µTorrent handleiding

Wat is µTorrent en wat kan ik er mee?


µTorrent is een van de meest populaire BitTorrent programma's in de wereld. Met µTorrent  kun je zogenaamde torent bestanden downloaden, uploaden en delen. µTorrent is een klein, licht programma en uitermate simpel in gebruik dus uitermate geschikt voor de beginnende torrent downloader. Ook niet onbelangrijk, µTorrent is gratis. En ja, het probeert diverse programma’s mee te installeren en het bevat irritante reclame. Maar als je deze handleiding volgt heb je van mee geïnstalleerde rommel geen last en is µTorrent ook gewoon reclame vrij!

µTorrent downloaden en installeren

Jij wilt dus muziek, films en programma's gaan downloaden! met µTorrent. Stap 1 is het downloaden en installeren van µTorrent. Of je download de laatste versie van de officiële µTorrent website of je download dezelfde laatste versie van µTorrent uit ons forum. Dan heb je dezelfde versie als dat wij in deze handleiding gebruiken. Na het downloaden van µTorrent dubbelklik je op het zojuist gedownloade utorrent.exe om de installatie te starten en gaan we beginnen.

µTorrent, setup wizard

Dan verschijnt meteen de µTorrent Setup Wizard, we gaan door met de "Next" knop.

µTorrent, waarschuwing

Zoals al eerder opgemerkt, µTorrent is gratis. Betaal er dus nooit voor want dan word je opgelicht. Weer door met de "Next" knop.

µTorrent, licentieovereenkomst

Dan de licentieovereenkomst die niemand wil lezen, snel verder met de "I Agree" knop.

µTorrent install wizard, Adaware Web Companion

Hier nu even OPLETTEN! µTorrent vraagt hier of het Adaware Web Companion als extra internet beveiliging mee mag installeren. Als je dat net als wij absoluut niet wilt ga je nu verder met de "DECLINE" knop. Dan wordt dit overgeslagen!

µTorrent, install Opera browser?

En nog maar één, hier vraagt µTorrent, of de Opera browser geïnstalleerd mag worden, Ook dit willen we niet en we halen dus het vinkje weg bij "Install Opera browser" (omcirkeld) en gaan daarna weer verder met de "Next" knop.

µTorrent, installatiemap opgeven

µTorrent wordt standaard in C:\Program Files geïnstalleerd, dit kan je niet (meer) aanpassen. Als de rest naar wens is opgegeven gaan we weer verder met de "Next" knop.

µTorrent, aanbevolen instellingen

Het vinkje om µTorrent te laten starten bij het starten van Windows haal ik weg. We starten µTorrent wel als we het nodig hebben en omdat we µTorrent toch associëren met torrent bestanden zal µTorrent automatisch starten als we bij het downloaden van een torrent bestand voor openen kiezen of als je bijvoorbeeld dubbelklikt op een torrent bestand. En als laatste nog even op de "Finish" knop drukken en µTorrent wordt geïnstalleerd.

De volgende stap van deze handleiding is het reclame vrij maken van µTorrent.

Met vragen, opmerkingen en verbeteringen kun je in ons forum of op onderstaand formulier terecht.

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Na zaterdag komt?

Reacties (1)

Avatar
Nieuw
Wim Brinkerinkzegt...

Mooi verhaal, maar helaas maakt Norton gebruik van Utorrecnt sinds 3 september 2023 onmogelijk© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.