SABnzbd 3.0.0 Handleiding

Wat is SABnzbd en wat kun je ermee?


Met SABnzbd kunnen bestanden van usenet worden gedownload. Er zijn versies voor Windows, Linux en OS X van dit gratis programma. Het programma biedt de mogelijkheid om NZB bestanden te laden, waarna de juiste files van usenet worden geplukt, die eventueel automatisch gerepareerd en uitgepakt worden. Je kan je downloads onderverdelen in categorieën en die vervolgens weer in aparte mappen laten opslaan. En via de web interface is het mogelijk om het programma via een webbrowser te bedienen en met de responsieve Glitter-interface kun je SABnzbd openen en je downloads beheren vanaf elk apparaat: desktop, tablet of telefoon. SABnzbd is volledig Nederlandstalig inclusief nog 15 andere talen!

SABnzbd integreert eenvoudig met andere programma’s

Programma’s zoals SonarrLidarrRadarrHeadphones en anderen werken uitstekend samen  met SABnzbd en zo kun je jouw download proces heel eenvoudig automatiseren. Alleen nog maar opgeven wat je gedownload wilt hebben en de rest gaat automatisch!

SABnzbd downloaden en installeren

Download de voor jouw besturingssysteem geschikte versie van SABnzbd uit ons forum:

Als je het downloaden gereed is dubbelklik je op het zojuist gedownloade SABnzbd-3.0.0-win-setup.exe bestand (in het geval van een Windows installatie) om de installatie te starten.

Installate SABnzbd, taal selecteren

Als eerste selecteren we de taal voor de installatie wizard, wij gebruiken de Nederlandse taal.

SABnznzbd 1.0 licentieovereenkomst

Natuurlijk gaan we akkoord met de licentie overeenkomst, anders hadden we er net zo goed niet aan hoeven te beginnen. Druk op de "Akkoord" knop om door te gaan.

SABnzbd, onderdelen kiezen

Hier selecteren we natuurlijk SABnzbd om te laten installeren en een snelkoppeling op het bureaublad is ook altijd wel handig dus die vinken we ook aan. Als je wilt dat SABnzbd automatisch start als je de computer aanzet zet je nog een vinkje bij opstarten bij systeemstart. NZB bestanden koppelen zorgt ervoor dat als je bijvoorbeeld op een NZB bestand dubbelklikt SABnzbd start en deze verwerkt. Als alles naar wens is aangevinkt ga je verder met de "Volgende" knop.

SABnzbd, installatie locatie kiezen

Geef hier op waar je SABnzbd geïnstalleerd wilt hebben. Standaard wordt het in C:/Program Files geïnstalleerd. Wil jij SABnzbd op een andere schijf of map geïnstalleerd hebben pas je dat hier aan. Als je de voor jouw juiste locatie hebt ingegeven druk je weer op de "Volgende" knop.

SABnzbd, startmenumap kiezen

Nu nog even op de Installeren knop drukken en SABnzbd word geïnstalleerd.

SABnzbd, installatie voltooid

Klik op voltooien om de installatie wizard af te sluiten en SABnzbd voor de eerste keer op te starten. SABnzbd zal openen in je web browser. Als SABnzbd dan voor de eerste maal opgestart is komen we in de Snelstart Hulp van SABnzbd. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type het getal vierentwintig

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.