Handleiding Radarr op Synology NAS

Custom formats instellen voor Radarr


Custom formats is een manier om alles volledig te automatiseren. De werking is vergelijkbaar met Quality: releases en bestanden worden zoals altijd verwerkt, maar nu controleert Radarr ook of een of meer van je aangepaste indelingen ook overeenkomen met de release- of bestandsnaam. Quality blijft de belangrijkste doorslaggevende factor bij het downloaden van een release en custom formats is hieraan secundair. Bij een gelijkwaardige kwaliteit heeft de voorkeurs release de hoogste rangschikking voor aangepaste indelingen van de formaten die zijn toegestaan in de profiel instellingen. Het upgraden stopt wanneer ten minste één overeenkomst voor het custom format boven de cutoff van het profiel ligt.

Een custom format heeft zogenaamde "Format Tags". Deze tags beschrijven hoe Radarr probeert een release of bestand te matchen. 

Radarr, Custom Formats

Als we dan naar het tabblad "Custom Formats" kijken zien we onder multi language dat de Engelse en Franse taal zijn geselecteerd. Die Franse gaan we eerst aanpassen naar de Nederlandse taal. Klik op de betreffende knop.

Radarr, Edit Multi Language

We verwijderen de Franse tag door op het kruisje achter de naam te klikken. Type vervolgens L_Dutch om de Nederlandse taal toe voegen. Deze tag doet het volgende in Radarr!

Naam Tag voorvoegsel Voorbeelden Opmerkingen
Language L_ L_English, L_German, L_Dutch, etc. Deze tag wordt vergeleken met elke taal / talen die door Radarr worden ontleed. Alle talen die eerder in profielen konden worden geselecteerd, werken hier.

Als je de talen naar wens hebt toegevoegd of verwijder de wijzigingen even opslaan met de "Save" knop!

Radarr, Edit X264

De volgende stap is de tags voor de gewenste kwaliteit in te stellen. Als je naar de standaard tag kijkt, C_RX_(X|H)\.?264 is deze als volgt opgebouwd.

Een Format Tag bestaat uit drie delen: het Tag Prefix, de Tag Modifier (optioneel) en de Tag Value.

Indeling: PREFIX_MODIFIER_VALUE of PREFIX_VALUE

Het voorvoegsel bepaalt wat voor soort opmaaktag dit is en hoe het overeenkomt.

De Modifier verandert hoe de matching plaatsvindt.

De waarde wordt gebruikt voor de matching.

Tagtypen opmaken

Name Tag Prefix Possible Values / Examples Notes
Source Deprecated S_ S_WORKPRINT, TODO add all final values here Deze tag wordt vergeleken met de bron waaruit een release is geript.
Resolution Deprecated R_ R_480, R_576, R_720, R_1080, R_2160 Deze tag komt overeen met de resolutie die is geparseerd (ontleed) uit de release naam of media-informatie (indien beschikbaar)
Modifier Deprecated M_ M_SCREENER, M_REMUX, M_BRDISK, TODO add all final values here Deze tag komt overeen met alle modifiers die Radarr kan ontleden, zoals of de release een remux of een volledige blu-ray-schijf is.
Language L_ L_English, L_German, etc. Deze tag wordt vergeleken met elke taal / talen die door Radarr worden ontleed. Alle talen die eerder in profielen konden worden geselecteerd, werken hier.
Indexer Flags I_ I_GFreeleech, I_GHalfleech, etc. See Indexer Flags for a comprehensive list. Deze tag komt overeen met alle Indexer-flags die Radarr kan ontleden.
Edition E_ E_Director, E_theatrical, E_EXTENDED, ... Deze tag komt overeen met alle edities die Radarr kan ontleden. Je kunt elke waarde achter E_ plaatsen en Radarr zal proberen dat te vergelijken met wat het heeft ontleed (niet hoofdletter gevoelig).
Custom C_ C_Surround, C_YIFI, C_-Framestor, C_h264, ... Deze tag komt overeen met de volledige release naam (niet hoofdletter gevoelig). Je kunt elke waarde achter C_ plaatsen.
Size G_ G_10<>20, G_15.4444<>20.3333, ... Deze tag komt overeen met de release grootte. De release grootte wordt omgezet in gigabytes en vergeleken met de waarden x en y, waarbij de formaat tag er uit ziet als volgt: G_x<>y. Met andere woorden, de grootte van de release moet tussen de twee waarden tussen van deze tag liggen, gescheiden door <>.

