Exact Audio Copy handleiding

Wat is Exact Audio Copy en wat kan ik ermee?


EAC rip tool

Exact Audio Copy (voortaan EAC genaamd) wordt algemeen beschouwd als het beste programma om je originele audio cd te kopiëren. Als je een ripper zoekt met de beste geluidskwaliteit en wat geen irritante rip fouten oplevert moet je EAC nemen. Dat is vooral handig en prettig bij cd's met lichte beschadigingen. Mocht het toch een fout tegenkomen dan wordt je door het programma gewaarschuwd en dat betekent dus weer dat als je geen waarschuwingen krijgt je er vanuit kunt gaan dat je een exacte kopie hebt. En nog een groot voordeel van EAC is dat het gewoon gratis is. Je kunt met Exact Audio Copy dus een exacte kopie van een audio cd maken en tegelijkertijd deze branden, je kan een cd rippen in bijvoorbeeld wav, flac of MP3 bestanden.

Je kunt ook informatie (titels e.d.) over je cd's met freedb (freedb zit in het programma verwerkt) van het internet halen. Om exacte kopieën te krijgen moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat EAC goed geconfigureerd is. Door de vele functies en daaruit voortvloeiende instellingen die je kunt maken is dat het lastigste maar als je gewoon gebruik maakt van de configuratie wizard mag het geen probleem zijn. De huidige versie, met de configuratie wizard is zeer geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde gebruiker die zijn cd collectie wil back-uppen . Dus als je al langer van plan was om je dure cd collectie veilig te stellen door het maken van perfecte back-ups en je wist niet hoe kan deze handleiding je net even lekker op weg helpen

Exact audio copy downloaden en installeren

Je kunt de laatste versie van Exact Audio Copy downloaden uit ons forum. Na het downloaden dubbelklikken op eac-1.5.exe om de installatie te starten.

Exact Audio Copy, Setup wizard

De setup wizard van Exact Audio Copy zal dan starten, verder met de "Next" knop.

Exact Audio Copy, install location

Dan de vraag waar je Exact Audio Copy geinstelleerd wilt hebben.Standaard word het in C:\Program Files (x86) Exact Audio Copy geinstalleerd maar als jij het in een andere map of op een andere schijf wilt laten installeren kun je dat hier aanpassen. Door met de "Next" knop.

Exact Audio Copy, Start mnu folder

Hier geef je aan of je een map wilt maken in het Windows start menu. Inclusief een bijbehorende naam die al is ingevuld voor je. Weer door met de "Next" knop.

Exact Audio Copy, license agreement

Dan het bekende verhaaltje over de license agreement, uiteraard gaan we akoord door middel van de "I Agree" knop!

Exact Audio Copy, Choose Components

Bij het venster Choose Components moet je even opletten. Controlleer even of allen onderdelen en plugins zijn aangevinkt.

Nadat je Exact Audio Copy geinstalleerd kun je een taal selecteren waarin Exact Audio Copy word weergegeven. Op de volgende pagina van deze handleiding kiezen wij ervoor om het programma Nederlandstalig te maken. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type een vraagteken.

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.