Er zijn 17 bezoekers online

NZB bestanden zoeken

Hoe en waar moet je nu naar NZB bestanden zoeken?

Dagelijks worden op usenet enorm veel bestanden aangeboden waaronder natuurlijk de nieuwste films en muziek. Het vinden is wat lastig als je niet weet hoe je moet zoeken. Meestal worden de bestanden onder de meest vreemde namen gepost. Dit is voornamelijk om het de opsporing instanties last te maken. Vergeet niet dat uploaden nog steeds verboden is!

Maar door de vreemde namen wordt het zoeken naar je favoriete bestand lastig. Maar daar zijn dan de programma's en communities waar mensen elkaar kunnen laten weten wat zij in de nieuwsgroepen hebben gespot en gepost.

We kunnen natuurlijk altijd zelf een poging ondernemen om met behulp van de verschillende NZB zoekmachines datgene te vinden waar je naar op zoek bent.
En dan hebben we natuurlijk nog de ingebouwde zoekmachines en functies als Super Search in de verschillende nieuwsreaders.

 

Als eerste is het handig om te weten wat een NZB bestand nou eigenlijk is.

Elk bestand in de nieuwsgroepen is opgedeeld in een aantal delen, elk deeltje heeft een eigen uniek nummer. Een nzb is dus eigenlijk niets meer of minder dan al die unieke nummers bij elkaar in een tekstbestand. Door middel van een NZB bestand weet je nieuwsreader die deze bestanden kan importeren precies wat er gedownload moet worden

Een NZB bestand zoeken bij de diverse communities

Verreweg de meest simpele manier om erachter te komen wat er zoal gespot en gepost is en wordt in de nieuwsgroepen is door je aan te melden bij een van de zogenaamde communities.
Dit zijn ontmoetingsplekken voor de gebruikers van usenet. Gebruikers die films, muziek of wat anders posten melden hier waar en wanneer het een en ander te vinden is.

Cummunities van dit moment zijn:

Albumsindex     Laumovie Registratie verplicht
Coolkidweb Registratie verplicht   Movie Bandits Registratie verplicht
FTDworld Tip   Newsbin Registratie verplicht
Gollumsworld Registratie verplicht   Noprobs Registratie verplicht
HD4YOU Registratie verplicht   Qdap Registratie verplicht
Hotrodpage Registratie verplicht   Usenet2day Registratie verplicht

Een NZB bestand zoeken met behulp van overzicht programma's

Met de introductie van Spotnet tover je een overzicht van spots en post op het scherm. Je kunt direct met het programma downloaden uit de nieuwsgroepen en ook het repareren en uitpakken van downloads doet het programma voor je. Spotnet is alleen voor Windows beschikbaar.

Het lichtere broertje van Spotnet, Spotlite genaamd is er behalve voor Windows ook in een Linux en Mac versie verkrijgbaar. Met Spotlite krijg je hetzelfde overzicht als in Spotnet alleen heb je nog een NZB zoekmachine nodig en een nieuwsreader om het gevonden NZB bestand te downloaden.

Een NZB bestand zoeken bij de diverse NZB zoekmachines

Via de diverse nzb zoekmachines kun je alle nieuwsgroepen afzoeken en door middel van het aanklikken van de gevonden resultaten zelf een nzb bestand aanmaken. Zo download je precies wat je hebt aangegeven te willen downloaden.

Op dit moment werkzame en gratis NZB zoekmachines zijn:

 

Weet je een communitie, programma of zoekmachine die in dit overzicht thuis hoort geef deze dan even door via het contact formulier.

Met vragen, opmerkingen en problemen kun je natuurlijk in het forum terecht.

Opmerkingen (0)

Nog geen opmerkingen. Wees de eerste!

Voeg commentaar toe

* Verplichte informatie
1000
Captcha Image

Menu Usenet


Zoeken op Snelrennen


XSNews banner