Er zijn 23 bezoekers online

WinRar Handleiding

Een archief met een wachtwoord beveiligen met WinRAR

Als je om wat voor reden dan ook een archief (rar bestand) wilt maken en je wilt niet dat deze zomaar door iedereen die deze per ongeluk in handen krijgt uitgepakt en bekeken kan worden kun je deze beveiligen met een zelfgekozen wachtwoord.

WinRAR, wachtwoord inschakelan

Selecteer een bestand of map die je ingepakt wilt hebben en klik vervolgens op het sleuteltje links onderin het venster.

WinRAR, standaardwachtwoord opgeven

Voer dan je zelfgekozen wachtwoord 2 keer in en zet een vinkje bij bestandsnamen versleutelen.

WinRAR, inpakken met wachtwoord

Dan kun je hier eventueel de archiefnaam nog veranderen of aanpassen als je wilt. Onder de inpakmethode kies je een manier en als je het archief opgedeeld wilt hebben in meerdere (kleinere) bestanden geef je daaronder de gewenste bestands grote op. Op de ok knop drukken en je archief wordt gemaakt.

WinRAR, archief beveiligt

Als het inpakken klaar is en je wilt testen of het daadwerkelijk beveiligt is moet je weer even op het sleuteltje drukken om het standaard wachtwoord controle gebeuren weer uit te schakelen. Druk daarna op de uitpakken in knop.

WinRAR, wachtwoord opgeven

WinRAR vraagt dan om een wachtwoord, in dit voorbeeld hebben wij even een fout wachtwoord ingevoerd.

WinRAR, diagnostisch bericht

En uiteindelijk krijg je deze foutmelding van WinRAR. Je bestanden worden zonder het juiste wachtwoord niet meer uitgepakt. Zorg in ieder geval dat je deze dus niet vergeet of kwijtraakt.

Tot zover de WinRAR handleiding. Heb je nog problemen met of vragen over WinRAR kun je daar altijd in het forum mee terecht. Succes ermee!

Opmerkingen (0)

Nog geen opmerkingen. Wees de eerste!

Voeg commentaar toe

* Verplichte informatie
1000
Captcha Image