µTorrent handleiding

Een poort openzetten voor µTorrent

utorrentmenuMenu µTorrent

Zie een poort als een deur voor het up en download verkeer van µTorrent, via deze poort komt al het up en downloadverkeer bij de juiste computer terecht. Als een en ander niet goed is ingesteld is je up en download snelheid vele malen lager dan het zou kunnen zijn en het duurt dus veel langer voordat je een download compleet hebt afgerond.

Die poort zal je dus in je router moeten openzetten voor µTorrent. Ook zal de pc waarop je µTorrent wilt gaan gebruiken een statisch ip adres moeten hebben. Een statisch ip adres is gewoon een vast ip adres wat je aan een computer geeft zodat je aan je router kan vertellen dat hij een bepaalde poort voor een bepaalde computer moet openen.

µTorrent, installatiehulp

We starten µTorrent op als dat nog niet is gedaan en we gaan via opties naar de installatiehulp.

µTorrent, installatiegids

We selecteren bij bandbreedte de dichtstbijzijnde server, controleren bij huidige poort of de poort dezelfde is die we eerder tijdens het configureren opgegeven hebben en drukken op de start test knop om te zien hoe we ervoor staan.

µTorrent, installatiegids en poorten testen

Het gele kruis zegt eigenlijk al genoeg. We zijn op dit moment niet verbindbaar. We gaan nu het programma Simple Port Forwarding gebruiken om de juiste poort te openen. Gebruik de bovenstaande link om naar de handleiding van Simple Port Forwarding te gaan, ook de download link kun je daar vinden.

Statisch ip adrs maken met spf

Eerst hebben we een statisch ip adres gemaakt met Simple Port Forwarding. Vervolgens gaan we de poort forwarden. Vul de gegevens juist in en controleer of je het juiste ip adres opgeeft in Simple Port Forwarding. Even op de toevoegen knop drukken en in het programma zelf op de update router knop drukken.

poort forwarden

Simple Port Forwarding doet dan verder alles voor je. In bovenstaande afbeelding zie je staan bij stap 14 dat het mislukt is maar in de router die wij gebruiken moet je dan even zelf op de update knop drukken. Dat is een beetje afhankelijk van het merk en type router dat je hebt.

µTorrent, poort controleren

En als we dan nog een keer met de installatiegids controleren of de poort open is krijgen we het volgende resultaat. Mocht het nou zo zijn dat je en een statisch ip adres hebt en je hebt de juiste poort voor het goede ip adres geopend en het lukt je maar niet om verbindbaar te worden ook een software firewall nog een behoorlijke spelbreker kan zijn. Controleer deze dus ook. De laatste stap is downloaden met µTorrent.

Of je gebruik het onderstaande menu om de overige pagina's van deze handleiding te bekijken.

utorrentmenuMenu µTorrent