Handleiding Spotweb op Synology NAS

Spotweb installatie afronden vanuit de browser


Type dan http://192.168.192.34/spotweb/install.php in je browser. En vervang 192.168.192.34 door het IP adres van jouw NAS. Als je het niet weet heb je waarschijnlijk niet onze beschrijving gevolgd hoe je Synology NAS in te richten. Dan had je nu een statisch IP adres voor je NAS gehad!

Spotweb installatie, PHP instellingen controleren

Spotweb zal nu eerst een aantal PHP instellingen controleren, als er geen OK achter de instelling staat zal er worden aangegeven als dit problemen veroorzaakt.

Als je hier fouten krijgt kun je in de "Synology voorbereiden" handleiding kijken of je alle juiste extensies hebt aangevinkt!

Als je een foutmelding zul je deze eerst moet corrigeren. Alles OK, dan ga je verder met de "Next" knop onderaan de pagina.

Spotweb installatie, database settings

Dan de database instellingen.

Type MySQL
Server Localhost
Port 3306 in geval van MariaDB5
Root password for create Spotweb db user Het wachtwoord welke je hebt opgegeven bij het installeren van MariaDB5.
Spotweb database (schema) De naam voor de database van Spotweb
Spotweb db user name De gebruikersnaam voor bovenstaande database
Spotweb db user password En het bijbehorende wachtwoord

Vervolgens klik je op de "Verify database" knop links onderaan het venster.

Spotweb installatie, usenet server settings

Dan is de usenet server aan de beurt. Voor hier de gegevens van je (pay)server in. Dus ook de gebruikersnaam en het wachtwoord welke je van je provider hebt gekregen. Met de "Verify usenet server" knop test je of de gegevens correct zijn ingevoerd. Als je nu een foutmelding krijgt over het onjuiste poort nummer en dergelijke kun je deze negeren met de "Skip validation" knop. Deze gegevens passen we later bij de instellingen wel aan!

Spotweb installatie, spotweb type

Dan een belangrijk scherm. Hier bepaal je wat je met jouw Spotweb installatie gaat doen en of je deze wilt delen met andere gebruikers als familie of vrienden of zelfs publiekelijk toegankelijk wilt maken. In ons geval maken meerdere gebruikers er gebruik van.

  • Single User: Geen account nodig, geen beveiliging en het gebruik van Spotweb is alleen voor jezelf.
  • Shared: Gebruikers hebben een account nodig om spots te kunnen zien. Aanbevolen, geeft je gelegenheid om voor vrienden of familie een account aan te maken.
  • Public: Openbaar, iedereen kan gebruik maken en geregistreerde gebruikers hebben meer opties.

En onder administratieve user vul je jouw eigen gegevens in. Dan word jijzelf de admin user. Met een druk op de knop "Create system" word je Spotweb installatie gecreëerd en afgerond.

Spotweb installatie, installation succesfull

En Spotweb is nu geïnstalleerd. Met een klik op "Visit your Spotweb" ga je naar je eigen Spotweb installatie toe. Op de volgende pagina gaan we Spotweb configureren. Met vragen, opmerkingen en verbeteringen kun je in ons forum of op onderstaand formulier terecht.

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Welke is donker: zwart of wit?

Reacties (1)

Avatar
Nieuw
RFIzegt...

Ik heb meerdere installatie-instructies gevolgd op het internet, maar mis (in mijn beleving) een cruciaal stuk. Dat is bij het creeren van de database/create system. Op welke user wordt er eigenlijk gedoeld?

Ik blijf namelijk consequent deze foutmelding krijgen -> SQLSTATE[HY000] [1045] Access denied for user 'spotweb'@'localhost' (using password: YES)

Avatar
Regular
Snelrennenzegt...

We zijn bezig met het aanpassen van de handleidingen aan DSM 7 en daar wordt het database verhaal in meegenomen!

Avatar
Nieuw
RFIzegt...

Super.

Is er een beeld wanneer dit klaar is of kan er (voor de time beeing) misschien inhoudelijk op mijn vraag een antwoord gegeven worden? Dan kan ik en mogelijk anderen hier mee verder.© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.