HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

Exact Audio Copy handleiding

Exact Audio Copy configureren met de setup wizard

encoder introduction

Hierboven een beetje uitleg over de encoders en verschillen in de soorten bestandsformaten waarin je je audio kunt comprimeren. Dit komen we later ook nog tegen.

encoder selection

Aangezien wij straks back ups willen maken van onze audio cd's zonder kwaliteits verlies kiezen we hier alvast voor het WMA formaat (is altijd later te veranderen)

WMA comprimeerder ontbreekt

Als je bovenstaande foutmelding krijgt dat de Microsoft WMA comprimeerder niet op je pc is aan getroffen kun je deze hier downloaden.
De flac encoder, die tijdens de installatie is geïnstalleerd is geconfigureerd met instellingen die voor de meeste mensen goed zijn. Anders zijn deze instellingen ook altijd later aan te passen.

freedb configuratie

Dan krijgen we de freedb configuratie. Freedb wil eigenlijk zeggen dat op het moment dat je een audio cd in je speler doet EAC contact maakt met de freedb server om de gegevens van deze cd op te zoeken en in te voeren. Scheelt je gewoon heel veel typewerk als je het wilt bijhouden. En als je een keer een cd hebt die niet bekent is bij freedb kun je deze gegevens daar zelf invoeren. Het enig wat je hoeft te doen is een geldig email adres opgeven.

filename configuration

Hier kun je aangeven hoe je de bestanden genoemd wilt hebben, loop het lijstje met mogelijkheden eens door als je dat wilt. Ik wil niets veranderd hebben dus laat ik het zo staan.

Basis configuratie afgerond

En EAC is geconfigureerd. We laten het programma op beginner staan om het zo vlug mogelijk onder de knie te krijgen. Met de meer geavanceerde opties kun je later eens gaan experimenteren als je wilt.
Kun je zelf bepalen of je dat nodig hebt en vindt. Druk op voltooien op de setup wizard af te sluiten.

profile opslaan

Genoeg instellingen gedaan zo, druk als je in het hoofdvenster van EAC staat op de shift en f2 toets in en sla al deze instellingen op in een profiel. Als de kopieen de je gaat maken niet goed (genoeg) blijken te zijn kun je rustig instellingen gaan aanpassen om te zien wat er gebeurt. Zie deze instellingen als een basis, als je wat wijzigt sla je dat onder een ander profiel op net zo lang tot het perfect voor jezelf is.

Op de volgende pagina gaan we cd informatie uit de freedb database halen.