Handleiding Radarr op Synology NAS

Wat is Radarr en wat heb ik eraan?


Radarr is net als Sonarr en Lidarr een PVR (Personal Video Recorder) voor gebruikers van Usenet en BitTorrent. Het kan meerdere RSS-feeds volgen voor het zoeken en laten downloaden van je favoriete films, net als bijvoorbeeld met CouchPotato. Daarna kan Radarr de films voor je sorteren, hernoemen en verplaatsen in eigen mappen. Het kan ook worden geconfigureerd worden om de kwaliteit van reeds gedownloade Films automatisch te upgraden wanneer er één van betere kwaliteit beschikbaar komt.

 

Belangrijke functies zijn onder meer:

  • Ondersteuning voor belangrijke platforms: Windows, Linux, macOS, Raspberry Pi, enz..
  • Kan kijken naar betere kwaliteit van de films die je al hebt en voer een automatische upgrade uit. bv. van dvd tot Blu-ray
  • Automatische mislukte download afhandeling probeert een andere release als deze mislukt
  • Handmatig zoeken, zodat u elke release kunt kiezen of om te zien waarom een ​​release niet automatisch werd gedownload
  • Volledig configureerbare hernoeming van afleveringen
  • Volledige integratie met SABnzbd en NZBGet
  • Volledige integratie met Kodi, Plex (kennisgeving, bibliotheekupdate, metagegevens)
  • Volledige ondersteuning voor specials en releases met meerdere afleveringen

In deze handleiding installeren we Radarr op onze Synology NAS, gebruiken we Spotweb als NewzNab provider en de gevonden films laten we downloaden door NZBGet.

Radarr installeren vanuit het Package Center

Synology Diskstation, Package Center starten

Ook Radarr installeren we weer vanuit het Package Center. Dubbelklik op het icoon van het "Package Center" om deze te openen.

Let op, in deze handleiding gaan er wel van uit dat je Mono, Git en Python al op je NAS hebt geïnstalleerd en dat de juiste pakketbronnen zijn geïnstalleerd. Als dat niet zo is kun je dit stappenplan ter voorbereiding van je NAS volgen!

Synology Package Center, Radarr installeren

In het package center ga je naar het tabblad "Gemeenschap" en vervolgens zoek je Radarr op. Even op de "Installeren" knop drukken zorgt ervoor dat Radarr wordt gedownload.

Synology Package Center, Starting and updating Radarr

Radar is opgehaald en met de "Volgende" knop wordt de installatie van Radarr gestart.

Synology Package Center, Radarr installeren

En inmiddels bekend als je ons stappenplan hebt gevolgd maar ook nu weer de melding dat de machtigingen voor alle download gerelateerde pakketten worden beheerd door de groep "sc-download". Even onthouden dat we deze later ook de juiste rechten geven op de benodigde map(pen).

Radarr installeren, instellingen bevestigen

En als laatste moeten we even onze instellingen bevestigen met de "Toepassen" knop. Radarr wordt nu geïnstalleerd en gestart. Op de volgende pagina van deze Radarr handleiding gaan we eerst controleren of we de laatste versie van Radarr hebben en eventueel updaten.

Met vragen, opmerkingen en verbeteringen kun je in ons forum of op onderstaand formulier terecht.

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type het woord mooi achterstevoren..

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.