WinRAR 5.80 Handleiding

Bestanden uitpakken met WinRAR


Je hebt op wat voor manier dan ook een stel RAR bestanden binnen gekregen die uitgepakt moeten worden zodat je de bron bestanden overhoud, ook daar gebruiken we natuurlijk WinRAR voor. Ook nu kun je gewoon via de Windows verkenner dubbelklikken op het betreffende RAR bestand, WinRAR zal starten en het betreffende bestand zal geladen worden.

WinRAR, bestanden selecteren

En anders ga je in WinRAR naar de map waar de RAR bestanden die we willen uitpakken toe en selecteren alle (RAR) bestanden. Dan klikken we op de grote "Uitpakken in" knop.

WinRAR, uitpakpad en opties

In het rood omlijnde vak wordt je doelpad en map aangegeven waar de bestanden worden uitgepakt en geplaatst. Als je dat wilt wijzigen kun je dat hier doen. Verder kun je aangeven of je bestanden vervangen, bijgewerkt of vernieuwd moeten worden. Indien alles naar wens staat ingesteld druk je op de "OK" knop en je bestanden worden uitgepakt in de opgegeven map.

WinRAR, Bezig met uitpakken

Als het een groot of veel bestanden zijn kan je het uitpakken ook op de achtergrond laten uitvoeren. Kun jezelf weer iets anders gaan doen.

WinRAR, bestanden uitgepakt

En na het uitpakken zie je het bron bestand verschijnen, in ons geval één ISO bestand. Dit bestand is nu klaar voor gebruik.
Als laatste zullen we een archief met een wachtwoord beveiligen met WinRAR. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Is 9 een getal, ja of nee?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.