HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

SABnzbd 2.3.5 Handleiding

SABnzbd configureren met de Snelstart hulp

Start SABnzbd op als dat nog niet is gebeurt, als het programma dan voor de eerste maal is gestart kom je in het SABnzbd snelstart hulp menu terecht.

SABnzbd: quick start wizard

Het lijkt een internet pagina maar schijn bedriegt, SABnzbd draait gewoon op je eigen computer. Als SABnzbd gestart is kan je met  http://localhost:8080/sabnzbd/ en als dat niet werkt met http://127.0.0.1:8080/sabnzbd/ deze pagina altijd weer oproepen om bijvoorbeeld de voortgang van een download te controleren. En als SABnzbd geïnstalleerd is kun je met http://127.0.0.1:8080/wizard/ de installatie wizard oproepen.
Let op: 8080 in het webadres kan variëren, we komen daar verderop in deze handleiding op terug!

Kies nu eerst de taal waarin jij SABnzbd wilt gaan gebruiken en druk op de "Wizard starten" knop.

SABnzbd snelstart hulp: server instellingen

De eerste stap is het opgeven van onze nieuwsserver.

XSNews banner
Server naam Het web adres van je nieuwsserver
Poort De poort van de nieuwsserver, bijna altijd 119 alleen in geval van een SSL verbinding 563.
Gebruikersnaam De Username die je van je nieuwsserver hebt gekregen
Wachtwoord Password die je van je nieuwsserver hebt gekregen.
Verbindingen Het aantal verbindingen dat je met je nieuwsserver mag maken
SSL Maak een versleutelde verbinding met je nieuwsserver. Alleen aanvinken als je provider dit ondersteunt.

Met de test server knop kan je controleren of je de gegevens juist het ingevuld, is dat het geval scrol je even omlaag en gaan we verder met de volgende knop.

SABnzbd, instellen gereed

In principe is het instellen van SABnzbd nu gereed. Ga naar http://127.0.0.1:8080/sabnzbd/ of http://localhost:8080/sabnzbd/ of druk gewoon op de ga naar SABnzbd knop om SABnzbd zichtbaar te maken in je browser.

LET OP: 8080 in http://127.0.0.1:8080/sabnzbd/ is de standaard poort. Als er conflicten met andere programma's zijn of SABnzbd opent niet in je webbrowser met bovengenoemde link kun je de poort wijzigen. Dit kun je rechtstreeks in het sabnzbd.ini bestand doen. Sluit SABnzbd eerst af voor je hier aan begint en maak een "reserve" kopie van het bestand, dan kun je altijd terug mocht er iets niet goed gaan. Je vind het SABnzbd.ini bestand terug in de map Gebruikers\...user...\AppData\Local\Sabnzbd\. Open SABnzbd met het kladblok en pas de poort aan. Start het programma opnieuw, als er geen conflicten meer zijn is het probleem opgelost.

Op de volgende pagina gaan we de mappen waarin onze downloads terecht moeten komen opgeven, het automatisch repareren en uitpakken instellen e.d. SABnzbd, overige instellingen doen.

Menu SABnzbd

Er zijn 15 bezoekers online