Er zijn 15 bezoekers online

Handleiding Spotweb op Synology NAS

De overige instellingen in Spotweb

In het instellingen menu kunnen we nog een aantal opties en instellingen aanpassen om Spotweb voor ons eigen gebruik te optimaliseren.

Spotweb installeren, menu instellingen

Dan gaan we nu via configuratie naar het instellingen menu toe.

Spotweb instellingen, tabblad algemeen

Op het tabblad algemeen zetten we een vinkje bij probeer robots te verhinderen om deze installatie te indexeren. Het is geen openbare versie die wij draaien dus dit heeft dan ook geen zin. Onder e-mail adres afzender vul je het gewenste afzender adres in en een vinkje bij e-mail versturen naar nieuw gebruikers zorgt ervoor dat nieuwe gebruikers dus een uitnodiging per mail krijgen. (hou er wel rekening mee dat e.e.a. ook te maken heeft met overige instellingen op je NAS, als dit dus niet mocht werken kijk daar dan eerst naar)

Spotweb installeren, tabblad nieuwssservers

Dan naar het tabblad nieuwsservers. Daar zie je de nieuwsserver al staan die we tijdens het installeren van Spotweb al hadden opgegeven. Wij halen het vinkje bij encryptie weg en geven als poort 119 op. Encryptie verbruikt nu eenmaal extra geheugen op onze NAS en is iets trager. En belangrijker, encryptie levert in combinatie met Spotweb gewoon problemen op!

Spotweb installeren, tabblad ophalen

Dan het blad ophalen, dit is een belangrijk gedeelte wat mede de performance van Spotweb zal bepalen.

Onder retentie op de spots in dagen geef je de retentie van je nieuwsserver op. Het heeft toch helemaal geen zin om spots te zoeken en te bekijken die je toch niet kunt downloaden. En daarom zetten we on retentie op spots is voor alles ...... dan ook op verwijder alles.
En een simpel rekensommetje leert ons dat vanaf nu min 1100 dagen ongeveer mei 2014 moet zijn. Deze datum selecteren we dus in de kalender, als jij wel alles wilt zien hou je gewoon aan wat erbij staat. En omdat wij Spotweb toch alleen voor ons zelf gebruiken hallen we de vinkjes bij spots volledig ophalen, comments ophalen en reports ophalen weg. Ophalen gaat dan veel sneller en je krijgt geen onnodige data in de database.

Spotweb instellingen, tabblad prestaties

En dan als laatste het tabblad prestaties. Hier gaan we heel kort over zijn. Vink alles uit voor de beste prestaties en geen onnodige data in de database. Onder ophalen per ... staat standaard ingesteld op 5000. Krijg je nu problemen of foutmeldingen tijden het ophalen van de spots verlaag je dit met stappen van 250 of 500 per keer tot het ophalen wel correct functioneert. En onder behandelen van moderatie kun je aangeven wat je wilt dat er met gemodereerde spots gebeurt. Dan op de wijzigen knop drukken om onze aanpassingen op te slaan.

Tot zover het instellen en configureren van Spotweb, op de volgende pagina gaan we Spotweb voor de eerste keer updaten.

Opmerkingen (3)

Sorteer op
Topic: Spotweb Handleiding
1/5 (1)
 
Gravatar
Nieuw
Anoep
Gravatar
2
0
0
Mei 2018
Anoep zegt...

Ook ik heb alleen voorkeur wijzigen.

Letterlijk de handleiding gevolgd en toch .....

Gravatar
Nieuw
RL
Gravatar
1
0
0
Mei 2018
RL zegt...

Tijdens je install heb je een gebruiker aangemaakt voor spotweb...

Gebruik zelfde wachtwoord maar admin als login!!!!

Daarin zal je instellingen vinden. Best is wel om daarin de aangemaakte gebruiker in de administrator groep te plaatsen !!!!

Gravatar
Nieuw
Hans Hendrix
Gravatar
2
0
0
Oct 2017
Hans Hendrix zegt...

Ik mis die tabbladen ook, jammer dat je geen antwoord hebt gekregen

Gravatar
Reguleer
snelrennen
Gravatar
19
1
0
Jul 2017
Top Poster
snelrennen zegt...

Hoi Hans,

Zonder info over wat je hebt gedaan, hebt geprobeerd, hoe je bent ingelogd, of je deze info op de vorige pagina (nog Engels talig) wel had valt er niet veel te helpen. Onze glazen bol is namelijk onlangs gesneuveld. Zonder gekheid, als je hulp nodig hebt maak je een topic in het forum aan en dan gaan we kijken of we iets kunnen oen voor je.

Gravatar
Nieuw
Edo
Gravatar
1
1
0
Dec 2017
First Poster
Edo zegt...

Onder de knop "Configuratie" zie ik alleen voorkeur wijzigen. Instellingen, Gebruiker&Groepen zie ik niet. Ik heb al andere browsers geprobeerd, maar ik kom niet verder. Ik kan nog steeds geen downloads zien en/of kiezen.

Ik zie vast iets over het hoofd. Hebben jullie tips?

Pagina 1 of 1
 
 
 

Voeg commentaar toe

* Verplichte informatie
1000
Captcha Image