HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

Handleiding Safe PST Backup voor Microsoft Outlook

Een PST bestand importeren in Microsoft Outlook

En dan heb je keurig Safe PST Backup geïnstalleerd, dagelijks worden de back-ups bijgewerkt dus je bent er helemaal klaar voor. En niemand zit te wachten op een Windows of harde schijf crash of om wat voor reden een niet meer bruikbaar gegevens bestand in Outlook. Maar dan gebeurt het toch en moet je je e-mail account gaan herstel met de back-up bestanden die je met Safe PST Backup of misschien wel een andere tool hebt gemaakt. En hoe doe ik dat dan? En natuurlijk kun je dit stappenplan ook volgens als je bijvoorbeeld naar een andere PC gaat overstappen. Als je maar een .PST bestand hebt is dat geen probleem!

Let op, We gaan er wel van uit dat je een werkende Windows versie hebt, dat Microsoft Outlook is geïnstalleerd en je e-mail account is toegevoegd in Outlook! Dit gaat puur over het herstellen van je persoonlijke gegevens in Outlook.

Je kunt heel simpel als Outlook is afgesloten je de back-up van je gegevens bestand naar de map kopiëren waar Outlook deze bestanden opslaat. De kans dat je loopt te knoeien met verborgen mappen e.d. is dan wel aanwezig. Een andere manier is om het vanuit Outlook zelf te doen en deze zullen we je hieronder laten zien! Start Outlook als je dat nog niet gedaan hebt.

Outlook, menu bestand

Selecteer links bovenin het venster de menu tab "Bestand"

Outlook, openen

Vervolgens klik je op "Openen"

Outlook, Improteren / Expporteren

Dan selecteer je de grote "Importeren / Exporteren" knop.

Outlook, gegevensbestand importeren

Dan komen we terecht in de wizard importeren en exporteren. Wij selecteren nu "Gegevens uit een ander programma of bestand importeren". Dan verder met de "Volgende" knop. Tip, je kunt als je hier voor "Naar een bestand Exporteren" kiest handmatig een back-up van je gegevens maken!

Outlook - ggevensbetsand

Dan geven we hier op dat we een Outlook - gegevensbestand (PST) willen importeren. Dit zijn immers de bestanden welke Safe PST Backup genereert.

Outlook, te importeren gegevensbestand

Dan selecteren we hier het bestand dat we willen importeren. Als je niet meer weet waar je deze gegevensbestanden hebt op laten slaan door Safe PST Backup kun je deze even openen om de locatie terug te kijken. We selecteren "Duplicaten vervangen door geïmporteerde items" en dan gaan we verder met de "Volgende" knop.

Als je niet wil dat de geïmporteerde data duplicaten vervangt selecteer je "Dubbele items niet importeren".

Outlook, importeren voltooien

En tot slotte selecteren we de map, we zetten een vinkje bij inclusief sub mappen en kiezen voor "Items importeren in dezelfde map" en daaronder selecteren we het bijbehorende e-mail adres. Met de knop "Voltooien" sluiten we het importeren af. Afhankelijk van de grootte van het bestand kan het importeren een paar minuutjes duren. Weet ook dat je voor elk e-mail adres welke je in Outlook gebruikt deze stappen met bijbehorend gegevensbestand moet herhalen!


Je weet nu hoe je automatisch je Outlook gegevensbestanden kunt laten up daten en hoe je deze bestanden weer in Outlook kunt importeren. Succes ermee en met vragen of opmerkingen kun je in het forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!


Menu Safe PST Backup

Er zijn 25 bezoekers online