Tag-modificatoren opmaken

Name Abbreviation Notes
Regex RX GEWIJZIGD VAN R NAAR RX Is alleen nuttig voor tags voor editie en aangepast formaat. Maakt dat Radarr de waarde van de Format Tag ontleed als een Regex en de Regex gebruikt voor matching.
Negate N Negeert de Format Tag, d.w.z. wanneer deze normaal overeenkomt zal het dat niet doen en wanneer het normaal niet zou overeenkomen word deze ge negeert
Required RQ GEWIJZIGD VAN RE NAAR RQ Maakt de formaat tag sterk vereist. Daarover later meer.
Word Matching W NOG NIET GEÏMPLEMENTEERD Zorgt ervoor dat de opmaaktag alleen met volledige woorden overeenkomt, bijv.. C_W_3D komt overeen met Movie.3D.1080p, maar niet Movie3d.1080p. (Alleen erg handig voor editie- of aangepaste tags. Zou hetzelfde zijn als het maken van een \ bword \ b regex.)

Formaat Tag voorbeelden

xample of Tag Example Release Name Matching Does it Match?
S_BLURAY Prometheus.2012.Bluray.1080p S_BLURAY == S_BLURAY JA
S_WEBDL Prometheus.2012.Bluray.1080p S_BLURAY == S_WEBDL NEE
S_N_WEBDL Prometheus.2012.Bluray.1080p S_BLURAY! = S_WEBDL JA
R_1080 Prometheus.2012.Bluray.1080p R_1080 == R_1080 JA
R_576 Prometheus.2012.Bluray.1080p R_1080 == R_576 NEE
M_REMUX Prometheus.2012.Bluray.1080p M_NONE == M_REMUX NEE
M_REMUX Prometheus.2012.Bluray.Remux.1080p M_REMUX == M_REMUX JA
L_English Prometheus.2012.Bluray.1080p [L_English] bevat L_English JA
L_French Prometheus.2012.Bluray.MULTI.FRENCH.ENGLISH.1080p [L_English, L_French] bevat L_French JA

Matching

Hoe beslist Radarr of een aangepast formaat overeenkomt met een release of niet? Radarr gebruikt de volgende stappen om de best passende kwaliteit of aangepast formaat te vinden:

  1. Doorloop elk aangepast formaat en ontdek welke formaat tags overeenkomen en welke niet
  2. Gooi alle aangepaste formaten weg, waar een absoluut vereiste Format Tag ( RQ ) niet overeenkomt
  3. Gooi alle aangepaste indelingen weg, waarbij ten minste één opmaaktag van een type aanwezig is en geen van de tags van dit type overeenkomt.  Voorbeelden:
    • S_Bluray (NO MATCH), R_1080 (MATCH) Wordt verwijderd omdat er een source-tag aanwezig is, maar geen van de source-tags komt overeen
    • S_Bluray (NO MATCH), S_WEBDL (MATCH), R_1080 (MATCH) Wordt niet weggegooid, omdat ten minste één van de bron tags overeenkomt

Merk op dat Radarr zal proberen om releases te matchen met alle aangepaste formaten die je hebt gemaakt, of ze nu zijn aangevinkt of niet aangevinkt in profielen. Als het aangepaste formaat vervolgens in het profiel is aangevinkt, wordt de bijbehorende release geaccepteerd, als deze niet is aangevinkt, wordt deze geweigerd. 

Simple Hardcoded Subs

Beschrijving: dit aangepaste formaat komt overeen met alle releases met "sub" of "subs" in de titel van hun release.

Gebruik: Deze indeling is handig als de meeste van je releases met hard gecodeerde subs hiermee overeenkomen. Door dit aangepaste formaat te verplaatsen naar de "None" -optie in je profiel, zal Radarr proberen releases die met dit formaat overeenkomen te upgraden naar een versie zonder dit. Daarom zal Radarr releases vervangen door hard gecodeerde subs door degene die geen hardcoded subs hebben.

Meerdere talen

Beschrijving: Deze aangepaste indeling kan als sjabloon worden gebruikt om in Radarr-upgrades / voorkeur releases met meerdere talen te maken. Standaard komt het overeen met releases die Engels, Frans of beide talen bevatten.

Gebruik: Dit formaat kan eenvoudig worden aangepast door gewenste talen toe te voegen of te verwijderen.

En zo zien onze "Custom Formats" er dan uit, alleen onder Multi Language de Franse taal verwijderd en de Nederlandse toegevoegd en de rest standaard gelaten. Het zal blijken of we hier tevreden mee zullen zijn of hier later aanpassingen in gaan maken.

Op de volgende pagina wat betreft het configureren van Radarr gaan we onze indexer en download cliënt toevoegen.

Met vragen, opmerkingen en verbeteringen kun je in ons forum of op onderstaand formulier terecht

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type een vraagteken.

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


Er zijn 38 bezoekers online    © 2007 - 2021 Snelrennen.nl. All rights reserved.