WinRAR 5.80 Handleiding

Bestanden inpakken met WinRAR


Aangezien we met Snelrennen.nl nu al een aantal jaren laten zien hoe je kunt downloaden uit de nieuwsgroepen is het natuurlijk niet meer dan logisch om ook te laten zien hoe je ook zelf kan posten en om het helemaal af te maken hoe je dit deze post ook op bijvoorbeeld Spotnet kunt aanmelden. We gebruiken hier de laatste versie van Linux Mint voor die we van de officiële website hebben gedownload. Dit ISO bestand zullen we nu met WinRAR gaan inpakken, vervolgens maken we met MultiPar de benodigde PAR2 bestanden aan en zullen we het gaan posten met de Nederlandstalige versie van Camel Powerpost. Natuurlijk kun je ook vanuit de Windows verkenner bestanden selecteren en toevoegen aan WinRAR maar in deze handleiding werken we gewoon met WinRAR zelf. Dus start het programma als dat nog niet is gebeurt.

WinRAR archief maken

Blader naar de in te pakken bestand(en) op en selecteren deze. Vervolgens drukken we op de grote toevoegen knop links boven in het scherm.

WinRAR, Archiefnaam en parameters PAR2/RAR Calculator

Als eerste geef je een naam voor je archiefbestand op en onder archief formaat kies je voor RAR. Onder inpak methode kies je voor wat jij wilt, omdat het bestanden zijn die gepost gaan worden en dus met anderen worden gedeeld kiezen wij voor beste. Om een en ander zo efficiënt mogelijk voor zowel de uploader als de downloader te maken gebruiken we de handige RAR / PAR2 - Calculator, te downloaden uit ons forum om de grootte van de delen van het opgesplitste archief te bepalen.

Zonder nu een heel technisch verhaal over segmenten, yEnc regels en de RAR en PAR bestanden te houden zijn er toch een aantal aandachtspunten waar je even op moet letten om een goed resultaat te krijgen. Onthoud de onderstaande 2.

  • Gewenste grootte RAR bestanden: Hou gewoon 20MB voor een CD aan en 50MB voor een dvd (4GB). Niet groter dan 50MB gaan!
  • Aantal yEnc lines: Standaard aantallen zijn 3000 en 5000. Wij houden altijd 5000. Gebruik nooit een waarde boven de 5000

Als je de juiste waarden in de PAR2/RAR Calculator hebt ingevuld druk je op de knop "Bereken meest efficiënte instellingen" en kopieer de uitkomst achter RAR bestandsgrootte in WinRAR onder "Archief opsplitsen (grootte)". Het aantal yEnc regels heb je als het goed is ook op deze waarde ingesteld in MultiPar en je post programma, in ons geval Camelsystem Powerpost. Alles naar wens, op de "OK" knop drukken om de RAR bestanden aan te maken!

WinRAR, archief maken

En nu hoef je alleen maar even af te wachten tot WinRAR klaar is, zoals je ziet gaat het met de huidige apparatuur een stuk sneller dan voorheen!

WinRAR, inpakken gereed

En gereed, ons bronbestand is ingepakt en opgedeeld in 39 RAR bestanden. Klaar om met MultiPar de benodigde PAR2 bestanden aan te maken zodat deze daarna gepost kunnen worden.
Op de volgende pagina van deze WinRAR handleiding zullen we een RAR archief gaan uitpakken. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Na de lente komt de ..?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2022 Snelrennen.nl. All rights reserved.