.

  SABnzbd, installatie voltooid

  Klik op voltooien om de installatie wizard af te sluiten en SABnzbd voor de eerste keer op te starten. SABnzbd zal openen in je web browser. Op de volgende pagina gaan we SABnzbd configureren.

  Of je gebruikt het onderstaande menu om de overige pagina's van deze handleiding te bekijken.

  sabnzbd   Menu SABnzbd