Handleiding CouchPotato op Synology NAS

CouchPotato installeren vanuit het Package Center


CouchPotato is een automatische NZB en torrent downloader, waarmee je films kunt zoeken en beheren. Het is mogelijk een 'wanted'-list aan te maken, zodat het programma op gezette tijden zoekt of er een NZB of torrent van deze films beschikbaar is. Als er een gevonden is, stuurt CouchPotato hem aan een downloadprogramma, zoals SABnzbd of NZBGet. In deze handleiding installeren we CouchPotato op onze Synology NAS, gebruiken we Spotweb als newznab provider en de gevonden NZB bestanden laten we downloaden door NZBGet.

LET OP, we gaan er in deze handleiding van uit dat je de benodigde pakketbronnen al hebt toegevoegd en de mappen hebt aangemaakt zoals beschreven in de handleiding hoe je Synology NAS voor te bereiden als volautomatische NZB download station! Heb je dit niet, DOE dit dan eerst!

Stap 1 is het installeren van CouchPotato. Ga naar http://192.168.192.4:5000/ en vervang het IP adres voor het IP adres van je NAS.

CouchPotato installeren via DSM

Dubbelklik op het icoon van het package center. We gaan er in deze handleiding wel vanuit dat je jouw Synology NAS hebt voorbereid volgens ons stappenplan en de juiste pakketbronnen e.d. zijn geïnstalleerd.

CouchPotato van uit het package center instaleren

Ga dan naar het tabblad gemeenschap en zoek CouchPotato, wij installeren de "gewone" versie van CouchPotato.

CouchPotato uitvoeren op de NAS

Scrol even omhoog totdat je in de linker kolom het tabblad "Geïnstalleerd" ziet, selecteer deze en klik CouchPotato aan, selecteer vervolgens uitvoeren om het pakket te starten.

CouchPotato, kon de pakket service niet uitvoeren!

En ja hoor, net als bij NZBGet hebben we nu bij CouchPotato hetzelfde probleem! "Kon de pakket service niet uitvoeren!" We lossen het dan ook op dezelfde manier op. Het is namelijk zo dat derde partij software nog niet allemaal bijgewerkt is voor DSM6. En aangezien dat al een hele tijd niet het geval is heb je dus (nood) oplossingen nodig!

Heb je bovenstaande foutmelding niet kun je naar de pagina CouchPotato configureren gaan. En heb je deze wel kun je om dit op te lossen de Config File Editor op je NAS installeren om een paar configuratie bestanden op je NAS aan te passen en dan kunnen we met WinSCP een nood oplossing maken zodat we Headphones kunnen uitvoeren! Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type het vijfde woord uit deze regel!

Reacties (1)

Avatar
Nieuw
Newbyzegt...

Ik krijg een foutmelding tijdens de installatie..

Python:

Ongeldige bestandsindeling. Neem contact op met de pakketontwikkelaar.

Heeft iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen?

Alvast bedankt.© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.