Er zijn 19 bezoekers online

Exact Audio Copy handleiding

Algemene informatie over Exact Audio Copy

Exact Audio CopyExact Audio Copy (voortaan EAC genaamd) wordt algemeen beschouwd als het beste programma om je originele audio cd te kopiëren. Als je een ripper zoekt met de beste geluidskwaliteit en wat geen irritante rip fouten oplevert moet je EAC nemen. Dat is vooral handig en prettig bij cd's met lichte beschadigingen. Mocht het toch een fout tegenkomen dan wordt je door het programma gewaarschuwd en dat betekent dus weer dat als je geen waarschuwingen krijgt je er vanuit kunt gaan dat je een exacte kopie hebt. En nog een groot voordeel van EAC is dat het gewoon gratis is. Verder op deze pagina kun je een link vinden vanwaar je het programma kunt downloaden.

Je kunt met Exact Audio Copy dus een exacte kopie van een audio cd maken en tegelijkertijd deze branden, je kan een cd rippen in bijvoorbeeld niet gecomprimeerde wav bestanden of gecomprimeerde flac bestanden. Misschien wil je gewoon mp3 bestanden maken van je cd. Of je maakt een image van je cd. Je kunt ook informatie (titels e.d.) over je cd's met freedb (freedb zit in het programma verwerkt) van het internet halen.

Om exacte kopieën te krijgen moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat EAC goed geconfigureerd is. Door de vele functies en daaruit voortvloeiende instellingen die je kunt maken is dat het lastigste maar als je gewoon gebruik maakt van de configuratie wizard mag het geen probleem zijn. De huidige versie, met de configuratie wizard is zeer geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde gebruiker die zijn cd collectie wil back-uppen .

De handleiding die wij hier hebben gemaakt en de instellingen die wij doen moet je niet zien als de enige juiste manier of zoiets.Zie het meer als een leidraad. Het is juist bedoeld om een ieder op weg te helpen met dit programma. Als je al langer van plan was om je dure cd collectie veilig te stellen door het maken van perfecte back-ups en je wist niet hoe kan deze handleiding je net even lekker op weg helpen

Zo moeilijk is het niet, ook zijn er honderden andere websites en fora's te vinden op het net waar je informatie kan vinden over het maken van exacte copies van je dure cd's. alleen proberen we het hier zo eenvoudig mogelijk te houden en ik denk dat die opzet redelijk is geslaagd. Een ieder die kan lezen, een cd brander in zijn pc heeft zitten en een internet aansluiting heeft kan na het doornemen van deze handleiding een exacte kopie van een originele audio cd maken.

Of het eindresultaat je bevalt en afhankelijk van hoever je wilt gaan met het zelf configureren van het programma kun je natuurlijk zelf gaan experimenteren. Mocht je (nog) betere resulaten halen laat het dan even weten in het forum of via de email. Dan kunnen we altijd nog onderdelen die in de handleiding staan veranderen of eventueel toevoegen.

Gebruik het snelmenu bovenaan elke pagina om naar de verschillende pagina's en onderwerpen te gaan of doorloop de hele handleiding.

Exact audio copy downloaden en installeren

Je kunt de laatste versie van Exact Audio Copy downloaden uit ons download gedeelte.
Na het downloaden dubbelklikken we op eac-1.0beta3.exe om de installatie te starten.

Het installeren is niet meer dan een paar muisklikken en zal voor niemand problemen opleveren. Alleen bij het bovenstaande venster moet je even opletten. Als je later gebruik wilt maken van de CTDB database moet je deze plugin even aanvinken. Wat je precies kan met de CTDB plugin komt verderop in deze handleiding aan bod.

Nadat je Exact Audio Copy geinstalleerd kun je een taal selecteren waarin Exact Audio Copy wiord weergegeven. Op de volgende pagina van deze handleiding kiezen wij ervoor om het programma Nederlandstalig te maken.

Opmerkingen (0)

Nog geen opmerkingen. Wees de eerste!

Voeg commentaar toe

* Verplichte informatie
1000
Captcha Image