Handleiding Spotweb op Synology NAS

Spotweb voor de eerste maal updaten


Ga weer naar de hoofdpagina van Spotweb (http://jouw ip adres/spotweb/) als je dat nog niet gedaan hebt.

Spotweb eerste maal updaten

Onderaan de diverse quick links en de filters vind je een tab onderhoud met daarin een "Ophalen" knop. Deze moet je NIET gebruiken als je voor de eerste maal spots gaat binnen halen. De eerste keer Spotweb updaten doen we eenmalig met Putty. En dan gebruiken wij de versie die in WinSCP is ingebouwd.

Let op, we gaan er dus van uit dat je ook de handleidingen Config File Editor en WinSCP hebt doorgenomen, anders gaat onderstaand NIET werken!

Start WinSCP als je dat nog niet hebt gedaan en maak verbinding met je NAS.

Putty starten via WinSCP

Als je dan verbinding hebt start je Putty door middel van de toetsencombinatie Ctrl+P of de knop onder het menu of via het menu "Opdrachten".

Met Putty inloggen op de NAS

Dan geef je als eerste het wachtwoord voor het admin account van de NAS in. Daarna type je sudo -i om root toegang te krijgen en als laatste het commando /usr/local/bin/php73 /volume1/web/spotweb/retrieve.php. Gevolgd door een druk op de "enter toets en er zal worden gestart met het updaten van Spotweb.

Retrieving spots met Putty

En na verloop van tijd zal het scherm en ongeveer zo uit zien als in bovenstaande afbeelding.

Hoe er rekening mee dat de eerste keer het ophalen van de spots even kan duren. Het is afhankelijk van de verbinding met je nieuwsserver, de retentie die je hebt, wat je allemaal hebt aangevinkt bij de instellingen om binnen te halen e.d. Laat dit nu verder met rust en heb geduld. Maar normaal gesproken moet dit proces toch wel met maximaal 2 uurtjes zijn afgerond. Wij deden er met onze instellingen 15 minuten over.

Spotweb geupdated

En als het updaten gereed is heb je een werkende Spotweb installatie op je NAS draaien. Aan de rechterkant achter elke post heb je een NZB knop waarmee je direct het NZB bestand kunt downloaden en het meteen kunt openen in je favoriete nieuwsreader. Klik eens op een spot.

Spotweb, spot details

En je krijgt en compleet overzicht met alle details van en over de betreffende spot. Inclusief link om te zoeken bij de ingestelde zoekmachine en weer een NZB link. Met de zoekmogelijkheid links bovenin het overzicht venster kun je op een aantal verschillende opties zoeken en met de filters krijg je een compleet overzicht van een bepaalde categorie. Aangezien wij Spotweb voornamelijk als NewzNab provider voor onze andere NZB zoek programma's gebruiken is het wel belangrijk dat Spotweb automatisch geüpdatet wordt anders vinden we natuurlijk nooit datgene waar we naar op zoek zijn. Op de volgende pagina gaan we met de taakplanner een taak maken voor Spotweb zodat er dagelijks automatisch geüpdatet wordt. Met vragen, opmerkingen en verbeteringen kun je in ons forum of op onderstaand formulier terecht.

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Hoeveel letters heeft het woord twee?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.