Er zijn 15 bezoekers online

Handleiding Safe PST Backup voor Microsoft Outlook

Safe PST Backup configureren en back-ups maken

Nu Safe PST Backup dan is geïnstalleerd en voor de eerste maal opgestart hoeven we alleen nog de email accounts aan te vinken waar we een back-up van willen maken en de map waar we ze opgeslagen willen hebben.

Safe PST Backup, destination folder

Als eerste gaan we nu de map opgeven waar je wilt dat je back-up bestanden terecht gaan komen.

Let op, als je slim bent laat je jouw back-up op een andere schijf opslaan dan je systeemschijf. Dat is dus de schijf waar Windows geïnstalleerd is en in verreweg de meeste gevallen ook de persoonlijke bestanden van Microsoft Outlook zijn opgeslagen. Het waarom is simpel, als deze harde schrijf of je Windows versie ermee ophoud om wat voor reden dan ook ben je ook deze back-up kwijt. Beter is een andere of externe harde schijf te gebruiken of zoals in ons geval de Synology NAS!

Weet je waar je jouw back-up wilt opslaan? Klik dan in het daarvoor bestemde invulveld onder "Backup destination folder"

Safe PST Backup, mappen selecteren

Selecteer dan hier de map waarin de bestanden opgeslagen moeten worden. Als deze nog niet bestaat kun je met de knop "Nieuwe map maken" zogezegd een nieuwe map maken. Juiste map geselecteerd, dan verder met de "OK" knop. Dan kom je weer terug in het venster van Safe PST Backup. Klik vervolgens op de knop "Options"" links onderin.

Safe PST Backup Setting, tabblad Schedule

Op het tabblad "Schedule" kun je aangeven of je een handmatige of automatische back-up wilt instellen en indien je voor automatisch kiest kun je een schema wat voor jouw geschikt is instellen. Omdat wij nogal wat e-mail accounts in Outlook hebben staan en er bijzonder regelmatig email berichten bijkomen die we niet kwijt mogen raken kiezen we voor dagelijkse back-ups om 3 tijdstippen.

Safe PST Backup Setting, tabblad Schedule

Op het tabblad "Files and Folders" zie je de e-mail account die Safe PST Backup heeft gevonden in je Microsoft Outlook. Vink degene aan waar je een back-up van wilt maken. Daarachter zie je de map waar het bestand met de persoonlijke gegevens nu door Microsoft Outlook word opgeslagen. Alle e-mail accounts geselecteerd? Met de "OK" knop bevestigen we dit en keren we terug naar het hoofdscherm van Safe PST Backup.

SAFe PST Backup, back-up maken geslaagd

En als we dan na de ingestelde tijd voor de back-up in de opgegeven map kijken zien we keurig een Outlook gegevens bestand staan met daarin een back-up van het door ons opgegeven e-mail account. Missie geslaagd, je kunt nu met Safe PST Backup geheel automatisch back-ups maken van al je e-mail accounts in Outlook. En dat ook nog eens helemaal gratis en voor niets.


Op de volgende pagina laten we zien hoe je zo een gegevens (PST) bestand importeert in Microsoft Outlook.


Opmerkingen (0)

Nog geen opmerkingen. Wees de eerste!

Voeg commentaar toe

* Verplichte informatie
1000
Captcha Image