Handleiding Safe PST Backup voor Outlook

Wat is Safe PST Backup en wat kan ik er mee?


Microsoft Outlook is nog steeds een van de meest gebruikte programma’s voor e-mail. Naast het e-mail verkeer met al zijn bijlages vind je ook je contactpersonen, taken en afspraken er in terug. Dus een ieder die Outlook in gebruik heeft is op zoek naar “de eenvoudigste” manier om van deze belangrijke gegevens op regelmatige basis een back-up te maken. Het is best @%# als je bijvoorbeeld je contactpersonen kwijt zou raken! En let op, dit programma is niet nieuw, we hebben het al een aantal jaren in gebruik gehad en deze handleiding had eerder kunnen komen alleen werkte Safe PST Backup niet goed samen met Windows 10 en Outlook 2016. Deze problemen zijn nu verholpen en hier is hij dan!

Outlook Back-up

Nu slaat Outlook bijna alle informatie op in zogenaamde .PST bestanden en kun je met allerlei back-up tools aan de gang gaan, er is echter één probleempje. Outlook vergrendelt deze .pst bestanden op het moment dat Outlook actief is. De moderne back-up tools die er zijn ondervangen dat wel, ze maken een schaduwkopie waar een back-up van gemaakt word op het moment dat Outlook word afgesloten. Probleem is alleen dat de laatste wijzigingen in Outlook niet in deze back-up worden meegenomen. Dus van dat laatste belangrijke e-mailtje heb je geen back-up!

En daarom gebruiken we Safe PST Backup. Dit programma kan wel een back-up maken van je waardevolle Outlook gegevens, zelfs terwijl je druk in Outlook aan het werk bent doet Safe PST Backup gewoon op de achtergrond zijn werk en zorgt voor een back-up van je werk. En Safe PST Backup maakt gebruik van het zogenaamde incrementele back-up model. De eerste keer word dus een volledige back-up gemaakt om vervolgens enkel de wijzigingen in deze back-up aan te passen.

Safe PST Backup is compatibel met Windows XP, Vista, Windows 7 32 en 64 bit, Windows 8 32 en 64 bit en Windows 10. Compatibel met Outlook 2016 64-bit en 32 bit, Outlook 2013 64-bit en 32 bit, Outlook 2010 64-bit en 32 bit, Outlook 2007, Outlook 2003 en 2002

Safe PST Backup downloaden en installeren!

Je kunt de laatste versie van Safe PST Backup downloaden uit het download gedeelte in ons forum!

Na het downloaden en uitakken van Saf PST Backup starten we de installatie door op het uitgepaket safepstbackup_setup.exe bestand te dubbelklikken.

Safe PST Backup-Installshield

Aangezien de Nederlandse taal hier niet bij ingebakken zit laten we de taal op Engels staan en gaan we verder met de "OK" knop!

Safe PST Backup-Installshield Wizard

Dan krijgen we de bekende copyright waarschuwing maar hee, we gaan het programma alleen maar gebruiken zoals het is en het is ook nog eens gratis!

Safe PST Backup, license agreement

Dan de licentie overeenkomst, even een vinkje zetten bij "I accept the terms in the License agreement" en je kunt weer verder met de "Next" knop.

Safe PST Backup, InstallShield Wizard Completed

Even geduld hebben terwijl Safe PST Backup geinstalleerd word. Zorg dat er een vinkje staat bij "Launch 4Team Safe PST Backup" en met de "Finish" knop sluit je de installatie wizard af en word Saf PST Backup voor de eerste maal opgestart.

Op de volgende pagina van deze handleiding gaan we verder met het configureren van Safe PST Back-up en een back-up maken. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Hoeveel is 1 + 2 + 3?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.