Virtual CloneDrive handleiding

Maak 1 of meerdere virtuele cd / dvd speler(s)


Virtual CloneDrive werkt net als een fysieke cd / dvd speler, ook al bestaat deze alleen maar virtueel. Imagebestanden kunnen worden ingevoegd in de virtuele speler op je harde schijf of netwerkdrive en worden gebruikt als een normale cd /dvd in een normale cd /dvd speler.

Eigenschappen:

  • Ondersteunt alle standaard imageformaten zoals ISO, BIN, CCD.
  • Ondersteunt tot 8 virtuele spelers tegelijk.
  • Eenvoudig in gebruik, dubbelklikken op een imagebestand is voldoende om deze te laden in de virtuele cd / dvd speler.
  • Virtual CloneDrive is gratis.

Je kunt de laatste versie van Virtual CloneDrive downloaden uit ons download gedeelte in het forum. Na het downloaden even op SetupVirtualCloneDrive5500.exe dubbelklikken om de installatie te starten.

Virtual ClonDrive, licentie overeenkomst

Even snel op de "Ik ga akkoord" knop drukken om met de installatie verder te gaan.

Virtual ClonDrive, installatie opties

Hier kun je eventueel opgeven aan welke bestand extensie Virtual CloneDrive geassocieerd moet worden. Heb je geen idee waar het over gaat selecteer je gewoon alles. Druk vervolgens op de "Volgende" knop.

Virtual ClonDrive, installatie directory

Standaard word Virtual CloneDrive in de C:\ProgramFiles (x86)\ map geïnstalleerd. Als jij het programma ergens anders wilt installeren kun je dat hier veranderen. Druk op de install knop om het programma te installeren.

Afhankelijk van je instellingen kan het zijn dat de Windows firewall of Windows zelf met een melding of vraag komt zoals "Wilt u de software voor het apparaat installeren?". Als je Virtual CloneDrive wilt gaan gebruiken kies je voor "Installeren".

Virtual ClonDrive, taakbalk Na de installatie heb je in de taak balk er een Virtual CloneDrive pictogram bijgekregen. Even aanklikken (linker muisknop) is voldoende om het settings venster te voorschijn te laten komen

Virtual ClonDrive, settings

Op het tabblad instellingen kunnen we een aantal zaken instellen. Achter aantal schrijfstations kun je het aantal virtuele drives dat je wilt aanmaken opgeven. Virtual CloneDrive kan er maximaal 8 voor je maken.

Virtueel Schaap Zorgt ervoor dat de virtuele cd / dvd speler bij Deze computer een icoontje krijgt zodat de drive makkelijk te onderscheiden is van een echte.
Bewaar geschiedenis Bewaar de geschiedenis van recent gemounte imagebestanden.
Automount laatste image. Zorgt ervoor dat elke keer het laatst gebruikte image bestand weer word gemount.
Gebufferde I/O  
Toon systeembalk icoon Laat het icoon in de taak balk zien.
Uitwerpen gemount image bestand Voegt in de Windows verkenner de optie uitwerpen toe in het rechtermuis menu. Deze doet hetzelfde als de unmount functie in Virtual CloneDrive zelf.

Virtual Clone Drive, taal instellen

Op het tabblad taal kun je Virtual CloneDrive ook nog Nederlandstalig maken of uit één van de andere 18 telen kiezen als je dat wilt.

Virtual ClonDrive, drive toegevoegd

Als je dan even naar "Deze Computer" toegaat zie je dat er een station (M in dit geval) is bijgemaakt. Tijd om eens een image bestand te mounten.

We zoeken met de Windows verkenner of een ander bestands beheer programma het image bestand dat we willen mounten. In ons voorbeeld laden we de Ubuntu versie die we pas met Azureus Vuze gedownload hebben om de inhoud van deze cd te bekijken zonder dat we eerst het image bestand op een cd of dvd te hoeven branden. Dubbelklik op het betreffende image bestand.

Virtual ClonDrive, automatisch afspelen

En in dit geval worden direct de map en bestanden weergeven met de Windows verkenner. Als het image bestand bijvoorbeeld een film was geweest zou deze nu direct afspelen.

Als je klaar bent met het image bestand en je wilt deze van je schijf verwijderen of ergens anders heen wilt verplaatsen moet je het bestand eerst unmounten. Dat doe je door een rechter muisklik op het pictogram in de taak balk, met de muisaanwijzer op drive gaan staan en kiezen voor unmount.

Succes met Virtual CloneDrive, je kunt als alternatief ook het gratis Daemon Tools Lite gebruiken. Met vragen, problemen of opmerkingen kun je in het forum of je gebruikt het onderstaande formulier hiervoo.

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type qaz achterstevoren

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.