Handleiding Radarr op Synology NAS

Een film (laten) downloaden en beheren door Radarr


Dan wordt het tijd om een film te gaan zoeken met Radarr, deze automatisch door NZBGet te laten downloaden en vervolgens weer laten hernoemen en verplaatsen door Radarr.

Radarr, add movie

Hiervoor drukken we boven in het scherm op de menu knop "Add Movie".

Radarr, add new movie

Dan kiezen we voor "Add New Movie" en typen de naam van de gezocht film in de zoekbalk. Scrol omlaag voor de zoekresultaten.

Radarr, opties voor film toevoegen instellen

En Radarr heeft onze gewenste film in de IMDB database terug gevonden

Path Hier selecteren we de Film map die we op onze NAS hebben aangemaakt. Hier worden na het downloaden de benodigde mappen aangemaakt en worden de aflevering naar toe verplaatst en hernoemt. Dit is eenmalig actie, Radarr onthoudt deze map!
Monitor Door deze functie op "Yes" te zetten word er op nieuwe releases gecontroleerd, "No" schakelt deze functie uit.
Min Availabillity Announced: Beschouw de film als beschikbaar zodra deze is aangekondigd
In Cinemas: Beschouw de film als beschikbaar zodra deze in de bioscopen draait
Physical / Web: Beschouw de film als beschikbaar na een fysieke of web release
PreDB: Beschouw de film als beschikbaar zodra PreDB tenminste 1 item bevat
Profile Keuze uit de standaard profielen of degene die je zelf hebt aangemaakt

Met de groene + knop voeg je de film toe aan Radarr, met het vergrootglas doe je hetzelfde maar laat je Radarr direct zoeken en met de oranje knop zorg je dat deze film niet meer in de zoekresultaten van Radarr voorkomt.

Radar, film word gedownload door NZBGet

En dan verloop van tijd zien we dat Radarr een release heeft gevonden die aan onze criteria voldoet. Deze film is ter download door gestuurd aan NZBGet en word op dit moment gedownload.

Radarr, film gedownload

En als je na het downloaden dan in Radarr de film even bekijkt zie je dat deze gedownload is en dat we nog niet de gewenste kwaliteit bereikt hebben. Radarr zal deze film dus blijven monitoren totdat de kwaliteit wel de gewenste is of als wij het stoppen.

En als we dan ook nog even met de Windows verkenner in de map Films op onze NAS kijken zien we daar keurig netjes in een sub map met de ingestelde map naam de film klaar staan om bekeken te worden. Inclusief de gewenste metadata en alle overbodige bestanden zijn verwijderd.

Let op, als je fout meldingen m.b.t. hernoemen of verplaatsen van bestanden krijgt moet je even controleren of de map Films op je NAS wel de juiste rechten of machtigingen heeft. Voorbeelden hoe je dit aan kunt passen kun je in de Sonarr en Lidarr handleidingen terug vinden.

Je weet nu hoe je Radarr kunt installeren, configureren en kunt laten zoeken naar je favoriete Films. Veel plezier en gemak toegewenst met Radarr!

Met vragen, opmerkingen en verbeteringen kun je in ons forum of op onderstaand formulier terecht.

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Welke is donker: zwart of wit?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


Er zijn 22 bezoekers online    © 2007 - 2021 Snelrennen.nl. All rights reserved.