WinRAR 5.80 Handleiding

Een archief met een wachtwoord beveiligen met WinRAR


Als je om wat voor reden dan ook een archief of te wel RAR bestand(en) wilt maken en je wilt niet dat deze zomaar door iedereen die deze per ongeluk in handen krijgt uitgepakt en bekeken kan worden kun je deze beveiligen met een zelfgekozen wachtwoord.

WinRAR, wachtwoord inschakelen

Selecteer een bestand of map die je ingepakt wilt hebben en klik vervolgens op het sleuteltje links onderin het venster.

WinRAR, standaardwachtwoord opgeven

Voer dan je zelfgekozen wachtwoord twee maal in en zet een vinkje bij bestandsnamen versleutelen. Dan weer verder met de "OK" knop.

WinRAR, inpakken met wachtwoord

Dan kun je hier eventueel de archiefnaam nog veranderen of aanpassen als je wilt. De overige instellingen hebben we al eerder op de pagina inpakken doorgenomen. Als alles weer naar wens is ingevuld en uitgekozen weer op de "OK" knop drukken om het inpakken te starten.

WinRAR, archief beveiligt

Als het inpakken klaar is en je wilt testen of je bestand(en) daadwerkelijk beveiligt zijn moet je weer even op het sleuteltje drukken om het standaard wachtwoord controle gebeuren weer uit te schakelen. Druk daarna op de "Uitpakken in" knop boven in de menubalk.

WinRAR, wachtwoord opgeven

WinRAR vraagt dan om een wachtwoord, in dit voorbeeld hebben wij even een fout wachtwoord ingevoerd.

WinRAR, wachtwoord ongeldig

En uiteindelijk krijg je deze foutmelding van WinRAR. Je bestanden worden zonder het juiste wachtwoord niet meer uitgepakt. Zorg in ieder geval dat je deze dus niet vergeet of kwijtraakt.

Tot zover de WinRAR handleiding. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Na zaterdag komt?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.