Handleiding Sonarr op Synology NAS

Wat is Sonarr en wat heb ik eraan?


Sonarr is een PVR (Personal Video Recorder) voor gebruikers van Usenet en BitTorrent. Het kan meerdere RSS-feeds volgen voor nieuwe afleveringen van je favoriete tv programma’s net als SickBeard en SickRage en ze laten downloaden, sorteren en hernoemen. Het kan ook worden geconfigureerd worden om de kwaliteit van reeds gedownloade afleveringen automatisch te upgraden wanneer er één van betere kwaliteit beschikbaar komt.

 

Belangrijke functies zijn onder meer:

  • Ondersteuning voor belangrijke platforms: Windows, Linux, macOS, Raspberry Pi, enz.
  • Detecteert automatisch nieuwe afleveringen
  • Kan je bestaande bibliotheek scannen en ontbrekende afleveringen downloaden
  • Kan kijken naar betere kwaliteit van de afleveringen die je al hebt en voer een automatische upgrade uit. bv. van dvd tot blu-ray
  • Automatische mislukte download afhandeling probeert een andere release als deze mislukt
  • Handmatig zoeken, zodat u elke release kunt kiezen of om te zien waarom een ​​release niet automatisch werd gedownload
  • Volledig configureerbare hernoeming van afleveringen
  • Volledige integratie met SABnzbd en NZBGet
  • Volledige integratie met Kodi, Plex (kennisgeving, bibliotheekupdate, metagegevens)
  • Volledige ondersteuning voor specials en releases met meerdere afleveringen

In deze handleiding installeren we Sonarr op onze Synology NAS, gebruiken we Spotweb als NewzNab provider en de gevonden tv series laten we downloaden door NZBGet.

Sonarr installeren vanuit het Package Center

Synology Diskstation, Package Center starten

Dubbelklik op het icoon van het "Package Center".

Let op, in deze handleiding gaan er wel van uit dat je Mono, Git en Python al op je NAS hebt geïnstalleerd en dat de juiste pakketbronnen zijn geïnstalleerd. Als dat niet zo is kun je dit stappenplan ter voorbereiding van je NAS volgen!

Synology Package Center, Mono installeren

In het package center ga je naar het tabblad "Gemeenschap" en vervolgens zoek je Sonarr op. Even op de "Installeren" knop drukken is genoeg om het downloaden van Sonarr te starten.

Synology Package Center, Mono activeren

Sonarr wordt opgehaald en met de "Volgende" knop wordt de installatie van Sonarr gestart.

Synology Package Center, Sonarr installeren

Ook hier weer de melding dat de machtigingen voor alle download gerelateerde pakketten worden beheerd door de groep "sc-download". Even onthouden dat we deze later ook de juiste rechten geven op de benodigde map(pen).

Sonarr installeren, instellingen bevestigen

En als laatste moeten we even onze instellingen bevestigen met de "Toepassen" knop. Sonarr wordt nu geïnstalleerd en gestart. Op de volgende pagina van deze handleiding gaan we een start maken met de Configuratie van Sonarr. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type het woord mooi achterstevoren..

Reacties (1)

Avatar
Nieuw
pietzegt...

Heb getracht Sonarr, maar ook radarr, te installeren vanuit het package center op mijm synology ds220+ met dsm7. Dit gaat goed, totdat ik de root folder moet aangevean. Als ik dat probeer via media-management en ik probeer daar de juiste folder (Volume1/Downloads) toe te voegen, wordt er niets toegevoegd. Iets met permissies? Want die staan, ook volgens deze handleiding, goed. Graag hulp.© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.