HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

NZB bestanden zoeken

Wat is een NZB bestand en hoe kun je er naar zoeken en vinden?

Dagelijks worden op usenet enorm veel bestanden aangeboden waaronder natuurlijk de nieuwste films, muziek en software. Het vinden van deze bestanden is lastig als je niet weet hoe je moet zoeken. Meestal worden de bestanden onder de meest vreemde namen gepost. Dit is voornamelijk om het de opsporing instanties zo moeilijk mogelijk te maken. Vergeet niet dat uploaden nog steeds verboden is! Maar door de vreemde namen wordt het zoeken naar je favoriete bestand lastig. En daar zijn onderstaande hulpmiddelen voor!

  • NZB sites of indexers Online database waarin je kunt zoeken.
  • NZB zoekmachines. Dit zijn de Googles voor het usenet!
  • NZB forums en communities. Meestal besloten forums met registratieplicht.
  • Ingebouwde zoekmachines. Supersearch functies in de nieuwsreaders!

Als eerste wil je natuurlijk weten wat een NZB bestand nou eigenlijk is.

Elk bestand in de nieuwsgroepen is opgedeeld in een aantal delen, elk deeltje heeft een eigen uniek nummer. Een nzb bestand is dus niets meer of minder dan al die unieke nummers bij elkaar in een tekstbestand. Door middel van een NZB bestand weet je nieuwsreader die deze bestanden kan importeren precies wat er gedownload moet worden

Een NZB bestand zoeken bij de indexers (overzicht programma's) of diverse NZB sites

Verreweg de meest simpele manier om erachter te komen wat er zoal gespot en gepost is en wordt in de nieuwsgroepen is door je aan te melden bij een van de online indexers of er zelf een ofline versie te installeren.

Een NZB bestand zoeken bij de diverse usenet communities

Dit zijn ontmoetingsplekken voor de gebruikers van usenet. Gebruikers die films, muziek of wat anders posten melden hier waar en wanneer het een en ander te vinden is. Cummunities die op dit moment in de lucht zijn: REGISTRATIE BIJ ALLEMAAL VERPLICHT!

 

Een NZB bestand zoeken bij de diverse NZB zoekmachines

Via de diverse nzb zoekmachines kun je alle nieuwsgroepen afzoeken en door middel van het aanklikken van de gevonden resultaten zelf een nzb bestand aanmaken. Zo download je precies wat je hebt aangegeven te willen downloaden.

Op dit moment werkzame en gratis NZB zoekmachines zijn:

Weet je een communitie, programma of zoekmachine die in dit overzicht thuis hoort geef deze dan even door via het onderstaande formulier

Met vragen en opmerkiingen kun je natuurlijk in het forum terecht of je gebruikt ook het onderstaande formulier daarvoor!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type het vijfde woord uit deze regel!

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!

Menu Usenet

 

Er zijn 29 bezoekers online