Spotnet Classic v 1.9.0.5 Handleiding

Spotnet Classic downloaden en installeren


Ook in 2021 is Spotnet nog steeds verreweg het meest gebruikte programma en is het nog steeds de meest eenvoudigste manier om te downloaden via Usenet. De "originele" Spotnet versie draait al jarenlang zonder updates en de wereld eromheen is wel verandert. De laatste versie van de originele ontwikkelaar van Spotnet is versie 1.8.1 en dateert alweer van november 2011. Er zijn anderen die ondertussen al een aantal updates voor Spotnet gemaakt hebben die veel van de voorgaande problemen hebben opgelost.

Zoals gezegd, Spotnet is met voorsprong het makkelijkste programma wat er is om via usenet te kunnen downloaden. Kwestie van zoeken in je eigen database, selecteren en downloaden maar. Even geduld tot dat alles uitgepakt en eventueel gerepareerd is en kijken, luisteren of installeren maar!

Voordelen:

  • Je hebt geen ander account dan alleen je usenet provider nodig.
  • Je hebt geen NZB zoekmachines nodig
  • Je hebt geen extern download, uitpak en repareer programma nodig, Spotnet doet alles doet alles automatisch voor je
  • Spotnet kan nooit afgesloten worden door Brein
Als eerste download je de laatste versie van Spotnet uit ons forum of waar dan ook vandaan!

Na het downloaden is even op spotnet1905.exe dubbel klikken (in het geval dat je Spotnet van Snelrennen gedownload hebt) voldoende om de set-up wizard te starten.

Setup Spotnet 1.9.0.5

Even op de "Volgende" knop drukken is voldoende om de installatie van Spotnet te starten.

Spotnet, selecteer wijze van gebruik

Dan krijg je nu de keus of je Spotnet wilt "installeren" of dat je het programma portable wilt gebruiken. Wij willen het gewoon op de computer geïnstalleerd hebben waar we achter zitten dus kiezen we voor een normale installatie.

Spotnet, kies de doelmap

Standaard wordt Spotnet in C:\Program Files\ geïnstalleerd, Wil jij het programma op een andere schijf of in een andere map te installeren kun je dat hier opgeven. Dan weer door met de "Volgende" knop.

Spotnet installatie, extra taken

Een snelkoppeling op het bureaublad is natuurlijk wel zo handig dus deze vinken we aan als dat niet automatisch al is gebeurd.

Spotnet installatie, voorbereiding compleet

Als je nu op de "Installeren" knop drukt word Spotnet geïnstalleerd in de eerder opgegeven map met dus een snelkoppeling op het bureaublad.

Setup Spotnet voltooid

En Spotnet is geïnstalleerd. Druk op de voltooien knop om de installatie wizard af te sluiten en Spotnet voor de eerste keer te starten.
De volgende stap in deze handleiding is het toevoegen van je nieuwsserver in Spotnet en Spotnet voor de eerste maal laten updaten om zo een eigen database te creëren. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Wat is het volgende getal: 10, 12, 14, ..?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.