Handleiding Spotweb op Synology NAS

De overige instellingen in Spotweb


In het "Instellingen" menu kunnen we nog een aantal opties en instellingen aanpassen om Spotweb voor ons eigen gebruik te optimaliseren.

Spotweb installeren, menu instellingen

Dan gaan we nu via Configuratie naar het Instellingen menu toe.

Spotweb instellingen, tabblad algemeen

Op het" tabblad Algemeen" zetten we een vinkje bij probeer robots te verhinderen om deze installatie te indexeren. Het is geen openbare versie die wij draaien dus dit heeft dan ook geen zin. Onder e-mail adres afzender vul je het gewenste afzender adres in en een vinkje bij e-mail versturen naar nieuw gebruikers zorgt ervoor dat nieuwe gebruikers dus een uitnodiging per mail krijgen. (hou er wel rekening mee dat e.e.a. ook te maken heeft met overige instellingen op je NAS, als dit dus niet mocht werken kijk daar dan eerst naar)

Spotweb installeren, tabblad nieuwssservers

Dan naar het tabblad "Nieuwsservers". Daar zie je de nieuwsserver al staan die we tijdens het installeren van Spotweb al hadden opgegeven. Wij zetten een vinkje bij encryptie en geven als poort 563 op. Encryptie verbruikt wat extra geheugen op onze NAS en kan iets trager zijn maar dat is bijna te verwaarlozen. De problemen die er met SSL en Spotweb zijn geweest behoren met de laatste versies in ieder geval tot het verleden. Je kan het altijd nog uitschakelen als je problemen ondervindt.

Spotweb installeren, tabblad ophalen

Dan het blad ophalen, dit is een belangrijk gedeelte wat mede de performance van Spotweb zal bepalen.

Onder retentie op de spots in dagen geef je de retentie van je nieuwsserver op. Het heeft toch helemaal geen zin om spots te zoeken en te bekijken die je toch niet kunt downloaden. En daarom zetten we onder "Retentie op spots is voor alles ......" dan ook op verwijder alles.
En een simpel rekensommetje leert ons dat vanaf nu min 1685 dagen ongeveer januari 2015 moet zijn. Deze datum selecteren we dus in de kalender, als jij wel alles wilt zien hou je gewoon aan wat erbij staat. En omdat wij Spotweb toch alleen voor ons zelf gebruiken hallen we de vinkjes bij spots volledig ophalen, comments ophalen en reports ophalen weg. Ophalen gaat dan veel sneller!

Spotweb instellingen, tabblad prestaties

En dan als laatste het tabblad prestaties. Hier gaan we heel kort over zijn. Vink alles uit voor de beste prestaties en geen onnodige data in de database. Onder ophalen per ... staat standaard ingesteld op 5000. Krijg je nu problemen of foutmeldingen tijden het ophalen van de spots verlaag je dit met stappen van 250 of 500 per keer tot het ophalen wel correct functioneert. En onder behandelen van moderatie kun je aangeven wat je wilt dat er met gemodereerde spots gebeurt. Dan op de wijzigen knop drukken om onze aanpassingen op te slaan.

Tot zover het instellen en configureren van Spotweb, op de volgende pagina gaan we Spotweb voor de eerste keer updaten. Met vragen, opmerkingen en verbeteringen kun je in ons forum of op onderstaand formulier terecht.

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Hoeveel letters heeft het woord twee?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.