Handleiding Lidarr op de Synology NAS

Wat is Lidarr, wat heb ik eraan en wat kan ik ermee?


Lidarr is een muziek collectie manager voor gebruikers van Usenet en BitTorrent. Lidarr ziet eruit als Sonarr en Radarr en het ruikt er zelfs een beetje naar maar dan voor muziek. Eindelijk heeft Headphones een geduchte concurrent gekregen. Lidarr kan meerdere RSS-feeds volgen voor nieuwe tracks van je favoriete artiesten en deze ophalen, sorteren en hernoemen. Het kan ook worden geconfigureerd om automatisch de kwaliteit van reeds gedownloade bestanden te upgraden wanneer een betere kwaliteit beschikbaar komt

Met Lidarr beheer je op een eenvoudige manier je muziekcollectie en Lidarr zorgt niet alleen voor het up to date houden van je collectie maar biedt je de mogelijkheid om deze automatisch bij te werken. Samen met bijvoorbeeld NZBGet op je NAS word het binnenhalen van nieuwe muziek volledig geautomatiseerd. En dat zorgt er weer voor dat jij andere, leuke dingen kunt gaan doen!

Lidarr installeren vanuit het Package Center

In de Lidarr handleiding installeren we Lidarr op onze Synology NAS, gebruiken we o.a. Spotweb als NewzNab provider en de gevonden muziek word gedownload door NZBGet.

Let op, in deze handleiding gaan er van uit dat je de benodigde mappen hebt aangemaakt, dat de juiste Pakketbronnen zijn geïnstalleerd en dat de benodigde hulp programma's voor Lidarr zijn geïnstalleerd.
Neem anders eerst dit stappenplan ter voorbereiding van je NAS door!

We gaan beginnen, als eerste ga je via je browser naar je DiskStation toe.

Synology Diskstation, Package Center starten

Even dubbelklikken op het icoon van het Package center zorgt ervoor dat het Package center opent en je door de geïnstalleerde en te installeren apps kunt bladeren.

Synology Package Center, Mono activeren

Aan de linkerkant van het scherm selecteren we het tabblad "Gemeenschap" en vervolgens zoeken we Lidarr op. En deze installeren we dus ook met de "Installeren knop"!

Synology Package Center, Lidarr installeren

Lidarr word gedownload en met nog wat tips in het scherm kun je verder gaan met de installatie met de "Volgende" knop.

Synology Package Center, Lidarr DSM Permissions

Attention! DSM Permissions. Deze tip moet je even in het achterhoofd houden. Permissions for all download-related packages are managed with the group 'sc-download' in DSM. Heb je dus problemen met het hernoemen van bestanden of met het post processing (verplaatsen) van de bestanden moet je even naar de map rechten van de groep sc-download kijken! Dit komt later in de handleiding aan de orde! Door met "Volgende" knop.

Synology Package Center, Lidarr Instellingen Bevestigen

Als laatste nog even controleren of er een vinkje staat bij "Voer het uit na installatie" en met de "Toepassen" knop word Lidarr geïnstalleerd op je NAS.

Op de volgende pagina van deze handleiding maken we een begin met de configuratie van Lidarr en we beginnen met Media Management!

Met vragen, opmerkingen en verbeteringen kun je in ons forum of op onderstaand formulier terecht.

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Wat is het volgende getal: 10, 12, 14, ..?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.