Handleiding Spotweb op Synology NAS

Een taak maken om Spotweb automatisch te updaten


Dan hebben we Spotweb nu geïnstalleerd en handmatig geüpdatet. Maar wij willen er eigenlijk geen omkijken naar hebben, Sonarr en Lidarr zoeken naar downloads en NZBGet downloadt het. Maar als we elke keer Spotweb handmatig moeten updaten vergeten we dat gegarandeerd. En als er niet geüpdatet wordt zullen de eerder genoemde programma's niets voor ons vinden. Automatiseren dus!

DSM, configuratoescherm openenen

En dit gaan we doen met de taakplanner in DSM. Deze vinden we terug in het Configuratie scherm, even dubbelklikken om deze te openen.

DSM, taakplanner starten

Onder "Systeem" even het pictogram van de taakplanner opzoeken en start de "Taakplanner" door middel van dubbelklikken.

DSM, geplande taak maken met de Taakplanner

Dan via de "Maken" knop kiezen we voor een "Geplande taak" gevolgd "Door de gebruiker gedefinieerd script".

Taak maken voor automatische update Spotweb

Dan op het tabblad algemeen, achter taak vul je iets in waardoor jij zelf later ook nog weet weke taak dit script uitvoert. En achter gebruiker kies je voor root, deze is belangrijk! Dan door naar het tabblad planning.

Spotweb taak planning bewerken

Deze taak is speciaal bedoeld voor de dagelijks updates. In ons voorbeeld willen we dat Spotweb elke dag en elk uur wordt bijgewerkt. Onder "Op de volgende dagen uitvoeren" selecteren we dan dagelijks. En onder tijd moet je even goed opletten! We beginnen om 00:39 (willekeurige tijd) uur met de eerste update en achter de frequentie kiezen we voor elk uur. De laatste uitvoeringstijd is dan 23:39 uur. Hou hier even rekening mee, als je merkt dat Spotweb niet elk uur update maar stopt na een bepaald tijdstip moet je dit even controleren.

Dagelijkse updates voor Spotweb in de taakplanner

En op het laatste tabblad "Taakinstellingen" moeten we de opdracht ingeven die zorgt voor het updaten van Spotweb. Dus geven we onder "Opdracht uitvoeren het volgende script op: /usr/local/bin/php73 /volume1/web/spotweb/retrieve.php
Dan op de "OK" knop drukken en klaar zijn we. Vanaf nu wordt Spotweb elk uur automatisch geüpdatet. Heb je nu problemen kun je een vinkje zetten bij "Uitvoerdetails verzenden via e-mail", je krijgt dan elke keer dat deze taak wordt uitgevoerd een e-mail met daarin een log. Handig voor eventuele fout meldingen! Wel zorgen dat je NAS e-mail berichten kan versturen is wel de voorwaarde!

Op de laatste pagina van deze handleiding gaan we het hebben over het gebruik van de Api key en gebruikers. Met vragen, opmerkingen en verbeteringen kun je in ons forum of op onderstaand formulier terecht.

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Wat is het tegenovergestelde van zwak?

Reacties (2)

Avatar
Nieuw
Jimmyzegt...

Sinds DSM 7 is taakplanner veranderd en werkt de huidige opdracht niet meer.

Vanaf DSM7 moet je dus het volgende intypen: sudo -u http /usr/local/bin/php73 /volume1/web/spotweb/retrieve.php

Avatar
Nieuw
Peterzegt...

Goed lezen doet het voor mij. Gewoon handleiding gevolgd en updaten werkt na 3 dagen ploeteren en proberen. Thanks voor de info!© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.