Er zijn 26 bezoekers online

Handleiding Sonar op Synology NAS

Sonarr installeren vanuit het Package Center

Sonarr is de "nieuwe naam" van Nzbdrone en is net al SickBeard en SickRage speciaal gericht op tv shows en afleveringen daarvan. Sonarr controleert meerdere RSS-feeds voor nieuwe afleveringen van jouw favoriete tv shows en zal ze laten downloaden door de door jouw opgegeven nieuwsreader (bijvoorbeeld SABnzbd of NZBGet), daarna zal Sonarr de bestanden sorteren en naar de juiste mappen verplaatsen en ze  hernoemen. Het kan ook worden geconfigureerd om automatisch afleveringen die al gedownload zijn te vervangen door afleveringen in een betere kwaliteit. Ook is Sonarr in staat om in de gaten te houden wanneer een aflevering uitgebracht gaat worden, en hem vervolgens direct te downloaden.

In deze handleiding installeren we Sonarr op onze Synology NAS, gebruiken we Spotweb als Newznab provider en de gevonden tv series laten we downloaden door NZBGet.

Let op, in deze handleiding gaan er wel van uit dat je Git en Python al op je NAS hebt geïnstalleerd en dat de juiste pakketbronnen zijn geïnstalleerd . Als dat niet zo is kun je dit stappenplan ter voorbereiding van je NAS volgen!.

Om Sonarr op je NAS te installeren moet ook Mono en dan minimaal versie 3.6 geïnstalleerd worden.

Synology Diskstation, Package Center starten

Dubbelklik op het icoon van het package center. Nu moet je eerst in het package center even naar instellingen gaan, dan naar het tabblad beta en even een vinkje zetten bij "Ja, ik wil de betaversies bekijken".

Synology Package Center, Mono installeren

Als je dan hebt aangegeven dat je ook de beta versies wilt kunnen zien ga je links in het venster onder "Verkennen" naar de tab gemeenschap en zoek je daar Mono op. Dan op de installeren knop drukken en Mono word gedownload en geïnstalleerd.

Synology Package Center, Mono activeren

En voor de zorgvuldigheid controleren of Mono daadwerkelijk in ingeschakeld. Ga naar de tab geïnstalleerd, zoek en klik met de muis op Mono. Als er onder status "Stop" staat selecteer je onder actie uitvoeren om Mono te starten.

Synology Package Center, Sonarr installeren

Ga dan we weer terug naar het tabblad gemeenschap en zoek Sonarr. Druk dan op de "installeren" knop, Sonarr wordt gedownload en vervolgens geïnstalleerd. Je zou op dezelfde manier als met Mono even kunnen controleren of Sonarr is uitgevoerd na de installatie. Zo ja kun je meteen met de URL die daar ook in het overzicht staat Sonarr voor de eerste maal in je browser laten openen. Op de volgende pagina van deze handleiding gaan we Sonarr configureren.

Opmerkingen (0)

Nog geen opmerkingen. Wees de eerste!

Voeg commentaar toe

* Verplichte informatie
1000
Captcha Image