Er zijn 9 bezoekers online

Exact Audio Copy handleiding

De cd rom speler configureren

Dan is Exact Audio Copy nu geïnstalleerd en eventueel in een taal naar wens ingesteld. Nu eerst de configuratie wizard weer opstarten om Exact Audio Copy met behulp van deze wizard te gaan configureren.,

Exact Audio Copy,  instellingen wizard

Dan gaan we nu de setup wizard weer opstarten waarmee we Exact Audio Copy gaan configureren. Zoals je in bovenstaande afbeelding kunt zien kun je ook via het menu naar de verschillende onderdelen gaan. Wij gebruiken de wizard en als we later nog iets willen wijzigen of aanpassingen willen maken kan dat dus op deze manier.

Welcome to the EAC setup wizard

We beginnen door op de volgende knop te drukken maar dat lijkt me logisch.

cd rom selecteren

De eerste stap is het configureren van je cd rom drive(s), in ons geval dus de bovenste aangezien de andere drie virtuele drives zijn. Selecteer dus jouw cd / dvd speler en druk op de volgende knop.

Exact Audio Copy, uitlees instellingen

Aangezien we EAC gebruiken om exacte kopie's te maken van onze dure cd's gaan we voor precisie en niet voor de snelheid. Druk op de volgende knop onderin je venster om het configureren van je drive te starten.

Exact Audio Copy, eigenschappen database

EAC heeft voor onze speler al gegevens in de interne database gevonden. Nu kunnen we de makkelijke oplossing kiezen door deze te gebruiken of je probeert zelf de eigenschappen van je speler te bepalen. Wij kiezen voor het laatste. Verder met de volgende knop.

Exact Audio Copy, eigenschappen herkenning

Doe nu een krasvrije audio cd in de cd speler en druk op de volgende knop.

Configure Accuraterip

Het AccurateRip venster komt te voorschijn. Zonder het nu al te technisch te laten worden heeft dit te maken met de offset correctie van je drive. En deze offset correctie zorgt ervoor dat je speler / brander precies op het goede moment zal starten.
Druk op de configure knop.

AccurateRip set up

En de offset voor mijn drive is bepaalt op +48 samples, we hebben dus een heel klein beetje tijd goed gemaakt. Sluit dit venster door op de ok knop te drukken.

Exact Audio Copy, eigenschappen resultaten

En de eigenschappen van je cd speler zijn bepaalt. Zo zal het resultaat er bij jouw ook uit komen te zien. Twijfel je of het allemaal goed is gegaan druk je op de vorige knop en doe je het nog eens. Anders ga je verder met de volgende knop.

Exact Audio Copy, loopwerk kwalificatie

En je cd speler is geconfigureerd.
Druk op de volgende knop om het configureren van de overige instellingen te gaan doen.

Opmerkingen

Nog geen opmerkingen. Wees de eerste!

Voeg commentaar toe

* Verplichte informatie
1000
Powered by Commentics