Handleiding Spotweb op Synology NAS

Een API key voor een gebruiker ophalen, wijzigen en testen


En op de laatste pagina van deze handleiding laten we je zien waar je de API key terug kunt vinden en hoe je kunt testen of een en ander ook daadwerkelijk werkt.

Een application programming interface (API) is een verzameling definities op basis waarvan een computerprogramma kan communiceren met een ander programma of onderdeel daarvan

Met deze API key laten we Spotweb communiceren met bijvoorbeeld CouchPotato en Radarr!

Spotweb, gegevens gebruiker wijzigen

We gaan daarvoor naar het menu aan de rechterkant van het venster. Ga met de muisaanwijzer op je gebruikersnaam staan en kies in het opende menu voor "Wijzig gebruiker".

Spotweb, api key ophalen

Onder API key vind je jouw sleutel terug. Kopieer hem en plak deze vervolgens in de andere programma's die deze sleutel nodig hebben. Verder kun je hier ook gebruikers aanmaken of gebruikers gegevens wijzigen als je dat zou willen of als het nodig mocht zijn.

Dan hebben we nu onze API Key van Spotweb maar we willen natuurlijk ook weten of programma's zoals CouchPotato en Sonarr wel toegang via deze API Key krijgen. Type daarom om dit te testen http://192.168.192.34/spotweb/api?t=c waarbij je het IP adres vervangt voor het IP adres van jezelf in de browser!

Spotweb API key niet bereikbaar

En dan zien we dat we een probleem hebben. Omdat we nu het snellere Nginx gebruiken in plaats van Apache gaan we dit niet meer verhelpen d.m.v. een .htaccess bestand in de root van Spotweb. Nu kunnen we dit eenvoudig met WinSCP oplossen. Mits je de Synology, Config File Editor en WinSCP handleidingen hebt gevolg natuurlijk

Met WinSCP nieuw bestand maken

Start WinSCP op als dat nog niet gebeurd is en navigeer naar de map /etc/nginx/conf.d/ (rechter venster), een druk op de rechtermuisknop in het venster en niet op een bestand opent een pop-up en selecteer "Nieuw" en vervolgens "Bestand".

www.spotweb.conf bestand maken

Noem het bestandje "www.spotweb.conf" en druk op de "OK" knop.

www.spotweb.conf bestand opslaan

Dan kopieer je rewrite /spotweb/api/?$ /spotweb/index.php?page=newznabapi break; in dit nieuwe bestand en sla je het op. Daarna kun je dit bestandje sluiten.

www.spotweb.conf bestand controlleren

Als het goed is zie je nu het nieuwe "www.spotweb.conf" bestand in de juiste map zien staan. Nu is het alleen nog even zaak om je NAS opnieuw op te starten.

Spotweb API key weer bereikbaar

Als we dan na het opnieuw starten van de NAS nogmaals de link http://192.168.192.34/spotweb/api?t=c in de browser plakken zien we nu bovenstaand XML bestand. dat betekent dat je het goed gedaan hebt en nu kan Spotweb als newznab provider dienst gaan doen. Dan kunnen programma's als CouchPotato, Headphones en Sonarr er gebruik van maken.

Tot zover deze Spotweb handleiding. Je hebt nu en werkende Spotweb installatie op je NAS draaien. Veel gemak er van gewenst en met vragen, opmerkingen en verbeteringen kun je in ons forum of op onderstaand formulier terecht.

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type het woord mooi achterstevoren..

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.