Handleiding Lidarr op de Synology NAS

Handmatig post-processing uitvoeren met Lidarr


Soms heb je wel eens dat je een album mist. Deze is wel gedownload maar je kunt hem niet terug vinden in je muziek map. Grote kans dat deze niet automatisch is verwerkt door Lidarr. Dit kan door verschillende oorzaken komen maar de meest voorkomende oorzaak is het verschil tussen de album informatie die Lidarr van MusicBrainz afhaalt en de daadwerkelijke download. Er zit bijvoorbeeld wel eens verschil tussen het aantal tracks op een album tussen de Amerikaanse en Europese versies. En als jij net een album download met 12 tracks en de MusicBrainz informatie geeft er maar 11 aan weet Lidarr het niet meer en blijft je album hangen onder "Activity" op het tabblad Queue.

Lidarr, Activity - tabblad queue

En als we dan gaan kijken op het tabblad "Queue" zien we er inderdaad een 14 achter staan. Dit betekent dat er 14 albums op handmatige actie van ons staan te wachten. In dit voorbeeld pakken we het album "Maalstroom" en we drukken op het manual import icon.

Lidarr, manual import album

Het enig wat je nu hoeft te doen is onder album het juiste album uit de lijst selecteren als deze nog niet is ingevuld en onder track het juiste track nummer. Dit moetje voor elke track doen en als je alle tracks hebt gehad druk je op de groene "Import" knop. Lidarr zal dit album nu verder verwerken volgens de instellingen en deze hernoemen en verplaatsen naar de opgegeven map. Op deze manier kun je de albums die in deze map terecht komen afhandelen.

Bestanden bekijken met de Windows verkenner

En als we dan nogmaals met de Windows verkenner of een andere tool in de desbetreffende map kijkt zul je zien dat ook dit "missende" album is toegevoegd. Controleer ook gelijk of de bestandsnamen naar je zin zijn. Je weet hoe je dit kunt aanpassen!

NZBGet download Lidarr NZB's

En als we dan nog even terug gaan naar de desbetreffende artiest en we kijken naar de albums zien we nu dat we er nog maar een paar missen. En deze word gemonitord door Lidarr dus als die een keer voorbij komt zal deze gedownload worden. Hier hoeven wij verder niets meer aan te doen. Tot zover deze Lidarr handleiding, vergeet niet om een back-up te maken nu je Lidarr helemaal hebt ingesteld. Ook kun je Headphones nog "koppelen" aan Lidarr zodat je de daar aanwezige zoekopdrachten eenvoudig over kunt brengen. En na deze handleiding zul je hier ook geen problemen mee hebben, je snapt hoe Lidarr werkt!

Met vragen, opmerkingen en verbeteringen kun je in ons forum of op onderstaand formulier terecht.

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type qaz achterstevoren

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.