WinRAR 5.80 Handleiding

Wat is WinRAR en waar kan ik het voor gebruiken?


Kortweg gezegd is WinRAR de Windows versie van het RAR-archiveerprogramma, een programma dat archieven kan maken, beheren en controleren. WinRAR is in staat om bestanden te comprimeren tot een grootte die veel kleiner is dan bij andere programma's. WinRAR gebruikt speciale algoritmes geoptimaliseerd voor inpakken van tekst, geluid, beeld, 32-bits en 64-bits Intel uitvoerbare bestanden

En als je bestanden verzend aan iemand die niet beschikt over de software die nodig is om ZIP- of RAR-bestanden uit te pakken is WinRAR perfect omdat het de mogelijkheid biedt om zelf uitpakkende bestanden te maken.

WinRAR kan worden gebruikt om gecomprimeerde bestanden van het ene formaat naar het andere te converteren, het heeft de mogelijkheid om bestanden te beschermen met wachtwoordbeveiliging en mocht het nodig zijn kan WinRAR ook de bestanden opdelen in meerdere kleine bestanden. Met WinRAR kun je naast RAR ook Zip, 7z, Tar, Jar, Iso, Cab, Arj, Lzh, Ace, Gzip, Uue en Bz2. bestanden in en uit pakken. WinRAR is volledig Nederlandstalig.

Als je download via bittorrent of uit de nieuwsgroepen zullen de meeste bestanden die je binnenkrijgt RAR bestanden zijn. Deze dien je dus eerst uit te pakken met WinRAR tenzij je bijvoorbeeld een nieuwsreader hebt die alles automatisch voor je doet. Maar wil je zelf gaan posten op het usenet dan heb je WinRAR wel degelijk nodig om je bestanden in te pakken en op te laten delen in "handzame" brokken. Ook als je alleen maar via de email een aantal bestanden wilt versturen is dat het eenvoudigst om deze met WinRAR in te pakken.

WinRAR versie 5.80 downloaden

Download de voor jouw besturingssysteem geschikte versie van WinRAR uit ons forum:

WinRAR versie 5.80 installeren

Onderstaand is een beetje afhankelijk van welke versie je gedownload hebt en wilt installeren maar in ons geval betreft het de X64 versie voor Windows.

Dubbelklikken op het zojuist gedownloade bestand is voldoende om de installatie van WinRAR 5.80 te starten.

WinRAR installeren

Standaard wordt WinRAR in C:\Program Files geïnstalleerd. Als jij het programma op een andere schijf of map installeren kun je dat hier wijzigen. Als je tevreden bent met de installatie locatie druk je op de "Installeren" knop om verder te gaan.

WinRAR, setup

Onder WinRAR koppelen vind je de bestand types waarmee je WinRAR associeert als je deze selecteert. Dat wil dus zeggen dat als je dubbelklikt om bijvoorbeeld een RAR bestand deze geopend of geladen word in WinRAR Als je een snelkoppeling op je bureaublad wilt moet je die optie even aanvinken onder interface. en als het je handig lijkt om direct vanuit de Windows verkenner bestanden te kunnen selecteren in in te pakken met WinRAR selecteer je ook "WinRAR integreren in Windows-shell" Als je wilt weten wat dat precies inhoud klik je op "Context menu items".

WinRAR, context menu items

Dan kan je hier aangeven welke items en opties die je wilt laten weergegeven of direct uit wilt kunnen voeren vanuit de Windows verkenner. Als alles naar wens is aangevinkt ga je weer verder met de "OK" knop.

WinRAR, installatie gereed

WinRAR is dan geïnstalleerd, als laatste even op de "Gereed" knop drukken om de installatie te voltooien.
Op de volgende pagina zullen we eens een aantal bestanden in pakken en gereed maken om bijvoorbeeld deze te posten in de nieuwsgroepen. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Wat is een lagere waarde, 1 of 8?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.