Handleiding NZBGet op Synology NAS

Wat is NZBGet en wat kan ik ermee


Met NZBGet kunnen bestanden van usenet gedownload worden. Het programma is vergelijkbaar met SABnzbd. Het kan onder meer automatisch bestanden repareren met Par-bestanden en pakt je download vervolgens uit in de door jouw gewenste map. NZBGet is ontworpen met het oog op prestaties om maximale downloadsnelheid te bereiken met behulp van zeer weinig systeembronnen. In tegenstelling tot downloads van www of ftp vereist de download van usenet behoorlijk wat rekenwerk. NZBGet is geoptimaliseerd voor prestaties en gebruikt tegelijkertijd zeer weinig geheugen. NZBGet ondersteunt alle platforms, inclusief Windows, Mac en Linux. Naast desktop computers werkt NZBGet op WLAN-routers, NAS-apparaten, mediaspelers, enz. NZBGet draait onzichtbaar op de achtergrond en kan worden geconfigureerd en bestuurd vanuit een webbrowser (heeft een apart thema voor smartphones). Apps van derden zoals Sonarr, Lidarr en Radarr kunnen communiceren met NZBGet met behulp van RPC-API. Elke functie in de ingebouwde web interface kan ook door andere programma's worden gebruikt.

NZBGet installeren via het Package Center

NZBGet installeren

We gaan dan weer naar het Package Center via de snelkoppeling op het bureaublad, even dubbelklikken op het icoon.

NZBGet installeren vanuit het package center

In het package center gaan we naar het tabblad gemeenschap, aan de rechterkant van het venster zoeken we NZBGet op en drukken op de "Installeren" knop.

LET OP, we gaan er in deze handleiding van uit dat je de benodigde pakketbronnen al hebt toegevoegd en de mappen hebt aangemaakt zoals beschreven in de handleiding hoe je Synology NAS voor te bereiden als volautomatische NZB download station!

NZBGet installeren, basis configuration

Hier moet je even goed opletten, geef als download directory de "gedeelde map" op die we eerder in de Synology handleiding hebben aangemaakt. En let op, dit is hoofdletter gevoelig. De control username is nzbget en het standaard wachtwoord van NZBGet is nu nzbget geworden en die gebruiken we dus ook.
We gaan verder met de "Volgende" knop.

NZBGet installeren, instellingen bevestigen

Dan krijgen we de vraag of we een bèta versie willen installeren of de laatste stabiele versie. Wij kiezen voor het laatste, Dan door met de "Volgende" Knop.

NZBGet, kon de pakket service niet uitvoeren

En als laatste moeten we onze instellingen bevestigen. Controleer even of er een vinkje staat bij "Voer het uit na installatie" en als dat het geval is druk je op de "Toepassen" knop.

Op de volgende pagina van deze handleiding gaan we eerst de rechten en machtigingen voor de benodigde mappen in orde maken.

En met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Is 9 een getal, ja of nee?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.