Er zijn 26 bezoekers online

WinSCP op de Synology NAS gebruiken

NZBget "user" wijzigen in het start-stop script met WinSCP

Als je misschien door een zoekopdracht op deze pagina terecht gekomen bent of je valt er zomaar midden in moet je bedenken dat onderstaande oplossing voor het niet willen starten van CouchPotato op je NAS onderdeel is van een stappenplan. Neem dat vanaf het begin door zodat je weet waar je aan begint en welk risico je met je NAS neemt. En als je niet met de Config File Editor begint zal deze oplossing voor jouw nooit werken!

Je hebt Config File Editor op je NAS draaien en de benodigde configuratie bestanden zijn aangepast. Je hebt WinSCP geinstalleerd en kun je verbinding met je NAS maken. Zo niet, doe dit eerst!
Beide stappen gedaan? Dan kun je met onderstaand informatie verder!

WinSCP, startscherm

Als WinSCP dan verbinding heeft met je NAS zal het er ongeveer zo uitzien als hierboven. Het linker venster is onze eigen pc, rechts zie je de mappen structuur van je NAS. Door te dubbelklikken op een map ga je een niveau dieper.
Wij moeten naar het bestand start-stop-status toe in de volgende map: /var/packages/nzbget/scripts/. Dubbelklik op de map var, vervolgens op map packages, dan de map nzbget en als laatste scripts.

WinSCP, bewerken strat-stop-status script van NZBGet

Selecteer met de muis het "start-stop-status" bestand en kies voor bewerken. Als je Notepad of een ander programma geïnstalleerd hebt kun je die selecteren, anders gebruik je de interne editor net als wij in dit voorbeeld doen.

Start-stop-status script bewerken

Dan zoek je de regel USER="nzbget op en verander je in USER="root. (regel 11 in het bestand) Links bovenin het venster op de "Opslaan" knop drukken en alle aanpassingen zijn gedaan. Als het goed is zou NZBGet nu moeten starten.

We gaan daarvoor weer terug naar het Package Center!

NZBGet configuratie, starten!

We selecteren NZBGet en onder actie kiezen we voor uitvoeren.

NZBGet gestart

Et voilà, NZBGet is ingeschakeld. Het koste even moeite en tijd maar nu kunnen we gewoon weer verder met het configureren van NZBGet.

 

Met opmerkingen over deze handleiding of vragen kun je in het Forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Opmerkingen

Nog geen opmerkingen. Wees de eerste!

Voeg commentaar toe

* Verplichte informatie
1000
Captcha Image
Powered by Commentics