Handleiding Spotweb op Synology NAS

Spotweb installeren uit het Package Center


Spotweb is de web-based versie van het wel bekende Spotnet en Spotlite. Inmiddels is het weer mogelijk om Spotweb vanuit het Package center op je NAS te installeren en dat maakt het leven een stuk eenvoudiger. We gaan er van uit dat je de voorbereiding voor de installatie van Spotweb hebt gedaan. Dat wil zeggen, je hebt de handleiding hoe je Synology in te richten en voor te bereiden doorgenomen en je hebt Config File Editor en WinSCP ook geïnstalleerd.

Package center openen

Log in op het DSM als je dat nog niet hebt gedaan en dubbelklik op het "Package Center" icoon om het Package Center te openen.

Package center, spotweb installeren

Spotweb vind je in het Package center terug op het tabblad "Gemeenschap", het enige wat je nu nog moet doen is op de knop "Installeren" te drukken.

Let hier even op, het kan zijn dat het package van Nzbusenet onbereikbaar is of je ziet om wat voor reden dan ook Spotweb niet in het overzicht staan kun je de laatste en voor deze handleiding gebruikte versie van Spotweb, te weten Spotweb_noarch-all_20190917-1.spk uit ons forum downloaden en handmatig installeren!

Package center, spotweb handmatig installeren

Kies voor "Handmatig installeren", selecteer het net gedownloade Spotweb_noarch-all_20190917-1.spk bestand. Dan weer door met de "Volgende" knop.

Spotweb installeren, laatste stappen na installatie

Nu moet je even opletten. Het enige wat je hoeft te doen na dit installatie proces is de installatie afmaken via je browser. Daarvoor type je in je browser http://het ip adres van jou server/spotweb/install.php als we daar aan toe zijn. Onthoud deze URL. Dan weer verder met de "Volgende" knop.

En met de "Toepassen" knop ronden we dit installatie gedeelte af. Op de volgende pagina gaan we verder met de installatie via de browser. Met vragen, opmerkingen en verbeteringen kun je in ons forum of op onderstaand formulier terecht.

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type de laatste letter van het woord lava.

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.