Er zijn 12 bezoekers online

Handleiding Spotweb op Synology NAS

Spotweb installeren uit het Package Center

Spotweb is een web-based versie van het inmiddels bekende Spotnet. Inmiddels is het mogelijk om Spotweb vanuit het Package center op je NAS te installeren en dat maakt het leven een stuk eenvoudiger.

We gaan er van uit dat je de voorbereiding voor de installatie van Spotweb hebt gedaan. Je hebt WebStation geactiveerd evenals de PHP extensie. Je hebt ook MariaDB geïnstalleerd. Is het antwoord op al deze vragen ja, kunnen we verder gaan met de installatie van Spotweb. Is dit niet het geval neem je de handleiding hoe je Synology in te richten en voor te bereiden even door!

Package center openen

Log in op het DSM als je dat nog niet hebt gedaan en dubbelklik op het "Package Center" icoon om het Package Center te openen.

Omdat de installatie van Spotweb vanuit het Package Center (nog) niet mogelijk is, je krijgt de volgende fout: De volgende pakketten ontbreken op de pakketserver. Neem contact op met het Synology-ondersteuningsteam - MySQL installeren we Spotweb handmatig.

Je kunt de laatst werkende versie van Spotweb uit het download gedeelte van ons forum ophalen.

Package center, spotweb handmatig installeren

Zoals gezegd, de in het package center aanwezige Spotweb versie krijg je niet geïnstalleerd. Daarom kiezen we voor handmatig installeren.

Spotweb installatie, pakket handmatig installeren

Blader naar het gedownloade Spotweb_noarch-all_20170305-1.spk pakket en selecteer deze. Scrol even omlaag op en gebruik de "Installeren" knop om de installatie te starten.

Spotweb installeren, database configuratie

Tijdens de installatie word je gevraagd om het MySQL root wachtwoord in te geven. Deze hebben we niet aangemaakt dus laat dit veld leeg. Ook het veld Spotweb wachtwoord laat je leeg. Dit komt later aan de orde. Verder met de "volgende" knop.

Spotweb installeren, laatste stappen na installatie

Nu moet je even opletten. Het enige wat je hoeft te doen na dit installatie proces is de installatie afmaken via je browser. Daarvoor type je in je browser http://het ip adres van jou server/spotweb/install.php als we daar aan toe zijn. Onthoud deze URL. Dan weer verder met de volgende knop.

Spotweb installeren, instellingen bevestigen

En met de "Toepassen" knop ronden we dit installatie gedeelte af. Op de volgende pagina gaan we verder met de installatie via de browser.

Opmerkingen (3)

Gravatar
Nieuw
TommyB1972zegt...

Logfile spotweb gezocht

Gravatar
Nieuw
Harryzegt...

Geachte dame/heer,

Wij hadden wat ruimte over op een dedicated server en hebben spotweb geinstalleerd.

Iedereen is welkom om onze website te gebruiken.

Zolang spammers het niet te bont maken laten wij de reactie mogelijkheid open.

Als jullie nzbfly.com willen opnemen zouden wij dat zeer op prijs stellen.

Hartelijke groeten,

Harry

Gravatar
Nieuw
Louis Debetszegt...

Je kan ook je browser vertellen waar de downloads standaard heen, moeten. in Sabnzb stel je je folder in waar die moet luisteren. Ik kreeg bovenstaande niet voor elkaar.

Voeg commentaar toe

* Verplichte informatie
1000
Captcha Image