Er zijn 12 bezoekers online

Handleiding Lidarr op de Synology NAS

Wat is Lidarr en wat kan ik ermee?

Alt.Binz configuratie, tabblad download options

Lidarr is een muziek collectie manager voor gebruikers van Usenet en BitTorrent. Lidarr is ziet eruit als Sonarr en Radarr en het ruikt er zelfs een beetje naar maar dan voor muziek. Eindelijk heeft Headphones een geduchte concurrent gekregen. Lidarr kan meerdere RSS-feeds volgen voor nieuwe tracks van je favoriete artiesten en deze ophalen, sorteren en hernoemen. Het kan ook worden geconfigureerd om automatisch de kwaliteit van reeds gedownloade bestanden te upgraden wanneer een betere kwaliteit beschikbaar komt.

 

Met Lidarr beheer je op een eenvoudige manier je muziekcollectie en Lidarr zorgt niet alleen voor het up to date houden van je collectie maar biedt je de mogelijkheid om deze automatisch bij te werken. Samen met bijvoorbeeld NZBGet op je NAS word het binnenhalen van nieuwe muziek volledig geautomatiseerd. En dat zorgt er weer voor dat jij andere, leuke dingen kunt gaan doen!

Lidarr installeren vanuit het Package Center

In de Lidarr handleiding installeren we Lidarr op onze Synology NAS, gebruiken we o.a. Spotweb als NewzNab provider en de gevonden muziek word gedownload door NZBGet.

Let op, in deze handleiding gaan er wel van uit dat je Git en Python al op je NAS hebt geïnstalleerd en dat de juiste Pakketbronnen zijn geïnstalleerd. Neem anders eerst dit stappenplan ter voorbereiding van je NAS door!.

We gaan beginnen, als eerste ga je via je browser naar je diskstation toe.

Synology Diskstation, Package Center starten

Even dubbelklikken op het icoon van het Package center zorgt ervoor dat het Package center opent en je door de geïnstalleerde en te installeren apps kunt bladeren.

Synology Package Center, Mono installeren

Als eerste controleren we even of "Mono" al is geïnstalleerd, ook Lidarr heeft Mono nodig! Links in het scherm selecteren we het tabblad "Gemeenschap" en zoeken vervolgens Mono op. In dit geval zien we dat Mono al is geïnstalleerd, is dat bij jouw nog niet het geval doe je dat eerste met de "Installeren" knop.

Synology Package Center, Mono activeren

En dan zoeken we Lidarr in het zelfde scherm op. En deze installeren we dus ook met de "Installeren knop!

Synology Package Center, Lidarr installeren

Lidarr word gedownload en met nog wat tips in het scherm kun je verder gaan met de installatie met de "Volgende" knop.

Synology Package Center, Lidarr DSM Permissions

Attention! DSM Permissions. Deze tip moet je even in het achterhoofd houden. Permissions for all download-related packages are managed with the group 'sc-download' in DSM. Heb je dus problemen met het hernoemen van bestanden of met het post processing (verplaatsen) van de bestanden moet je even naar de map rechten van de groep sc-download kijken! Door met "Volgende" knop.

Synology Package Center, Lidarr Instellingen Bevestigen

Als laatste nog even controleren of er een vinkje staat bij "Voer het uit na installatie" en met de "Toepassen" knop word Lidarr geïnstalleerd op je NAS. Loop je tegen problemen aan kun je daar in het forum mee terecht of je gebruikt onderstaand formulier!

Op de volgende pagina van deze handleiding gaan we Lidarr configureren.

Opmerkingen (1)

Gravatar
Nieuw
Lidarrzegt...

Lidarr configureren linkt naar sonarr configureren

Voeg commentaar toe

* Verplichte informatie
1000
Captcha Image