NZB File Validator handleiding

NZB bestanden controleren voor het downloaden


NZB File Validator is een handig freeware programmaatje wat je in staat stelt om NZB bestanden op compleetheid te testen. Zeer handig natuurlijk als je alleen via deze NZB bestanden uit de nieuwsgroepen download en ook nog eens een zogenaamd block account bij een usenet provider hebt. In feite doet het niets meer of minder dan controleren of de bestanden die in je NZB bestand genoemd worden aanwezig en volledig op je nieuwsserver staan. Is natuurlijk super handig om vooraf te weten of je de download compleet binnenkrijgt of dat je voordat je begint ook meteen op zoek moet naar reparatie (Par en Par2) bestanden en die dus ook moet gaan downloaden.

Download NZB File Validator van onze download pagina's. Na het downloaden even dubbelklikken op nzbval11.exe en de installatie begint. Dit is niet meer dan een paar muisklikken dus dat zal bij niemand een probleem opleveren.

snelkoppenling op bureaubladDan heb je na het installeren dus dit nieuwe pictogram op je bureaublad staan. Dubbelklik erop om NZB File Validator voor de eerste keer op te starten.

nieuwsserver toevoegen

Nu moet je eerst onder server settings je nieuwsserver, je user name en je password ingeven. Klik daarna op de knop settings.

advanced settings

Hier kun je het aantal verbindingen dat je kunt maken met je nieuwsserver ingeven. Wij hebben 50 lijntjes maar we kunnen er niet meer dan 10 opgeven en dat doen we dus ook. Als je niet weet hoeveel verbindingen je kunt maken of je gebruikt de nieuwsserver van je internet service provider geef er dan maximaal 2 op. Als het naar wens is ingesteld druk je op de ok knop.

NZB File Validator, open NZB bestand

Druk dan op de knop Open NZB file en laad het NZB bestand dat je wilt controleren. In ons geval is het dus een NZB bestand van een Ubuntu versie. Druk daarna op de knop Start Validation en het controleren begint.

Zoals je kunt zien bestaat ons NZB bestand uit een aantal delen en zijn ze allemaal aanwezig. Dat wordt aangegeven door succes in de kolom Val-Result. Mocht er iets zijn met een deel staat daar Error.

Mocht je nog wat meer informatie willen hebben over een deel, selecteer deze dan en druk op de knop Details. Alle verder informatie van dat deel wordt dan zichtbaar. Als je nog wat Par2 bestanden nodig hebt weet je in ieder geval in welke groep je moet zoeken.

Al met al een handig programmaatje wat je een hoop frustratie kan besparen. Probeer het eens, bevalt het niet verwijder je het gewoon toch weer.

Met vragen en opmerkiingen kun je natuurlijk in het forum terecht of je gebruikt ook het onderstaande formulier daarvoor!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Wat is een lagere waarde, 1 of 8?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.