Handleiding Spotweb op Synology NAS

Spotweb configureren in instellen


Als dan Spotweb voor de eerste keer in je browser opent (http://jouw ip adres/spotweb/) zal je eerst even in moeten loggen met jouw zojuist opgegeven gebruikersnaam en wachtwoord. Ook zul je nog geen spots zien. Dat is logisch, je zult de eerste keer alle spots op dienen te halen (downloaden) en dat kan best een tijdje duren. Maar voor het zover is gaan we Spotweb eerst configureren. Log in op je Spotweb versie als je dat nog niet hebt gedaan.

Spotweb configration

Dan gaan we Spotweb nu eerst Nederlandstalig maken, we hebben immers de mogelijkheid dus waarom zouden we niet doen? Ga via het menu "Config" rechts bovenin het venster naar Change preferences.

Spoweb Nederlandstalig maken

Direct op het tabblad "General" kiezen we onder "Language to use Spotweb" voor de Nederlandse taal. Scrol op deze pagina omlaag en druk op de "Change" knop links onderin het scherm.

Spotweb Nederlandstalig

En Spotweb is nu Nederlandstalig. We gaan nu echt beginnen, via "Configuratie" en vervolgens voor Voorkeuren wijzigen.

Spotweb configureren, tabblad algemen

Dan komen we weer op het tabblad algemeen waar we eerder ook de taal hebben aangepast. Hier kun je een aantal zaken naar je persoonlijke voorkeur wijzigen. Zo hangt bijvoorbeeld het aantal items per pagina af van je scherm grootte e.d. Wij hebben deze op 100 spots per pagina staan. Onder standaard sorteervolgorde bij zoeken kiezen we voor nieuwste eerst. De nieuwste spots worden dan als eerste weergegeven bij de zoekresultaten. We hebben het vinkje bij bijhouden wat je bekijkt weggehaald. Totaal niet interessant voor ons en het zorgt alleen maar voor onnodige en overbodige data in de database. Loop alles even door en pas aan wat je denkt dat voor jou van toepassing is, scrol omlaag en druk op de wijzigen knop links onderaan het scherm.

Je zult nu terugkeren naar het spot overzicht, ga opnieuw naar configuratie, voorkeuren wijzigen.

Spotweb configuratie, NZB afhandeling

Op het tabblad NZB afhandeling kun je aangeven wat er met de NZB bestanden moet gebeuren. Je kunt ervoor kiezen om deze rechtstreeks naar SABnzbd of NZBGet te laten versturen. Aangezien wij Spotweb later als NewzNab provider gaan gebruiken voor CouchPotato en SickBeard en deze programma's het zoeken en afhandelen van NZB bestanden voor hun rekening nemen geven we hier geen integratie in. Wanneer jij dit niet van plan bent en de watchlist van Spotweb gaat gebruiken kun je hier een andere optie kiezen. Je moet dan wel de juiste gegevens van SABnzbd of NZBGet bij de hand hebben.

Spotweb configuratie, filters

Op het tabblad filters kun je de namen en het icoon van het desbetreffende filter wijzigen. Ook kun je jezelf een bericht laten sturen als er nieuwe spots in een filter zijn. Als je dit wilt, klik op de naam van een filter en in de pop-up wijzig je naar hoe jij het wilt hebben.

Spotweb configuratie, Notificaties

En dan als laatste het tabblad notificaties. Je kunt een bericht via een applicatie naar je mobiele telefoon laten versturen of je kiest gewoon voor een "ouderwetse" e-mail. Je kunt dan aanvinken wanneer je een e-mail of bericht wilt ontvangen.

De tabbladen eigen CSS en posten van spots zijn niet belangrijk voor het functioneren van Spotweb en behandelen we daarom niet. Sla de wijzigingen op met de wijzigen knop onderaan het scherm, op de volgende pagina van deze handleiding gaan we de overige instellingen van Spotweb door lopen. Met vragen, opmerkingen en verbeteringen kun je in ons forum of op onderstaand formulier terecht.

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Wat is de kleur van gras?

Reacties (1)

Avatar
Nieuw
Habbekratszegt...

Hoe krijg ik een post geplaatst wanneer Spotweb op mijn eigen server staat? Wat moet ik doen, wanneer ik de gegevens heb ingevuld en op posten klik gebeurt er niks. Het scherm blijft gewoon zo staan.

Avatar
Regular
Snelrennenzegt...

Beste Habbekrats, weet je iets van spotten en posten op usenet? Zo niet, zou ik daar eens mee beginnen.

En waarom zou je iets willen posten op een Spotweb versie welke op je eigen server draait? Wat is daar het nut of toegevoegde waarde van?© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.