Er zijn 16 bezoekers online

Handleiding Spotweb op Synology NAS

Een API key voor een gebruiker ophalen, wijzigen en testen

En op de laatste pagina van deze handleiding laten we je zien waar je de Api key terug kunt vinden en hoe je kunt testen of een en ander ook daadwerkelijk werkt.

Een application programming interface (API) is een verzameling definities op basis waarvan een computerprogramma kan communiceren met een ander programma of onderdeel daarvan

Met deze API key laten we Spotweb communiceren met bijvoorbeeld CouchPotato en SickBeard.

Spotweb, gegevens gebruiker wijzigen

We gaan daarvoor naar het menu aan de rechterkant van het venster. Ga met de muisaanwijzer op je gebruikersnaam staan en kies in het opende menu voor "wijzig gebruiker".

Spotweb, api key ophalen

Onder API key vind je jouw sleutel terug. Kopieer hem en plak deze vervolgens in de andere programma's die deze sleutel nodig hebben. Verder kun je een hier ook een aantal gebruikers gegevens wijzigen als je dat zou willen of als het nodig mocht zijn.

Dan hebben we nu onze API Key van Spotweb maar we willen natuurlijk ook weten of programma's zoals CouchPotato en Sonarr wel toegang via deze API Key krijgen. Type daarom om dit te testen http://192.168.192.4/spotweb/api?t=c waarbij je het IP adres vervangt voor het IP adres van jezelf.

Spotweb API key niet bereikbaar

En dan zien we dat we een probleem hebben. Dit heeft bijna altijd te maken met het ontbreken van het .htaccess bestand in de root van Spotweb. Dit zullen we eerst even moeten controleren, het eenvoudigst is dat met de file station van DSM zelf.

DSM file station, controleren op Spotweb .htaccess bestand

Als je file station dan geopend hebt kijk je in de Spotweb map. Deze kun je als submap terugvinden in de map web. En controleer of je daar tussen de bestanden een .htaccess bestand ziet staan. In ons geval is dat dus niet zo, we zullen deze zelf gaan maken.

Spotweb, .htaccess bestand maken

We openen het kladblok en geven de volgende code is:
<IfModule mod_rewrite.c>
   RewriteEngine on
   RewriteCond %{REQUEST_URI} !api/
   RewriteRule api/?$ index.php?page=newznabapi [QSA,L]
</IfModule>

Dan onder bestand kiezen voor "opslaan als".

Spotweb, .htaccess bestand opslaan

Sla dit bestand op als .htaccess, let op deze naam is belangrijk, Selecteer ook achter opslaan als "Alle bestanden". En ook wel handig is het om het bestand op te slaan op een locatie die je zo meteen terug kunt vinden!

DSM, file station. .htaccess bestand uploaden

Dan gaan we weer terug naar het file station en kiezen daar de "Uploaden" knop links bovenin het venster. Selecteer het net gemaakte .htaccess bestand, kies voor uploaden overslaan en als het goed is zie jet het .htaccess bestand in de lijst verschijnen. Nu is het alleen nog even zaak om je NAS opnieuw op te starten.

Spotweb API key welt bereikbaar

Dan gebruiken we de linkhttp://192.168.192.4/spotweb/api?t=c nogmaals om opnieuw te testen. En als je dan bovenstaand XML bestand te zien krijgt heb je het goed gedaan en kan Spotweb als newznab provider dienst gaan doen. Dan kunnen programma's als CouchPotato, Headphones en Sonarr er gebruik van maken.

Tot zover deze Spotweb handleiding. Je hebt nu en werkende Spotweb installatie op je NAS draaien. Veel gebruikersgemak gewenst en met vragen, opmerkingen en verbeteringen kun je in ons forum of op onderstaand formulier terecht.

Opmerkingen (2)

Gravatar
Nieuw
Hans Hendrixzegt...

Helaas, de laatste werkt niet, nu ik het .htaccess bestand erbij heb gezet, werkt Spotweb helemaal niet meer, 3 x uitgevoerd, zonder succes, helaas, als ik het bestand verwijder is er geen probleem.

Gravatar
Nieuw
Rietzegt...

boeken die ik heb gedownload kan ik niet openen. wat doe ik verkeerd?

als ik ze heb gedownload klik ik op dubbelklik op het boek, dan klik ik weer op het boek, dan krijg ik steeds Quikpar selecteer een herstelbestand.

hopelijk kan iemand mij helpen. of een andere hint

alvast bedankt

gr. Riet

Voeg commentaar toe

* Verplichte informatie
1000
Captcha Image