Er zijn 27 bezoekers online

Handleiding NZBGet op Synology NAS

NZBGet installeren via het Package Center

Met NZBGet kunnen bestanden van usenet gedownload worden. Het programma is vergelijkbaar met SABnzbd. Het kan onder meer automatisch bestanden repareren met Par-bestanden en pakt je download vervolgens uit in de door jouw gewenste map. En NZBGet is uitermate geschikt om op je NAS te draaien, en in combinatie met SickRage, Headphones en CouchPotato maak je van je NAS een volledig geautomtiseerd downloadstation!

NZBGet installeren

We gaan dan weer naar het Package Center via de snelkoppeling op het bureaublad, even dubbelklikken op het icoon.

NZBGet installeren vanuit het package center

In het package center gaan we naar het tabblad gemeenschap, aan de rechterkant van het venster zoeken we NZBGet op en drukken op de installeren knop.

LET OP, we gaan er in deze handleiding van uit dat je de benodigde pakketbronnen al hebt toegevoegd en de mappen hebt aangemaakt zoals beschreven in de handleiding hoe je Synology NAS voor te bereiden als volautomatische NZB download station!

NZBGet installeren, basis configuration

Hier moet je even goed opletten, geef als download directory de "gedeelde map" op die we eerder in de Synology handleiding hebben aangemaakt. En let op, dit is hoofdletter gevoelig. De control username is nzbget en het standaard wachtwoord van NZBGet is nu nzbget geowrden en die gebruiken we dus ook.
We gaan verder met de volgende knop.

NZBGet installeren, instellingen bevestigen

En als laatste moeten we onze instellingen bevestigen. Controleer even of er een vinkje staat bij "voer het uit na installatie" en als dat het geval is druk je op de "Toepassen" knop.

NZBGet, kon de pakket service niet uitvoeren

Als je bovenstaand scherm te zien krijgt is er een probleem. Het is namelijk zo dat derde partij software nog niet allemaal bijgewerkt is voor DSM6. En aangezien dat al een hele niet nog niet het geval is heb je dus (nood) oplossingen nodig!

Op de volgende pagina van deze handeiding gaan we Config File Editor installeren op onze NAS om dit probleem te omzeilen.Heb je dit al gedaan kun je direct verder om met WinSCP het start-stop script van NZBget aan te gaan passen.

Heb je deze melding niet, kun je gelijk beginnen met de configuratie van NZBGet.

Opmerkingen (1)

Gravatar
Nieuw
Peter vRzegt...

Kan het zijn dat ik met DSM6 en een Synology 218+ NZBget helemaal niet te zien krijg wanneer ik wel http://packages.synocommunity.com/ heb ingevoerd?

Voeg commentaar toe

* Verplichte informatie
1000
Captcha Image